Ministry of Youth Affairs and Sports
Khelo India Beach Games (KIBG) reflect transformative power of sports, new chapter added: Prime Minister Narendra Modi
Union Minister of Youth Affairs and Sports, Dr. Mansukh Mandaviya, declares the Games open
KIBG in Diu shows India’s endeavor to excel in all kinds of sports: Dr. Mansukh Mandaviya
20 MAY 2025 8:45AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi on Monday highlighted the ‘transformative force’ of sports and how the Khelo India Beach Games were a watershed moment in the sporting history of the nation. In his message to the Games organisers in the Union Territory of Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu and the Sports Authority of India, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated and gave his best wishes saying that the Beach Games promise to make waves in India’s sporting calendar.
Prime Minister Shri Narendra Modi said the choice of Diu as the venue of the Khelo India Beach Games was “fitting”. “An amalgamation of sun, sand and water, they enhance the physical challenge and at the same time, celebrate our coastal heritage,” said Prime Minister Shri Narendra Modi, adding: “As waves lash the shores and athletes compete. India will script a new sporting chapter.”
The Beach Games, held under the ever-expanding Khelo India umbrella for the first time, were formally declared open by Union Minister of Youth Affairs and Sports, Dr. Mansukh Mandaviya, in a colourful ceremony on the Ghoghla Beach, the venue of the Games in Diu on Monday.
The Khelo India Beach Games have brought together more than 1,350 athletes from over 30 states and Union Territories. On May 24, when the Games are scheduled to end, athletes would have competed in six medal sports – soccer, volleyball, sepaktakraw, kabaddi, pencaksilat and open water swimming. Mallakhamb and tug-of-war are the two non-medal (demonstration) disciplines. Monday morning started with beach soccer games.
“In a nation as diverse as ours, sports have always held a unique power that unites cultures, regions and languages. The vibrant energy of sports goes beyond entertainment and has become a transformative force, symbolizing national pride and aspirations of our youth. It is in this context that the Khelo India Beach Games hold a greater significance,” said Prime Minister Shri Narendra Modi.
The nicely-crafted opening ceremony, glorifying India’s amazing diversity in traditional dance forms, was witnessed among other by several dignitaries, including Administrator of Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu and Lakshadweep Shri Praful Patel, Lt Governor of Puducherry Shri K. Kailashnathan and Admiral DK Joshi, Lt Governor of Andaman & Nicobar Islands.
“Today, we are not just inaugurating a sports event, we are heralding India’s first Beach sports revolution! I believe that where there are waves, there should be passion; where there is sand, there should be a fire of enthusiasm — and the Khelo India Beach Games have ignited that fire in all our hearts today,” said Dr Mansukh Mandaviya. He added: “Under the Modi government, we do not organize events just as a formality — we are on a mission. And this mission connects sports to employment. For a Viksit Bharat, Khelo India is a sure pathway for youth to achieve their dreams.”
Saying that Khelo India has added more Games to the domestic calendar, Dr Mansukh Mandaviya, like PM Modi, highlighted how over the last few years, the government spared no effort to boost the sporting ecosystem through investments in infrastructure, better training facilities and supportive measures for sportspersons. Dr Mansukh Mandaviya amplified this saying new Games are a way to “strengthen the domestic sports infrastructure and send a strong message to the world that India is capable of hosting international sporting events of any scale.”
Dr Mansukh Mandaviya said the Khelo India Beach Games should not be seen as a “casual” affair. “Such sports like beach volleyball not only appeal to the youth as a hobby but also offer them career opportunities. This is the first time that competitive sports are being held on such a large scale on the beaches of India,” he added.
Dr Mansukh Mandaviya said India was becoming a fitness conscious nation and a culture of sports has become the “new normal”. He also highlighted the strong commitment that the government has for the Union Territory.
