প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ১২, জাতিগী নহারোলগী নুমিৎ থৌরমদা, প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত য়ং লিদর্স দাইলোগ ২০২৫ শরুক য়াগনি
নহারোল লাখ ৩০ হেনবদগগী হৈশিংবদা য়ুম্ফম ওইদুনা, তাঙ্কক কয়া থোক্না খনগৎলকপা নহা ওইরিবা লুচিংবা ৩০০০ গা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানগনি
ভারতকী খ্বাইদগী খুদোংচাদবা খর কোকহন্নবা অনৌবা ৱাখলশিং অমসুং পাম্বৈশিং মমি তাহন্দুনা, নহা ওইরিবা লুচিংবশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা থবকশিং অদু উৎকনি
অঙকপা থবক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীগা অয়ুক্কী চাক্লেন চামিন্নরিঙৈদা মখোয়গী অনৌবা ৱাখলশিং, থবকশিং অমসুং অনিংবশিং হকথেংননা ফোঙদোক্নবা খুদোংচাবা অমা নহারোলশিংনা ফংগনি
10 JAN 2025 9:21PM by PIB Imphal
জাতিগী নহারোলগী নুমিৎ থৌরমদা, শ্বামী বিবেকানন্দগী মপোক নুমিৎ পাংথোকপা ওইনা, জনুৱারি ১২ গী অয়ুক পুং ১০ রোম তাবদা নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দপমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত য়ং লিদর্স দাইলোগ ২০২৫ শরুক য়াগনি। মহাক্না ভারত শীনবা থুংবগী নহা ওইরিবা লুচিংবা ৩০০০ উনগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
মহৌশাগী মওং অমদা নেসনেল য়ুথ ফেস্তিবেল পাংথোকপগী চহি ২৫ শুরবা চৎনবী থুগায়বা বিকসিত ভারত য়ং লিদর্স দাইলোগনা পান্দম থম্লি। রাজনিতিগা শম্নদবা নহারোল লাখ ১ রাজনিতি শরুক য়াহন্নবা অমসুং বিকসিত ভারত অমগী মঙলানা মঙফাওনবা ঙম্নবা মখোয়গী অনৌবা ৱাখলশিং শেমগৎনবা মখোয়দা জাতিগী মফম অমা পীনবা নিংতম্বা নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখিবা মতুংইন্না থৌরম অসি পাংথোক্কদবনি। মসিগা লোয়ননা, জাতিগী নহারোলগী নুমিৎ অসিদা, লৈবাক অসিগী তুংগী নহারোলশিং ইথিল পীনবা, পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং শক্তি পীনবা দিজাইন তৌবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিংদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি।
ভারত চাউখৎহন্নবা মরুওইবা থিম ১০ গী হিরমশিংদা পৱারপোইন্ত প্রসেন্তেসন ১০ নহা ওইরিবা লুচিংবশিংনা প্রধান মন্ত্রীগী মমাঙদা উৎকনি। ভারতকী খ্বাইদগী খুদোংচাদবা খর কোকহন্নবা অনৌবা ৱাখলশিং অমসুং পাম্বৈশিং মমি তাহন্দুনা, নহা ওইরিবা লুচিংবশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা থবকশিং অদু উৎকনি।
থিম ১০ দা শরুক য়ারিবশিংনা ইবা খ্বাইদগী ফজরবা এশেশিংগী খোমজিনবা লাইরিক অমশু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙগনি। হায়রিবা থিমশিং অদুদি তেক্নোলোজি, স্তেনেবিলিতি, নুপীশিংদা শক্তি পীবা, মেনুফেকচরিং অমসুং লৌউ-শিংউনি।
অঙকপা থবক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীগা অয়ুক্কী চাক্লেন চামিন্নরিঙৈদা মখোয়গী অনৌবা ৱাখলশিং, থবকশিং অমসুং অনিংবশিং হকথেংননা ফোঙদোক্নবা খুদোংচাবা অমা নহারোলশিংনা ফংগনি। মসিগী হকথেংননা উনবা অসিনা লৈঙাক অমসুং নহারোলশিংগী অনিংবশিংগী মরক্ত লৈনবা অহোবশিং মেনশিনগনি, শরুক য়ারিবশিংগী মরক্ত থৌদাং লৌনিংবগী ৱাখল্লোন হেন্না পোকহনগনি।
জনুৱারি ১১ দগী হৌখিবা দাইলোগ অসিগী মনুংদা, নহারোল লুচিংবশিংনা চাংদম্নবশিং, থবকশিং অমসুং নাত অমসুং থিমশিং উৎপা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা থিমশিংদা ওজাশিং অমসুং হিরম কয়াগী অখঙ-অহৈশিংনা ৱা ঙাংবশু য়াওরি। থৌরম অসিদা লৈবাক অসিগী অনৌবা চাউখৎপশিং খুদম ওইনা উৎপগা লোয়ন্না ভারতকী কলাগী হেরিতেচশিং উৎপা নাতকী থৌরমশিং পাংথোক্কনি।
লৈবাক শীনবা থুংবগী খ্বাইদগী পুক্নিং থৌগৎপা ৰঅমসুং মশক থোকপা খোল্লাউশিং উৎনবা অমসুং মশক খঙদোক্নবা নিংথিনা শেম শারবা, হৈশিংবদা য়ুম্ফম ওইদুনা, তাঙ্কক কয়া থোক্না পাংথোকপা অফবা মীওইশিং খন্নবা থবক, বিকসিত ভারত চেলেঞ্জগী খুৎথাংদা, বিকসিত ভারত য়ং লিদর্স দাইলোগ শরুক য়াগদবা চঙ চঙ লাওবা নহারোল ৩০০০ খল্লে। তাঙ্কক অহুম থোক্না পাংথোকখিবা খনবগী থবকশিং অদুদা চহি ১৫ দগী চহি ২৯ ফাওবগী নহারোলশিং শরুক য়াখি। অহানবা তাঙ্কক্ত লোল ১২ দা পাংথোকখিবা বিকসিত ভারত কুইজদা রাজ্য শীনবা থুংনা শরুক য়াখি অমসুং নহারোল লাখ ৩০ শরুক য়াখি। কুইজ শরুক য়াবদা মাইপাক্লবা নহারোলশিং অনিশুবা তাঙ্কক এসে রাউন্দদা পুখৎখি, মখোয়না বিকসিত ভারত অমগী মঙলান অমা থবক ওইনা পাংথোক্নবা মরুওইবা থিম ১০ দা এশে লাখ ২ হেন্না পীশিনখি। অহুমশুবা তাঙ্কক্ত, স্তেৎ রাউন্দশিংদা, থিম অমদা কেন্দিদেত ২৫ অকনবা চাংদম্বদা শরুক য়াহনখি। রাজ্য খুদিংমক্না হিরম অমদা মকোক থোংবা মীওই অহুম খনগৎখি অমসুং দিল্লিদা পাংথোক্কদবা জাতিগী থৌরমগী অফবা তিমশিং শেমখি।
স্তেৎ চেম্পিয়নশিপশিংদগী মকোক থোংবা তিম ৫০০ গী মহুৎশীন্দুনা, বিকসিত ভারতর চেলেঞ্জ ত্রেক্তগী মীওই ১৫০০ খনখি; সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী রাজ্য থাক্কী য়ুথ ফেস্তিবেলশিং, নাতকী থৌরমশিং অমসুং একজিবিসনশিংদগী ত্রেদিসনেল ত্রেক্তগী মীওই ১০০০ খনখি; অমসুং দাইলোগ অসিদা শরুক য়ানবা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মখোয়গী অনৌবা থবকশিংগীদমক অনৌবা থবক পায়খৎপা মীওই ৫০০ বার্তন তৌখি।

