Prime Minister's Office
PM goes on a Safari in Gir, Gujarat
PM hails collective efforts which have ensured the steady rise in population of Asiatic Lions over the past many years
03 MAR 2025 12:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today went on a safari in Gir, Gujarat, well known as home to the majestic Asiatic Lion. He hailed the collective efforts which have ensured the steady rise in population of Asiatic Lions over the past many years.
In separate posts on X, he wrote:
“This morning, on #WorldWildlifeDay, I went on a Safari in Gir, which, as we all know, is home to the majestic Asiatic Lion. Coming to Gir also brings back many memories of the work we collectively did when I was serving as Gujarat CM. In the last many years, collective efforts have ensured that the population of Asiatic Lions is rising steadily. Equally commendable is the role of tribal communities and women from surrounding areas in preserving the habitat of the Asiatic Lion.”
“Here are some more glimpses from Gir. I urge you all to come and visit Gir in the future.”
“Lions and lionesses in Gir! Tried my hand at some photography this morning.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ৱর্ল্দ ৱাইল্দলাইফ দে নুমিৎ অসিদা ঙসি অয়ুক ঐহাক্না গির, চীংলেম্লবা এসিয়াতিক লায়নগী লৈফমনি হায়না ঐখোয় পুম্নমক্না খঙনরিবা অসিদা সফারী অমা চৎখি; গিরদা লাকপা অসিদা ঐহাক্না গুজরাতকী সি.এম. ওইনা থবক তৌরিঙৈ মতমদা ঐখোয়না পুন্না তৌখিবা থবক কয়াবুসু নীংশিংহল্লি: প্রধান মন্ত্রী
হৌখিবা চহি কয়া অসিদা অপুনবা খোঙথাংশিংনা এসিয়াতিক লায়নগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎহনবা ঙমখি; এসিয়াতিক লায়নগী চাকতাফম ওইরিবা অসিগী অকোইবা মফমশিংদা খুন্দারিবা ত্রাইবেল ফুরুপশিং অমসুং নুপীশিংনা মসিবু ঙাকশেনবদা লৌরিবা থৌদাং অসি চপ মান্ননা শীংথানীংঙাই ওই: পি.এম.
03 MAR 2025 12:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গির, চীংলেম্লবা এসিয়াতিক লায়নগী লৈফমনি হায়নসু খঙনরিবা অসিদা সফারী অমা চৎখি।
Xতা তোঙান-তোঙানবা পোস্তশিংদা মহাক্না ইখি:
“#WorldWildlifeDay নুমিৎ অসিদা ঙসি অয়ুক ঐহাক্না গির, চীংলেম্লবা এসিয়াতিক লায়নগী লৈফমনি হায়নসু খঙনরিবা অসিদা সফারী অমা চৎলুই। গিরদা লাকপা অসিদা ঐহাক্না গুজরাতকী সি.এম. ওইনা থবক তৌরিঙৈ মতমদা ঐখোয়না পুন্না তৌখিবা থবক কয়াবুসু নীংশিংহল্লি। হৌখিবা চহি কয়া অসিদা অপুনবা খোঙথাংশিংনা এসিয়াতিক লায়নগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎহনবা ঙমখি। এসিয়াতিক লায়নগী চাকতাফম ওইরিবা অসিগী অকোইবা মফমশিংদা খুন্দারিবা ত্রাইবেল ফুরুপশিং অমসুং নুপীশিংনা মসিবু ঙাকশেনবদা লৌরিবা থৌদাং অসি চপ মান্ননা শীংথানীংঙাই ওই।”
“গিরদগী মমিং খরা মসিদা লৈজরে। ঐহাক্না ময়ামদা তুংলমচৎতা গিরদা লাক্নবা হায়জরি।”
“গিরদা নোংশা লাবা অমসুং নোংশা অমোমশিং! ঐহাক্না ঙসি অয়ুক ফোতোগ্রাফী খরা তৌখিবা।”