For more on Khelo India Beach Games 205 : https://beach.kheloindia.gov.in/
For Khelo India Beach Games medal 2025 tally: https://beach.kheloindia.gov.in/medal-tally
ON KHELO INDIA BEACH GAMES
This is the first Beach Games conducted under the Khelo India banner. The Games are being held under the vertical of sports competition and talent development of Khelo India Scheme from May 19 to May 24, 2025 in Diu, UT of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu. This initiative aims to promote beach sports and to enhance the reach and popularity of the Beach Games. In this edition, there are six medal sports: Beach Soccer, Beach Volleyball, Beach Sepak Takraw, Beach Kabaddi, Pencak Silat and Open water swimming. Two (non-medal) demonstration sports: Mallakhamb and Tug of war have also been included in Diu.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস (কে আই বি জি) দা শান্নবনা অওনবা পুরকপা ঙম্বগী শক্তি উবা ফংলে, অনৌবা পন্দুব অমা হাংদোক্লে: প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা গেমস হৌদোক্লে হায়না লাউথোকখ্রে
দিয়ুদা পাংথোক্লিবা কে.আই.বি.জিনা মখল খুদিংমক্কী শান্নবদা ভারতকী হৈথোই-শিংথোইবা উৎলে: দোক্তর মনসুক মন্দাবিয়া
20 MAY 2025 8:45AM by PIB Imphal
শান্নবনা অওনবা পুরকপা ঙম্বগী শক্তি অমসুং লৈবাক অসিগী শান্নবগী পুৱারিদা কমদৌনা খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস মরুওইবা তাঞ্জা অমা ওইবগে হায়বগী মতাংদা নিংথৌকাবা নুমিত্ত প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখ্রে। গেমস অসি শীল্লিবা দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু অমসুং স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াদা পীবা মহাক্কী পাউজেলদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীরদুনা হায়খি মদুদি বিচ গেমসনা ভারতকী শান্নবগী কেলেন্দরদা ইথক হৌহল্লে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি দিয়ু আসি খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমসকী মফম ওইনা খনবা অসি মতিক চাই। নুমিৎ, লৈঙোই অমসুং ঈশিংগী অপুনবা মফম অমনি, মখোয়না হকচাংদা শিংনবা হেনগৎহল্লে অমসুং মসিগা ইরোইননা ঐখোয়গী সমুদ্র মপানগী চৎনবীশিং মশক তাক্লে। ঈথকশিংনা লৈরাইবদা য়ৈবগুম্না শান্নরোয়শিং চাংদম্নরি। ভারতনা শান্নবগী অনৌবা পন্দুব অমা ইরগনি।
খেলো ইন্দিয়াগী মখাদা অহানবা ওইনা পাংথোকপা বিচ গেমস হৌদোক্লে হায়না নিংথৌকাবা নুমিত্ত দিয়ুগী ঘোঘলাদা পাংথোকপা ফজরবা থৌরম অমদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা গেমস হৌদোক্লে হায়না লাউথোকখ্রে।
খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস অসিদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি ৩০ দগী শান্নরোয় ১৩৫০ হেনবনা শরুক য়ারি। মে ২৪ দা লোইশিনগদবা গেমস অসিদা মশান্না তরুক- সোক্কর, ভোল্লিবোল, সেপাকতাক্রো, কাবাদ্দি, পেনকাকসিলাত অমসুং ওপন ৱাতর সুইমিংদা শান্নরোয়শিং লাম্বা তৌনগনি। মাল্লাখাম্বা অমসুং থৌরি চিংনবী চাংদম্নবা নত্তবা উৎনবা ওইনা শরুক য়ারি। নিংথৌকাবগী অয়ুক্তগী বিচ সোক্কর গেমস শান্নবা হৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ঐখোয়গী লৈবাক অসি খেন্নবা কয়াগী লৈবাক অমা ওইবগুম্না, চৎনবীশিং, লমদমশিং অমসুং লোলশিং পুনশিনবদা মতম পুম্নমক্ত শান্নবনা তোপ-তোপ্পা শক্তি অমা ওইরি। শান্নবগী মগুন অসি হরাও-কুহ্মৈ খক নত্তে অমসুং মসি অহোংবা পুরকপা শক্তি অমনি, লৈবাক অসিগী চাউথোকচনবা অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিংগী অনিংবগী খুদম ওইরি। হিরম অসিদা খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমসনা মরুওইবা মফম অমা কল্লি।
