প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হিস হোলিনেস পোপ ফ্রান্সিসনা লৈখিদবদা পি.এম.না অৱাবা ফোংদোকখ্রে
21 APR 2025 2:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি হিস হোলিনেস পোপ ফ্রান্সিসনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে। মহাক অসি মীনুংশি লৈবা, নোলুকপা অমসুং স্পিরিচুএলগী থৌনাগী লমজিং মৈরা ওইনা থাগৎখ্রে।
Xতা তৌখিবা পোস্ত অমদা মহাক্না ইখি:
“হিস হোলিনেস পোপ ফ্রান্সিসনা লৈখিদবা অসি তশেংনা নুংঙাইতে। অৱাবা তারবা মতম অসিদা ঐহাক্না মালেমগী কেথোলিক কম্ম্যুনিতীদা অৱাবা ফোংদোকচরি। পোপ ফ্রান্সিস অসি মতম চুপ্পদা মালেম শিনবা থুংবদা লৈরিবা মীওই করোর কয়ানা মীনুংশি লৈবা, নোলুকপা অমসুং স্পিরিচুএলগী থৌনাগী লমজিং মৈরা ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। অঙাং ওইরিঙৈ মতমদগী হৌদুনা মহাক মশাবু প্রভু খৃস্তকী ৱাখল্লোনশিং অদু থবক ওইনা পাংথোক্নবা কত্থোক্তুনা লাকখি। মহাক্না লায়রবা অমসুং শোত্থরবশিংগীদমক শেবা তৌরমখি। অৱাবা তারবশিংগীদমক মহাক্না আশাগী মঙাল অমা পীখি।
মহাক্কা লোয়ননা ঐহাক্না উন্নখিবা অদু নীংশিংলি অমসুং ইনক্লুসিব অমসুং ওল-রাউন্দ দিবেলপমেন্তগীদমক মহাক্কী ফিরেপ অদুনা চাউনা ইথিল পীখি। ভারতকী মীয়ামগীদমক মহাক্কী মীনুংশি অদু মতম চুপ্পদা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্কী থৱায়না ঈশ্বরগী খুয়া খাদা ইংনা চিকনা লৈবা ওইরসনু।”

Prime Minister's Office
PM condoles the passing of His Holiness Pope Francis
21 APR 2025 2:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of His Holiness Pope Francis. He hailed him as beacon of compassion, humility and spiritual courage.
He wrote in a post on X:
“Deeply pained by the passing of His Holiness Pope Francis. In this hour of grief and remembrance, my heartfelt condolences to the global Catholic community. Pope Francis will always be remembered as a beacon of compassion, humility and spiritual courage by millions across the world. From a young age, he devoted himself towards realising the ideals of Lord Christ. He diligently served the poor and downtrodden. For those who were suffering, he ignited a spirit of hope.
I fondly recall my meetings with him and was greatly inspired by his commitment to inclusive and all-round development. His affection for the people of India will always be cherished. May his soul find eternal peace in God’s embrace.”