প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘সামাজিক অন্তৰ্ভুক্তি আৰু ক্ষুধা আৰু দৰিদ্ৰতা’ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ সন্দৰ্ভত ‘জি-২০’ অধিৱেশনত ভাষণ দিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
18 NOV 2024 9:19PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি 'সামাজিক অন্তৰ্ভুক্তি আৰু ক্ষুধা আৰু দৰিদ্ৰতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ' সন্দৰ্ভত জি-২০ সন্মিলনৰ উদ্বোধনী অধিৱেশনত ভাষণ দিয়ে। ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম শ্ৰীযুত লুইছ ইনাচিও লুলা দা ছিলভাক সন্মিলনখন আয়োজন কৰাৰ বাবে আৰু তেওঁৰ আন্তৰিকতাপূৰ্ণ আতিথ্যৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। বহনক্ষম উন্নয়ন লক্ষ্যত গুৰুত্ব দিয়া ব্ৰাজিলিয়ান জি-২০ কাৰ্যসূচীৰ প্ৰশংসা কৰি তেওঁ কয় যে এই পদ্ধতিয়ে ‘গোলকীয় দক্ষিণ’ৰ উদ্বেগৰ প্ৰসংগত আলোকপাত কৰিছে আৰু নতুন দিল্লী জি-২০ সন্মিলনৰ জনকেন্দ্ৰিক সিদ্ধান্তসমূহক আগুৱাই নিছে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতীয় জি-২০ প্ৰেচিডেন্সিৰ "এক পৃথিৱী, এক পৰিয়াল, এক ভৱিষ্যত"ৰ আহ্বান ৰিঅ'ৰ আলোচনাত প্ৰতিধ্বনিত হৈছে।
ক্ষুধা আৰু দৰিদ্ৰতাৰে মোকাবিলাৰ বাবে ভাৰত গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে যোৱা দহ বছৰত ২৫০ নিযুত লোকক দৰিদ্ৰতাৰ গ্ৰাসৰ পৰা উলিয়াই আনিছে আৰু দেশৰ ৮০০ নিযুত লোকক বিনামূলীয়া খাদ্যদ্ৰব্য বিতৰণ কৰি আছে। খাদ্য সুৰক্ষাৰে মোকাবিলা কৰাত ভাৰতৰ সফলতাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে 'বেক টু বেচিক্স এণ্ড মাৰ্চ টু ফিউচাৰ' আধাৰিত দৃষ্টিভংগীয়ে ফলাফল প্ৰদান কৰিছে। তেওঁ মহিলাৰ নেতৃত্বত উন্নয়নৰ বাবে ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে অধিক বৰ্ণনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আফ্ৰিকা আৰু আন ঠাইসমূহত খাদ্য সুৰক্ষা শক্তিশালী কৰাৰ বাবে ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ প্ৰসংগতো আলোকপাত কৰে। এই সন্দৰ্ভত তেওঁ ক্ষুধা আৰু দৰিদ্ৰতাৰ বিৰুদ্ধে এক গোলকীয় মিত্ৰতা স্থাপনৰ বাবে ব্ৰাজিলৰ পদক্ষেপক আদৰণি জনাই কয় যে চলিত সংঘৰ্ষৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা খাদ্য, ইন্ধন আৰু সাৰৰ সংকটৰ ফলত ‘বিশ্ব দক্ষিণ’ গুৰুতৰভাৱে প্ৰভাৱিত হৈছে আৰু সেয়েহে তেওঁলোকৰ উদ্বেগক প্ৰাধান্য দিয়া উচিত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সম্পূৰ্ণ মন্তব্য ইয়াত চাব পাৰিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses G 20 session on Social Inclusion and the Fight Against Hunger and Poverty
18 NOV 2024 9:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the opening session of the G 20 Summit today on ‘Social Inclusion and the Fight against Hunger and Poverty’. Prime Minister thanked the President of Brazil, H.E Mr. Luis Inacio Lula Da Silva, for hosting the Summit and for his gracious hospitality. He appreciated the Brazilian G20 agenda focused on Sustainable Development Goals, noting that this approach highlighted the concerns of the Global South and took forward the people-centric decisions of the New Delhi G20 Summit. He further underscored that the Indian G20 presidency’s call for "One Earth, One Family, One Future” continued to resonate at the Rio conversations.
Speaking about India’s initiatives to deal with hunger and poverty, Prime Minister noted that India had pulled 250 million people out of poverty in the last ten years and was distributing free foodgrains to 800 million people in the country. Speaking about India’s success in tackling food security, PM emphasized that its approach based on ‘Back to Basics and March to Future’ was yielding results. He further elaborated on measures taken by India to foster women-led development.
Prime Minister also highlighted the steps taken by India to strengthen food security in Africa and elsewhere. In this regard, he welcomed the Brazilian initiative to establish a Global Alliance against Hunger and Poverty, underlining that the Global South was severely impacted by food, fuel and fertilizer crises created by the ongoing conflicts, and therefore, their concerns ought to be given primacy.
Full remarks of Prime Minister may be seen here.