য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
অহানবা ওইনা, সেন্ত্রল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস(সি এ পি এফ)তা কন্সতেবলশিং হাপ্নবা কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষা হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা লম লমগী লোল ১৩ দা পাংথোক্লগনি
পরিক্ষা অসি ফেব্রুৱারি ২০দগী মার্চ ৭,২০২৪ ফাওবা লৈবাক অসিগী সহর ১২৮দা কেন্দিদেদ লাখ ৪৮ রোমগী পাংথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিংবা মখাদা অমসুং হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী পাউতাক মতুংইন্না, হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা লম লমগী লোল ১৩দা জনুৱারি ১,২০২৪ দগী কন্সতেবল(জেনরেল দিউতি) পরিক্ষা পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখিবনি
লম অমগী নহারোলশিং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিংদা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা অমসুং লম লমগী লোলশিং চাউখৎহন্নবা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অসি লৌখিবনি
কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষাগী ক্বেসনশিং হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা হৌজিক অসামিজ, বেঙ্গালি, গুজরাতি, মরাথি, মালায়ালম, কন্নরা, তামিল, তেলুগু, ওরিয়া, উর্দু, পঞ্জাবী, মনিপুরী অমসুং কোনকানিদা শেম্লগনি
কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষা অসি লৈবাক শীনবা থুংবগী নহারোল কয়াগী পুক্নিং চিংশিল্লিবা স্তাফ সেলেক্সন কম্মিসন(এস এস সি)না পাংথোকপা অচৌবা পরিক্ষাশিংগী মনুংদা অমনি
পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অসি লৌবদগী, লৈবাক অসিগী নহারোল লাখ কয়া পরিক্ষা অসি মখোয়গী মমালো
11 FEB 2024 11:51AM by PIB Imphal
অহানবা ওইনা, সেন্ত্রল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস(সি এ পি এফ)তা কন্সতেবলশিং হাপ্নবা কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষা হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা লম লমগী লোল ১৩ দা পাংথোক্লগনি। পরিক্ষা অসি ফেব্রুৱারি ২০দগী মার্চ ৭,২০২৪ ফাওবা লৈবাক অসিগী সহর ১২৮দা কেন্দিদেদ লাখ ৪৮ রোমগী পাংথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিংবা মখাদা অমসুং হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী পাউতাক মতুংইন্না, হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা লম লমগী লোল ১৩দা জনুৱারি ১,২০২৪ দগী কন্সতেবল(জেনরেল দিউতি) পরিক্ষা পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখিবনি। লম অমগী নহারোলশিং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিংদা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা অমসুং লম লমগী লোলশিং চাউখৎহন্নবা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অসি লৌখিবনি অমসুং লম লমগী লোলশিং চাউখৎহনগনি।
কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষাগী ক্বেসনশিং হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা হৌজিক মখাদা পীরিবা লম লমগী লোল ১৩ অসিদা শেম্লগনি:
1. অসামিজ
2. বেঙ্গালি
3. গুজরাতি
4. মরাথি
5. মালায়ালম
6. কন্নরা
7. তামিল
8. তেলুগু
9. ওরিয়া
10. উর্দু
11. পঞ্জাবী
12. মনিপুরী
13. কোনকানি
কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষা অসি লৈবাক শীনবা থুংবগী নহারোল কয়াগী পুক্নিং চিংশিল্লিবা স্তাফ সেলেক্সন কম্মিসন(এস এস সি)না পাংথোকপা অচৌবা পরিক্ষাশিংগী মনুংদা অমনি। ইংলিস অমসুং হিন্দীগী মথক্তা হায়রিবা লম লমগী লোল ১৩ অসিদা পরিক্ষা পাংথোকপা য়ানবা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি অমসুং স্তাফ সেলেক্সন কম্মিতিগী মরক্তা এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। মসিগী মতুংইন্না, হিন্দী অমসুং ইংলিসকী মথক্তা অতোপ্পা লম লমগী লোল ১৩ দা কন্সতবেল (জিদি) পরিক্ষা,২০২৪ পাংথোক্নবা এস.এস.সিনা নোতিস থোক্লে।
পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অসি লৌবদগী, লৈবাক অসিগী নহারোল লাখ কয়া পরিক্ষা অসি মখোয়গী মমালোলশিংদা শরুক য়াদুনা মখোয় থবক খনবগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি। মসিগী ফল অমা ওইনা, লৈবাক শীনবা থুংবদা কেন্দিদেদশিং পরিক্ষা অসি শরুক য়াবা হেনগৎহনগনি অমসুং মীওই খুদিংমক থবক ফংনবগী চপ মান্নবা খুদোংচাবা অমা ফংলগনি।
কেন্দ্র সরকারগী থবক অসিদগী, লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা নহারোলশিং মখোয়গী মমালোলদা সি.এ.পি.এফ কন্সতেবল(জি দি) পরিক্ষা শরুক য়ানবগী অফবা খুদোংচাবা অমা ফংলে অমসুং লৈবাক্কী থবক তৌবদা শীনফম অমা পায়বা য়াহল্লে।

