প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গ্ৰীচৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে
দুয়োগৰাকী নেতাই কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে
তেওঁলোকে প্ৰধানমন্ত্ৰী মিটচোটাকিছৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ পৰৱৰ্তী সময়ত হোৱা দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্য, প্ৰতিৰক্ষা, জাহাজ পৰিবহণ আৰু সংযোগব্যৱস্থাৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
‘আইএমইইচি’কে ধৰি আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয় সন্দৰ্ভত তেওঁলোকে মত বিনিময় কৰে
02 NOV 2024 8:22AM by PIB Guwahati
গ্ৰীচৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰীযুত কিৰিয়াকোছ মিটচোটাকিছে কৰা এক টেলিফোন কল গ্ৰহণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মিটচোটাকিছে ভাৰতৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ পিছত পুনৰবাৰ নিৰ্বাচিত হোৱা বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক উষ্ম অভিনন্দন জনায়।
দুয়োগৰাকী নেতাই শেহতীয়া উচ্চ পৰ্যায়ৰ বিনিময়ৰ জৰিয়তে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কত সৃষ্টি হোৱা প্ৰগতিৰ প্ৰশংসা কৰে আৰু ভাৰত-গ্ৰীচ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ দৃঢ় প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধতাৰ কথা দোহাৰে।
তেওঁলোকে এই বছৰৰ আৰম্ভণিতে প্ৰধানমন্ত্ৰী মিটচোটাকিছৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ পৰৱৰ্তী সময়ত বাণিজ্য, প্ৰতিৰক্ষা, জাহাজ পৰিবহণ আৰু সংযোগব্যৱস্থাকে ধৰি দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ কেবাটাও ক্ষেত্ৰত হোৱা অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ‘আইএমইইচি’ আৰু পশ্চিম এছিয়াৰ উন্নয়নকে ধৰি বিভিন্ন আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় স্বাৰ্থজড়িত বিষয়সমূহৰ সন্দৰ্ভতো মত বিনিময় কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই সঘন যোগাযোগত থাকিবলৈয়ো সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with Prime Minister of Greece
Both leaders reiterate commitment to strengthen Strategic Partnership
They review progress in bilateral trade, defence, shipping and connectivity, in follow-up to PM Mitsotakis’s visit to India
They exchange views on regional and global issues, including IMEEC
02 NOV 2024 8:22AM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi received a telephone call from the Prime Minister of Greece, H.E. Mr. Kyriakos Mitsotakis.
PM Mitsotakis warmly congratulated PM Modi on his re-election following the general elections in India.
Both leaders appreciated the momentum generated in bilateral ties through recent high-level exchanges and reiterated their firm commitment to further strengthen India-Greece Strategic Partnership.
They reviewed progress in a number of areas of bilateral cooperation, including trade, defence, shipping and connectivity, in follow-up to PM Mitsotakis’s visit to India earlier this year.
The two leaders also exchanged views on various regional and global issues of interest, including IMEEC and developments in West Asia.
The two leaders agreed to remain in touch.