প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পালীবু ক্লাসিকেল লোলগী থাক পীবগী ভারত সরকারগী ৱারেপ অসিনা ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোনশিংদা থাজবা থম্বা মীওইশিংগী মরক্তা নুংঙাইবগী ইথিল অমা পোকহনখি: প্রধান মন্ত্রী
24 OCT 2024 10:43AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পালীবু ক্লাসিকেল লোলগী থাক পীনবগী ভারত সরকারগী ৱারেপকী মতাংদা ঙসি নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি মসিনা ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোনশিংদা থাজবা থম্বা মীওইশিংগী মরক্তা নুংঙাইবগী ইথিল অমা পোকহনখি। শ্রী মোদীনা কোলোম্বোদা ICCRনা শিনবা “পালী এস এ ক্লাসিজেল লেংগ্বেজ’ হায়বা পেনেল দিস্কসনদা শরুক য়াখিবা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদগী স্কোলর অমদি মঙ্গকশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
শ্রীলঙ্কা হেন্দলদা ভারতনা তৌখিবা পোস্ত অমদা পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি:
“পালীদা ক্লাসিকেল লোলগী থাক পীনবা ভারত সরকারগী ৱারেপনা ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোনশিংদা থাজবা থম্বা মীওইশিংগী মরক্তা নুংঙাইবগী ইথিল অমা পোকহনখিবা অসিদা নুংঙাইবা পোকই। কোলোম্বোদা পাংথোকপা থৌরম অসিদা শরুক য়াখিবা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী স্কোলরশিং অমসুং মঙ্কশিংদা থাগৎপা ফোংদোকচরি।”

Prime Minister's Office
Indian Government’s decision of conferring Classical Language status on Pali has ignited a spirit of joy among those who believe in the thoughts of Bhagwan Buddha: Prime Minister
24 OCT 2024 10:43AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today expressed happiness over Indian Government’s decision of conferring Classical Language status on Pali. He added that it has ignited a spirit of joy among those who believe in the thoughts of Bhagwan Buddha. Shri Modi also thanked the scholars and monks from different nations who took part in panel discussion on 'Pali as a Classical Language' hosted by ICCR in Colombo.
Responding to a post by India in SriLanka handle, Shri Modi stated:
“Glad that the Indian Government’s decision of conferring Classical Language status on Pali has ignited a spirit of joy among those who believe in the thoughts of Bhagwan Buddha. Grateful to the scholars and monks from different nations who took part in this programme in Colombo.”