ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରିକ୍ସ ଭର୍ସେଲ୍ସ ମ୍ୟୁଜିଅମ୍ ୨୦୨୪ ବିଶ୍ୱ ଚୟନରେ ସ୍ମୃତିବନ ସ୍ଥାନ ପାଇଥିବାରୁ ଆନନ୍ଦ ପ୍ରକାଶ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 JUN 2024 6:23PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପ୍ରିକ୍ସ ଭର୍ସେଲ୍ସ ମ୍ୟୁଜିଅମ୍ ୨୦୨୪ ପାଇଁ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ ଚୟନରେ, ୨୦୦୧ ରେ ହୋଇଥିବା ଦୁଖଃଦ ଭୂମିକମ୍ପରେ ମୃତ୍ୟୁବରଣ କରିଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳିର ପ୍ରତୀକ କଚ୍ଛର ସ୍ମୃତିବନକୁ ସାମିଲ୍ କରାଯାଇଥିବା ନିଷ୍ପତ୍ତିକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରିକ୍ସ ଭର୍ସେଲ୍ସ ମ୍ୟୁଜିଅମ୍ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ:
“୨୦୦୧ରେ ହୋଇଥିବା ଦୁଖଃଦ ଭୂମିକମ୍ପରେ ଆମେ ହରାଇଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ କଚ୍ଛର ସ୍ମୃତିବନ ଏକ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ଏହା ମାନବିକ ଏବଂ ସାହସିକତା କୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ମରଣ କରାଇଥାଏ । ଏହି ମ୍ୟୁଜିଅମ୍ ପ୍ରିକ୍ସ ଭର୍ସେଲ୍ସ ମ୍ୟୁଜିଅମ୍ ୨୦୨୪ ପାଇଁ ବିଶ୍ୱ ଚୟନରେ ଏକ ସ୍ଥାନ ପାଇଥିବା ଆନନ୍ଦର ବିଷୟ ।”

Prime Minister's Office
PM expresses happiness over Smritivan figuring in the World Selection for the Prix Versailles Museums 2024
15 JUN 2024 6:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today hailed the inclusion of Smritivan at Kutch, a tribute to those lost in the tragic Earthquake of 2001, in the World Selection for the Prix Versailles Museums 2024.
In reply to a post by Prix Versailles Museums, the Prime Minister posted on X :
"Smritivan in Kutch is a tribute to those we lost in the tragic Earthquake of 2001. It is a reminder of human resilience and courage as well. Glad that this Museum has found a place on the World Selection for the Prix Versailles Museums 2024."