প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মুদ্রা য়োজনাগী ১০শুবা কুমওন থৌরমদা মসিনা পীরিবা অহোংবা পুরকপগী শাফু অদুগী থাগৎখ্রে
08 APR 2025 9:08AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লৈবাক অসিনা #10YearsOfMU গী থৌরম পাংথোকপদা প্রধান মন্ত্রী মুদ্রা য়োজনা (PMMY)গী বেনিফিসরীশিংদা থমোই শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
দেকেদ অমা মঙলান কয়াবু মঙফাওনহনখিবা অমসুং মপুং ফাবা শেনমিৎলোন অমা শাহৌ পুরকপগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারত শিনথুংননা শোত্থরবা কম্যুনিতীশিংবু পুখৎলকপদা অমসুং এন্ত্রপ্রেনরশিপপু য়োকখৎপদা মুদ্রা স্কীমনা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাং অদুগী মতাংদা য়াম্না মরুওইনা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xকী থ্রেদশিংদা অসুম্না হায়খি;
“ঙসি ঐখোয়না #10YearsOfMUDRA গী নুংঙাইবা ফোংদোকপা অসিদা, মসিগী স্কীম অসিনা মরম ওইরগা মখোয়গী পুনশিদা অহোংবা পুরকখিবা পুম্নমকপু ঐহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোক্লি। দেকেদ অসিদা, মুদ্রা য়োজনা অসিনা মঙলান কয়া মঙফাওনহনখ্রে, মমাংদা নাথৈদুনা থম্বীরম্লবশিংবু শেলগী তেংবাং পীদুনা চাউখৎনবগীদমক্তা মতেং পাংবীরি। মসিনা ময়েক শেংনা তাক্লি মদুদি ভারতকী মীয়ামগীদমক্তদি, ওইথোক্তবা হায়বা ৱাফম অসি কৈদৌনুংদা লৈতে!”
“য়াম্না থমোই শেংনা নুংঙাইবা ৱাফম অমনা মুদ্রাগী বেনিফিসরীশিংগী মনুংদা তঙখাই অমদি SC, ST অমসুং OBC কম্যুনিতীশিংদগীনি, অমসুং বেনিফিসরীশিংগী ৭০%গী মথক্তি নুপী ওই। মুদ্রা লোন খুদিংমক্না মসিগা লোইননা ইকাইখুম্নবা, মশানা মশাবু ওকাইখুম্নজবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া পুদুনা লাক্লি। শেলগী মতেং ফংহনবদা নত্তনা, স্কীম অসিনা খুনাই অসিদা শরুক য়াহনবা ঙমহল্লে অমসুং শেল-থুমগী অৱাবা কোকহল্লে। ”
“লাক্কদবা মতমশিংদা, ঐখোয়গী সরকার অসিনা থৱাই য়াওজবা এন্ত্রপ্রেনর খুদিংমক্না ক্রেদিৎকী এক্সেস ফংবা অদুগুম্বা য়াম্না চাউরবা ইকোসীস্তেম অমা লৈহন্নবা মখাতানা মীৎয়েং চংখিগনি, মসিনা কনাগুম্বা নুপী নত্রগা নুপা অমবু মশানা মশাবু থাজহল্লগনি অমসুং চাউখৎনবগী তাঞ্জা অদু পীরগনি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds transformative impact of MUDRA Yojana on its 10th Anniversary
08 APR 2025 9:08AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today extended his heartfelt congratulations to the beneficiaries of the Pradhan Mantri MUDRA Yojana (PMMY) as the nation marks #10YearsOfMUDRA.
Celebrating a decade of empowering dreams and driving inclusive economic growth, the Prime Minister highlighted the pivotal role played by the MUDRA scheme in uplifting marginalized communities and promoting entrepreneurship across India.
The Prime Minister said in X threads;
“Today, as we mark, #10YearsOfMUDRA, I would like to congratulate all those whose lives have been transformed thanks to this scheme. Over this decade, Mudra Yojana has turned several dreams into reality, empowering people who were previously overlooked with the financial support to shine. It illustrates that for the people of India, nothing is impossible!”
“It is particularly heartening that half of the Mudra beneficiaries belong to SC, ST and OBC Communities, and over 70% of the beneficiaries are women! Every Mudra loan carries with it dignity, self-respect and opportunity. In addition to financial inclusion, this scheme has also ensured social inclusion and economic freedom.”
“In the times to come, our Government will continue focusing on ensuring a robust ecosystem where every aspiring entrepreneur, has access to credit thus giving him or her the confidence and a chance to grow.”