ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ସପ୍ତମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ - ରାତି ୧୧.୪୫ ସୁଦ୍ଧା ମତଦାନ ୬୧.୬୩%
02 JUN 2024 12:08AM by PIB Bhubaneswar
ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନର ସପ୍ତମ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ରାତି ୧୧.୪୫ ସୁଦ୍ଧା ପ୍ରାୟ ୬୧.୮୩% ମତଦାନ ହୋଇଛି । ମତଦାନ ଦଳଗୁଡିକ ଫେରିଆସିବା ସହ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ସ୍ତରର ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏହି ଆକଳନରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରାଯିବ ଏବଂ ଭିଟିଆର୍ ଆପ୍ରେ ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନମଣ୍ଡଳୀ ଅନୁସାରେ (ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନମଣ୍ଡଳୀ କ୍ଷେତ୍ର ସହ) ଉପଲବ୍ଧ ହେବ, ଯେପରି ପୂର୍ବ ପର୍ଯ୍ୟାୟଗୁଡିକରେ ହୋଇଥିଲା ।
ରାତି ୧୧.୪୫ ରେ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟର ମତଦାନ ପ୍ରତିଶତ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା :
Sl. No.
State / UT
No. PCs
Approximate Voter Turnout %
1
Bihar
8
51.92
2
Chandigarh
1
67.9
3
Himachal Pradesh
4
69.67
4
Jharkhand
3
70.66
5
Odisha
6
70.67
6
Punjab
13
58.33
7
Uttar Pradesh
13
55.59
8
West Bengal
9
73.36
Above 8 States/UTs
57
61.63
ଏଠାରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ତଥ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସିଷ୍ଟମରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା ଆଧାରରେ ଦିଆଯାଇଛି । ଯେହେତୁ କେତେକ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ର (ପିଏସ୍)ରୁ ତଥ୍ୟ ହାସଲ କରିବାରେ ବିଳମ୍ବ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ଏହା ଡାକଘର ବାଲଟ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ହୋଇନଥିବାରୁ ଏହା ଏକ ଆନୁମାନିକ ଧାରା । ପ୍ରତ୍ୟେକ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ମତଦାନର ଚୂଡାନ୍ତ ସୂଚନା ମତଦାନ ଶେଷ ହେବା ପରେ ସମସ୍ତ ମତଦାନ ଏଜେଣ୍ଟଙ୍କ ସହ ଫର୍ମ ୧୭ସିରେ ଦିଆଯାଇଥାଏ ।

Election Commission
Voter Turnout – 61.63% as of 11:45 PM for phase 7
02 JUN 2024 12:08AM by PIB Delhi
Polling in seventh phase of General Elections recorded an approximate voter turnout of 61.63% as of 11:45 pm. The same shall continue to be updated by the field level officers as polling parties keep returning and will be available PC wise (along with respective AC segments) live at VTR App, as was the case in earlier phases.
The state wise approximate voter turnout at 11:45 pm is as below:
Sl. No.
State / UT
No. PCs
Approximate Voter Turnout %
1
Bihar
8
51.92
2
Chandigarh
1
67.9
3
Himachal Pradesh
4
69.67
4
Jharkhand
3
70.66
5
Odisha
6
70.67
6
Punjab
13
58.33
7
Uttar Pradesh
13
55.59
8
West Bengal
9
73.36
Above 8 States/UTs
57
61.63
Data displayed here are as per the information being filled in the systems by the field officer. This is an approximate trend, as data from some polling stations (PS) takes time and this trend does not include Postal Ballot. Final actual account of votes recorded for each PS is shared in Form 17 C with all Polling agents at close of polls.