প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
লাও পিডিআৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক সাক্ষাৎ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
11 OCT 2024 1:43PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিয়েন্টিয়ানত লাও পিপলছ ৰিভল্যুচনেৰী পাৰ্টিৰ কেন্দ্ৰীয় সমিতিৰ সাধাৰণ সম্পাদক তথা লাওছৰ সভাপতি থংলৌন ছিছৌলিথৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আছিয়ান সন্মিলন আৰু পূব এছিয়া সন্মিলন সফলতাৰে আয়োজন কৰাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি ছিছৌলিথক অভিনন্দন জনায়।
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক সন্দৰ্ভত আলোচনাত মিলিত হয় আৰু তেওঁলোকৰ ঘনিষ্ঠ অংশীদাৰিত্ব শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দৃঢ় কৰে। তেওঁলোকে স্বীকাৰ কৰে যে সমসাময়িক ভাৰত-লাওছৰ অংশীদাৰিত্ব দীৰ্ঘদিনীয়া সভ্যতাবাদী সম্পৰ্কত গভীৰভাৱে শিপাই আছে। দুয়োজনে উন্নয়ন, ঐতিহ্য পুনৰুদ্ধাৰ, আৰু সাংস্কৃতিক আদান-প্ৰদান আদি ক্ষেত্ৰত চলি থকা সহযোগিতাৰ ওপৰত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। ২০২৪ চনত ভাৰতৰ এক্ট ইষ্ট পলিচিৰ এটা দশক হোৱাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লাওছৰ সৈতে ভাৰতৰ সংযোগ বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। বিশেষকৈ নতুন নালন্দা বিশ্ববিদ্যালয়ে আগবঢ়োৱা সুযোগৰ জৰিয়তে তেওঁ মানুহৰ মাজত অধিক সংযোগ স্থাপনৰ আহ্বান জনায়। ৰাষ্ট্ৰপতি ছিছৌলিথে আমফান য়াগীৰ ফলত হোৱা বানপানীৰ পিছত ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লাওছলৈ কৰা মানৱীয় সাহায্যৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত-আছিয়ান সম্পৰ্ক সুদৃঢ় কৰাৰ ক্ষেত্ৰত লাওছে আগবঢ়োৱা সহায়ৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি ছিছৌলিথৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে। দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী বিষয়সমূহৰ ওপৰতো আলোচনাত মিলিত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President of Lao PDR
11 OCT 2024 1:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Thongloun Sisoulith, General Secretary of the Central Committee of Lao People’s Revolutionary Party (LPRP) and President of Lao PDR in Vientiane today. Prime Minister congratulated President Sisoulith for successfully hosting the ASEAN Summit and the East Asia Summit.
The two leaders discussed bilateral ties and reaffirmed their commitment to further strengthen the close partnership. They noted that India-Laos contemporary partnership was deeply rooted in age-old civilizational bonds. They expressed satisfaction at the ongoing collaboration between the two countries in the fields of development partnership, heritage restoration and cultural exchanges. Highlighting that 2024 marks a decade of India’s Act East Policy, Prime Minister noted its salience in adding further momentum to India’s engagement with Laos. While referring to civilizational ties between the two countries, Prime Minister called for strengthening people-to-people ties through the opportunities presented by the new Nalanda University. President Sisoulith thanked Prime Minister for India’s humanitarian assistance to Lao PDR in the wake of floods caused by Typhoon Yagi.
​Prime Minister thanked President Sisoulith for the support extended by Laos to strengthen India-ASEAN ties. The two leaders also discussed regional and global issues of mutual interest.