ভারতকী ফজরবা নাৎকী জগোয় মখল কয়া উৎখিবা ফজরবা হৌদোকপগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু অমসুং লাক্ষদ্বিপকী এদমিনিস্ত্রেতর শ্রী প্রফুল পতেল, পুদুচেরিগী লেপ্তনেন্ত গভর্নর শ্রী কে কাইলাসনাথন অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিংগী লেপ্তনেন্ত গভর্নর এদমিরেল দি.কে জোসি য়াওখি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুক মন্দাবিয়ানা হায়খি ঙসি ঐখোয়না শান্নবগী থৌরম অমা হৌদোকপা খক নত্তনা, ঐখোয়না ভারতকী অহানবা বিচ স্পোর্তসকী অওনবা অমা হৌদোক্লে। ইথক লাকপা মতমদা, পামজবা লৈগদবনি; লৈঙোই লৈবা মফমদা, নুংঙাইবগী মৈ অমা চাক্কদবনি অমসুং খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমসনা ঙসি ঐখোয় খুদিংমক্কী থম্মোয়শিংদা মৈ অদু চুরে। মোদী সরকারগী মখাদা ঐখোয়না থৌরমশিং ইচম চম্না পাংথোকপা নত্তে- ঐখোয় পান্দম অমগী মখাদা লৈরিবনি। মিসন অসিদা শান্নবগা থবক ফংবগা মরী লৈনহল্লে। বিকসিত ভারত অমগীদমক মখোয়গী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা খেলো ইন্দিয়া অসি নহারোলশিংগী চপ চারবা লম্বী অমনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুক মন্দাবিয়ানা হায়খি লৈবাক অসিগী শান্নবগী থৌরমশিংদা খেলো ইন্দিয়ানা অহেনবা গেমশিং হাপচিল্লে। ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেন থাদদুনা, শান্নরোয়শিংদা হেন্না ফবা ত্রেনিংগী খুদোংচাবশিং অমসুং মতেং পীদুনা হৌখিবা চহি খর অসিদা সরকারনা শান্নবগী থবক চাউখৎনবা থবকশিং লেপ্তনা পায়খৎলি। নৌবা গেমশিং অসি লৈবাক অসিদা শান্নবগী মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা লম্বী অমনি অমসুং ভারতনা মালেমগী শান্নবগী থৌরমশিং য়ুম্বু ওইবা ঙম্লে হায়বগী ভারতনা মালেমদা অকনবা পাউজেল অমা পীরে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুক মন্দাবিয়ানা মখা তানা হায়খি খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস অসি মতম খর খক্তগী ওইনা পাংথোকপা থৌরম অমা ওইনা উরোইদবনি। বিচ ভোল্লিবোলগুম্বা মশান্না অসিনা হৈনবী অমা ওইনা নহারোলশিংগী পুক্নিং চিংশিনাবা খক নত্তনা শীনফম অমা ওইবা য়াবগী খুদোংচাবা কয়া মখোয়দা পীরি। ভারতকী সমুদ্র মপানশিংদা অসিগুম্না পাক-চাউনা শান্নবগী থৌরমশিং পাংথোকপা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুক মন্দাবিয়ানা মখা তানা হায়খি ভারত অসি হকচাং ফনা লৈনবা চেকশিনবা লৈবাক অমা ওইরক্লি অমসুং শান্নবগী চৎনবী অসি অনৌবা চৎনবী অমা ওইরক্লে। য়ুনিয়ন তেরিতোরি অসিগীদমক সরকারনা পায়খৎপা য়াবা থবকশিং পায়খৎকনি।
খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস ২০২৫ গী অহেনবা পাউগীদমক : https://beach.kheloindia.gov.in/
খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস ২০২৫ গী মেদল তেল্লিগীদমক : https://beach.kheloindia.gov.in/medal-tally
খেলো ইন্দিয়া বিচ গেমস
মসি খেলো ইন্দিয়াগী মখাদা পাংথোকপা অহানবা বিচ গেমসনি। গেমস অসি মে ১৯ দগী মে ২৪, ২০২৫ ফাওবা দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ুদা পাংথোক্লি। থৌরম অসিনা সমুদ্র মপানগী শান্নবশিং য়োকখৎনবাঅমসুং বিচ গেমশিং মীয়াম্না পাম্নবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি। ইদিসন অসিদা মশান্না তরুক- সোক্কর, ভোল্লিবোল, সেপাকতাক্রো, কাবাদ্দি, পেনকাকসিলাত অমসুং ওপন ৱাতর সুইমিংদা শান্নরোয়শিং লাম্বা তৌনগনি। মাল্লাখাম্বা অমসুং থৌরি চিংনবী চাংদম্নবা নত্তবা উৎনবা ওইনা শরুক য়ারি।