প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
চলচ্চিত্ৰ জগতৰ বিশিষ্ট ব্যক্তিত্ব বি সৰোজা দেৱীৰ মৃত্যুত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক প্ৰকাশ
14 JUL 2025 3:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে চলচ্চিত্ৰ জগতৰ বিশিষ্ট ব্যক্তিত্ব বি সৰোজা দেৱীৰ মৃত্যুত গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ আৰু সংস্কৃতিৰ প্ৰবাদ প্ৰতীম ব্যক্তিত্ব হিচাপে স্মৰণীয় হৈ থাকিব। তেওঁৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ প্ৰতিভাই কেইবাটাও প্ৰজন্মৰ ওপৰত গভীৰ ছাপ এৰি গৈছে। বিভিন্ন ভাষা আৰু বিষয় সামৰি লোৱা তেওঁৰ কামেই তেওঁৰ বহুমুখী প্ৰতিভাকে আলোকপাত কৰি গৈছে, শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এটা পোষ্টত এনেদৰে কৈছে;
"বিশিষ্ট চলচ্চিত্ৰ ব্যক্তিত্ব বি সৰোজা দেৱী জীৰ মৃত্যুত ব্যথিত হৈছো। তেওঁ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ আৰু সংস্কৃতিৰ প্ৰবাদ প্ৰতীম ব্যক্তিত্ব হিচাপে স্মৰণীয় হৈ থাকিব। তেওঁৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ প্ৰতিভাই কেইবাটাও প্ৰজন্মৰ ওপৰত গভীৰ ছাপ এৰি গৈছে। বিভিন্ন ভাষা আৰু বিষয় সামৰি লোৱা তেওঁৰ কামেই তেওঁৰ বহুমুখী প্ৰতিভাকে আলোকপাত কৰি গৈছে । তেওঁৰ পৰিয়াল আৰু অনুৰাগীসকললৈ প্ৰতি মোৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিছো। ওম শান্তি ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles demise of noted film personality, B. Saroja Devi Ji
14 JUL 2025 3:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over demise of noted film personality, B. Saroja Devi Ji.
Shri Modi said that she will be remembered as an exemplary icon of Indian cinema and culture. Her diverse performances left an indelible mark across generations. Her works, spanning different languages and covering diverse themes highlighted her versatile nature, Shri Modi further added.
The Prime Minister said in a X post;
“Saddened by the passing of the noted film personality, B. Saroja Devi Ji. She will be remembered as an exemplary icon of Indian cinema and culture. Her diverse performances left an indelible mark across generations. Her works, spanning different languages and covering diverse themes highlighted her versatile nature. My condolences to her family and admirers. Om Shanti.”