প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আজি পুৱা বিশ্ব বন্যপ্ৰাণী দিৱসত মই গিৰত ছাফাৰীত উঠিলোঁ, যিটো আমি সকলোৱে জনা এছিয়াৰ মহিমাণ্ডিত সিংহৰ বাসভূমি; গিৰ ভ্ৰমণ কৰি গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰা সময়ত কৰা সামূহিক কামৰ বহু স্মৃতিও মনত পৰিল: প্ৰধানমন্ত্ৰী
যোৱা কেইবাবছৰ ধৰি সামূহিক প্ৰচেষ্টাই এছিয়াৰ সিংহৰ জনসংখ্যা ক্ৰমাগতভাৱে বৃদ্ধি পোৱাটো নিশ্চিত কৰিছে; এছিয়াটিক সিংহৰ বাসস্থান সংৰক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত জনজাতীয় সম্প্ৰদায় আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা অঞ্চলত মহিলাৰ ভূমিকাও সমানেই প্ৰশংসনীয়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
03 MAR 2025 12:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি মহিমামণ্ডিত এছিয়াটিক সিংহৰ বাসভূমি বুলি বিখ্যাত গিৰত ছাফাৰী কৰিলোঁ।
এক্সত এলানি পৃথক পোষ্টত তেওঁ লিখেঃ-
“আজি পুৱা #WorldWildlifeDay ত মই গিৰত ছাফাৰীত উঠিলোঁ, যিটো আমি সকলোৱে জনা মতে, মহিমামণ্ডিত এছিয়াটিক লায়ন্সৰ বাসভূমি। গিৰলৈ আহি গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে মোৰ কাৰ্যকালত কৰা সামূহিক কামৰ বহু স্মৃতিও মনত পৰে। বিগত কেইবাবছৰ ধৰি কৰা সামূহিক প্ৰচেষ্টাই এছিয়াৰ সিংহৰ সংখ্যা ক্ৰমাগতভাৱে বৃদ্ধি পোৱাটো নিশ্চিত কৰিছে। এছিয়াটিক সিংহৰ বাসস্থান সংৰক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত জনজাতীয় জনগোষ্ঠী আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা অঞ্চলৰ নাৰীৰ ভূমিকাও সমানেই প্ৰশংসনীয়।”
“ইয়াত গিৰৰ আৰু কিছু আভাস দিয়া হ’ল। আপোনালোক সকলোকে আগন্তুক সময়ত গিৰ ভ্ৰমণ কৰিবলৈ আহিবলৈ আহ্বান জনাইছো।” “গিৰত সিংহ আৰু সিংহিনী! আজি পুৱা কিছু ফটো তোলাৰ চেষ্টা কৰিলোঁ।”

Prime Minister's Office
PM goes on a Safari in Gir, Gujarat
PM hails collective efforts which have ensured the steady rise in population of Asiatic Lions over the past many years
03 MAR 2025 12:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today went on a safari in Gir, Gujarat, well known as home to the majestic Asiatic Lion. He hailed the collective efforts which have ensured the steady rise in population of Asiatic Lions over the past many years.
In separate posts on X, he wrote:
“This morning, on #WorldWildlifeDay, I went on a Safari in Gir, which, as we all know, is home to the majestic Asiatic Lion. Coming to Gir also brings back many memories of the work we collectively did when I was serving as Gujarat CM. In the last many years, collective efforts have ensured that the population of Asiatic Lions is rising steadily. Equally commendable is the role of tribal communities and women from surrounding areas in preserving the habitat of the Asiatic Lion.”
“Here are some more glimpses from Gir. I urge you all to come and visit Gir in the future.”
“Lions and lionesses in Gir! Tried my hand at some photography this morning.”