Ministry of Home Affairs
First time, Constable (GD) examination for recruitment of constables in the Central Armed Police Forces (CAPFs) will be conducted in 13 regional languages apart from Hindi and English
The examination will be conducted for around 48 lakh candidates in 128 cities across the country from 20 February to 7 March 2024
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, MHA had decided to conduct Constable (General Duty) examination in 13 regional languages in addition to Hindi and English from January 01, 2024
This historic decision has been taken on the initiative of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah to increase the participation of local youth in the Central Armed Police Forces and promote regional languages
Constable (General Duty) exam question papers will now be prepared in Assamese, Bengali, Gujarati, Marathi, Malayalam, Kannada, Tamil, Telugu, Odia, Urdu, Punjabi, Manipuri and Konkani in addition to Hindi and English
Constable (GD) Selection Examination is one of the major examinations conducted by the Staff Selection Commission (SSC) which attracts lakhs of youths from across the country
With this historic decision, lakhs of youth across the country will be able to participate in this examination in their mother tongue/regional language, which will increase their chances of selection.
With this initiative of the Central Government, the youth across the country have got a golden opportunity to participate in the CAPFs Constable (General Duty) examination in their mother tongue and make a career in the service of the Nation
11 FEB 2024 11:51AM by PIB Delhi
For the first time, the Constable (GD) examination for recruitment of constables in the Central Armed Police Forces (CAPFs) will be conducted in 13 regional languages in addition to Hindi and English. The Examination will be conducted from 20 February to 7 March, 2024 for around 48 lakh candidates in 128 cities across the country.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of CooperationShri Amit Shah, the Ministry of Home Affairs (MHA) had decided to conduct the Constable (General Duty) examination for recruitment in CAPFs in 13 regional languages in addition to Hindi and Englishfrom January 01, 2024. This historic decision has been taken on the initiative of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah to increase the participation of local youth in the Central Armed Police Forces and to promote regional languages.
Question papers of Constable (General Duty) examination will now be prepared in the following 13 regional languages in addition to Hindi and English:
1. Assamese
2. Bengali
3. Gujarati
4. Marathi
5. Malayalam
6. Kannada
7. Tamil
8. Telugu
9. Odia
10. Urdu
11. Punjabi
12. Manipuri
13. Konkani
Constable GD Examination is one of the flagship examinations conducted by the Staff Selection Commission (SSC) attracting lakhs of youths from across the country. Therefore, Ministry of Home Affairs and Staff Selection Commission have signed an MoU to facilitate conduct of the examination in the above mentioned 13 regional languages in addition to Hindi and English. Accordingly, SSC has issued notification to conduct the Constable (GD) Examination, 2024 in 13 other regional languages in addition to English and Hindi.
The decision will result in lakhs of youthtaking part in the examination in their mother tongue/regional language and improve their selection prospects. As a result, the reach of this examination will increase among the candidates in the entire country and everyone will get an equal opportunity for employment.
With this initiative of the Central Government, the youth across the country, have bot a golden opportunity to participate in the Constable (General Duty) examination in the Central Armed Police Forces conducted by the Staff Selection Commission in their mother tongue and make a career in the service of the Nation.