প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লাওগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
11 OCT 2024 1:43PM by PIB Imphal
ঙসি ভিয়েন্তিয়ানদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাও পিপলস রিভোলুসন্নরি পার্তি (এল পি আর পি) গী সেন্ত্রেল কম্মিতিগী জেনেরেল সেক্রেতরি অমসুং লাওগী রাস্ত্রপতি থোংলুন সিসৌলিথ উনখ্রে। মাইপাক্না অসিয়ান সম্মিৎ অমসুং ইস্ত এসিয়া সম্মিৎ পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি সিসৌলিথ থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরীশিং খন্নখি অমসুং মখা তানা অচেৎপা মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়না থাজবা অমুক হন্না পীনখি। চহি চা কয়া শুরবা সভেত্যাগী মরীশিং অসিদা ভারত-লাওগী হৌজিক্কী মরীশিং চেৎনা মরা তারে হায়না মখোয়না ফোঙদোকখি। চাউখৎ-থৌরাং, হেরিতেচ অমুক শেমজিনবা অমসুং নাতকী থৌরমশিংগী মতাংদা লৈবাক অনিগী মরক্তা হৌজিক মতেং পাংনরিবা অসিদা মখোয়না অপেনবা ফোঙদোকখি।
ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসি চহি ১০ মপুংফারকপা অসি পনখিবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসিনা ভারতনা লাওগী লৈনবা মরীশিংগী খোঙজেল মখা তানা য়াংখৎহল্লে। লৈবাক অনিগী মরক্তা সভেত্যাগী ওইবা মরীশিং লৈনরক্লি অমসুং নৌনা হাংদোক্লিবা নালান্দা য়ুনিভর্সিতি অসিনা খুদোংচাবা কয়া পীদুনা মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং হেন্না ফগৎহল্লে। তাইফুন য়াগীনা ঈশিং ইচাও থোকহনখিবা অদুদা ভারতনা লাওদা মতেং পাংলকপগীদমক রাস্ত্রপতি সিসৌলিথনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
ইন্দিয়া-অসিয়ানগী মরীশিং হেন্না ফগৎনবা লাওসনা শৌগৎপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি সিসৌলিথ থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিনা দরকার ওইবা লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংশু লুচিংবা অনিনা খন্নখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President of Lao PDR
11 OCT 2024 1:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Thongloun Sisoulith, General Secretary of the Central Committee of Lao People’s Revolutionary Party (LPRP) and President of Lao PDR in Vientiane today. Prime Minister congratulated President Sisoulith for successfully hosting the ASEAN Summit and the East Asia Summit.
The two leaders discussed bilateral ties and reaffirmed their commitment to further strengthen the close partnership. They noted that India-Laos contemporary partnership was deeply rooted in age-old civilizational bonds. They expressed satisfaction at the ongoing collaboration between the two countries in the fields of development partnership, heritage restoration and cultural exchanges. Highlighting that 2024 marks a decade of India’s Act East Policy, Prime Minister noted its salience in adding further momentum to India’s engagement with Laos. While referring to civilizational ties between the two countries, Prime Minister called for strengthening people-to-people ties through the opportunities presented by the new Nalanda University. President Sisoulith thanked Prime Minister for India’s humanitarian assistance to Lao PDR in the wake of floods caused by Typhoon Yagi.
​Prime Minister thanked President Sisoulith for the support extended by Laos to strengthen India-ASEAN ties. The two leaders also discussed regional and global issues of mutual interest.