প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
“খুন্নাইগী থোং মান্নবা অমসুং চারা হেনবা অমসুং লায়রবা থেংন্নবা” জি-২০ সেসন্দা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংখ্রে
18 NOV 2024 9:19PM by PIB Imphal
ঙসি জি-২০ মীফমগী হৌদোকপগী সেসন্দা “খুন্নাইগী থোং মান্নবা অমসুং চারা হেনবা অমসুং লায়রবা থেংন্নবা” হিরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংখ্রে। মীফম অসি য়ুম্বু ওইবগীদমক অমসুং মহাক্না তরাম্না ওকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি ইনাসিও লুলা দ সিলভা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। নিউ দিল্লি জি-২০ মীফমদা খন্নখিবা গ্লোবেল সাউথ অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা ৱারেপশিংগা লোয়ননা স্তেনেবেল দিবলপমেন্ত গোলশিং ব্রাজিল জি-২ মীফমদা মীৎয়েং চঙবদা মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইখিবা মতমদা ফোঙদোকখিবা মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ অমাগী মরুওইবা অদু মহাক্না মখা তানা ফোঙদোকখি।
লায়রবা অমসুং চারা হেনবা কোকহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ দা ঐখোয়না মীওই করোর ২৫০ লায়রবা কোকহল্লে অমসুং মীওই মিল্লিয়ন ৮০০ হেন্না লেম্না চেঙ ফংহল্লে। চীঞ্জাক ৱাত্তনা ফংহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না মাইপাকপগী মরুওইবা মরম অসি ঐখোয়গী থবক অসিনি: তঙাইফদবা থবকশিংদা হঞ্জিল্লকপা অমসুং তুংলোমদা চঙশিনবনি। নুপীশিংনা মাংজিল থাদুনা চাউখৎপা পুরক্নবা ভারতনা থবক কয়া পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অফ্রিকা অমসুং মালেমগী অতৈ মফমদা চীঞ্জাক ৱাৎহন্দনবা ভারতনা থবক কয়া পায়খৎলে। হিরম অসিগী মতাংদা চারা হেনবা অমসুং লায়রবা মুৎথৎনবা ব্রাজিলগী মালেমগী চুংশিন্নবা থবক ঐখোয়না শৌগৎলি। মালেমগী মুক্নবশিং অসিনা মরম ওইদুনা গ্লোবেল সাউথকী লৈবাকশিং চীঞ্জাক, থাউ অমসুং হারগী অৱাবা মায়োক্নরে। মখোয়গী ৱাফমশিং অসি মরুওইনা লৌগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীগী মপুংফাবা ৱারোল মফম অসিদা ফংগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses G 20 session on Social Inclusion and the Fight Against Hunger and Poverty
18 NOV 2024 9:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the opening session of the G 20 Summit today on ‘Social Inclusion and the Fight against Hunger and Poverty’. Prime Minister thanked the President of Brazil, H.E Mr. Luis Inacio Lula Da Silva, for hosting the Summit and for his gracious hospitality. He appreciated the Brazilian G20 agenda focused on Sustainable Development Goals, noting that this approach highlighted the concerns of the Global South and took forward the people-centric decisions of the New Delhi G20 Summit. He further underscored that the Indian G20 presidency’s call for "One Earth, One Family, One Future” continued to resonate at the Rio conversations.
Speaking about India’s initiatives to deal with hunger and poverty, Prime Minister noted that India had pulled 250 million people out of poverty in the last ten years and was distributing free foodgrains to 800 million people in the country. Speaking about India’s success in tackling food security, PM emphasized that its approach based on ‘Back to Basics and March to Future’ was yielding results. He further elaborated on measures taken by India to foster women-led development.
Prime Minister also highlighted the steps taken by India to strengthen food security in Africa and elsewhere. In this regard, he welcomed the Brazilian initiative to establish a Global Alliance against Hunger and Poverty, underlining that the Global South was severely impacted by food, fuel and fertilizer crises created by the ongoing conflicts, and therefore, their concerns ought to be given primacy.
Full remarks of Prime Minister may be seen here.