শেল-থুম মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি লায়রবা কোকহন্নবা সবকা সাথকী খুৎথাংদা সরকারনা লায়রবশিং থৌনা হাপ্লি
পি.এম জন ধন য়োজনা, পি.এম শ্বানিধি অমসুং পি.এম জনমন য়োজনাগী খুৎথাংদা দাইরেক্ত বেনিফিত ত্রান্সফর অসি মীয়ামদা শক্তি পীবগী খুদম অমনি: ফাইনান্স মিনিস্তর
01 FEB 2024 12:38PM by PIB Imphal
গরিব কলয়ান অসি দেস কা কলয়াননি হায়না মীৎয়েং থম্লদুনা, ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমলা সিতারমন্না হায়খি লায়রবশিংগী ফিবম ফগৎহনবদা সরকারনা থাজবা থম্লি।
ঙসি মরক্কী বজেত ২০২৪ পুথোক্লদুনা, শ্রীমতি নিরমলা সিতরমন্না হায়খি মমাঙদা খুদোংচাবা খর পীরগা লায়রবা কোকহন্নবা পায়খৎখিবা থবকশিং কান্নবা য়াম্না ফংখিদে। চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা লায়রবশিং শক্তি লৈরবা মরুপ অমা ওইহনবা মতমদা, সরকারনা মখোয়দা মতেং পাংনবগী শক্তি অদু শরুক কয়া হেনগৎলকই।
য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০দা সবকা সাথকী থবকশিংনা মরম ওইদুনা, মীওই করোর ২৫ লায়রবা কোকহনবদা সরকারনা মতেং পাংখি। অসিগুম্বা শক্তি লৈরবা মীওইশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নবদগী মখোয় তশেংনা লায়রবা কোকহনবা ঙমখিবনি।
ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি পি.এম জন ধন একাউন্তশিং শীজিন্নদুনা লুপা করোর লাখ ৩৪ রোমগী দাইরেক্ত বেনিফিত ত্রান্সফর তৌবদগী সরকারগী লুপা করোর লাখ ২.৭ কনবা ঙম্লে অমসুং মসিনা নারোন্দা শেন লৌথোকপা কনবা ঙম্লে। মসিদগী কনবা ঙমখিবা শেনফমশিং অদু গরিব কলয়ানগী অহেনবা শেনফমশিং ওইরে। পি.এম শ্বানিধিনা লম্বী নাকলদা পোৎ য়োনবা মীওই লাখ ৭৮দা শেন্থং পীরে। অহুমলকশুবা ওইনা অপুনবা শেন্থং লাখ ২.৩ ফংলে।
য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি পি.এম জনমন য়োজনা অসি শক্তি পীবগী খুদম অমনি অমসুং স্কিম অসিনা ত্রাইবেলশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহল্লে।

Ministry of Finance
UNION FINANCE MINISTER SAYS GOVERNMENT EMPOWERING POOR THROUGH SABKA SAATH TO BEAT POVERTY
DIRECT BENEFIT TRANSFER THROUGH PM JAN DHAN YOJANA, PM SVANIDHI AND PM JANMAN YOJANA ARE TESTIMONY OF EMPOWERING THE PEOPLE: FM
01 FEB 2024 12:38PM by PIB Delhi
Focusing on Garib Kalyan as Desh ka Kalyan, Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman stated that the Government believes in empowering the poor.
While presenting the Interim Union Budget 2024 today, Smt. Sitharaman stated, “The earlier approach of tackling poverty through entitlements had resulted in very modest outcomes. When the poor become empowered partners in the development process, government’s power to assist them also increases manifold.”
The Union Finance Minister said that in the pursuit of Sabka Saath in last 10 years, the Government has assisted 25 crore people to get freedom from multi-dimensional poverty. Smt. Sitharaman further stated that the Government’s efforts are now getting synergised with energy and passion of such empowered people; this is truly elevating them from poverty.
Smt. Sitharaman said that ‘Direct Benefit Transfer’ worth Rs. 34 lakh crore from the Government using PM-Jan Dhan accounts has led to savings of Rs. 2.7 lakh crore for the Government and this is made possible through avoidance of leakages prevalent earlier. The savings have helped in providing more funds for ‘Garib Kalyan’.
Citing examples of the schemes that have empowered the poor, Smt. Sitharaman said, “PM-SVANidhi has provided credit assistance to 78 lakh street vendors. From that total, 2.3 lakh have received credit for the third time.”
Citing PM-JANMAN Yojana as a prime example of empowerment, the Union Finance Minister said that the scheme reaches out to the particularly vulnerable tribal groups, who have remained outside the realm of development so far.