Prime Minister's Office
On the occasion of National Youth Day, PM to participate in the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2025 on 12th January
PM to interact with 3000 young leaders selected through a merit-based, multi-level selection process from over 30 lakh participants
Young leaders to make presentations to PM, reflecting innovative ideas and solutions to address some of India's most pressing challenges
In a unique initiative, youth to get an opportunity to share their ideas, experiences, and aspirations directly to PM during lunch
10 JAN 2025 9:21PM by PIB Delhi
On the occasion of National Youth Day, commemorating the birth anniversary of Swami Vivekananda, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2025 on 12th January, at around 10 AM, at Bharat Mandapam, New Delhi. He will engage with 3,000 dynamic young leaders from across India. He will also address the gathering on the occasion.
The Viksit Bharat Young Leaders Dialogue aims to break the 25 year old tradition of holding the National Youth Festival in a conventional manner. It aligns with the Prime Minister's Independence Day call to engage 1 lakh youth in politics without political affiliations and provide them a national platform to make their ideas for Viksit Bharat, a reality. In line with this, on this National Youth Day, Prime Minister will participate in multiple activities designed to inspire, motivate, and empower the nation's future leaders. Innovative young leaders will make ten powerpoint presentations representing the ten thematic areas pivotal to India’s development before the Prime Minister. These presentations reflect the innovative ideas and solutions proposed by young leaders to address some of India's most pressing challenges.
Prime Minister will also release a compilation of best essays written by participants on the ten themes. These themes encompass diverse areas such as technology, sustainability, women empowerment, manufacturing, and agriculture.
In a unique setting, Prime Minister will join the young leaders for lunch, providing them an opportunity to share their ideas, experiences, and aspirations directly to him. This personal interaction will bridge the gap between governance and youth aspirations, fostering a deeper sense of ownership and responsibility among the participants.
During the Dialogue, which is starting from 11th January, the young leaders will engage in competitions, activities, and cultural and thematic presentations. It will also include deliberations on the themes led by mentors and domain experts. It will also witness cultural performances showcasing India's artistic heritage while symbolizing its modern advancements.
The 3,000 dynamic and motivated youth have been selected to participate in the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue, through the Viksit Bharat Challenge, a meticulously crafted, merit-based multi level selection process to identify and showcase the most motivated and dynamic young voices from across the nation. It included three stages with participants ranging from 15 - 29 years. The first stage, Viksit Bharat Quiz, was conducted in 12 languages for youth from all states to take part, and saw participation of around 30 lakh young minds. Qualified quiz participants progressed to the 2nd stage, essay round, where they articulated their ideas on ten pivotal themes critical to realizing the vision of a "Viksit Bharat", which saw over 2 lakh essays being submitted. In the 3rd stage, State Rounds, 25 candidates per theme advanced to participate in rigorous in-person competitions. Each state identified its top three participants from each track, forming dynamic teams for the national event in Delhi.
1,500 participants from the Viksit Bharat Challenge Track, representing the top 500 teams from State Championships; 1,000 participants from the Traditional Track, chosen through state-level youth festivals, cultural programs, and exhibitions on innovation in science and technology; and 500 Pathbreakers, invited for their groundbreaking contributions in different areas will be participating in the Dialogue.