প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
লক্ষদ্বীপত ভাৰত চৰকাৰৰ ভিন্ন আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলেৰে মত-বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 JAN 2024 1:49PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে লক্ষদ্বীপত ভাৰত চৰকাৰৰ ভিন্ন আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে তেখেতৰ মত-বিনিময়ৰ কিছু মুহূৰ্ত শ্বেয়াৰ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত এইদৰে প’ষ্ট কৰেঃ
“লক্ষদ্বীপত ভিন্ন চৰকাৰী আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰি আনন্দিত হওঁ। মহিলাসকলে তেওঁলোকৰ আত্ম-সহায়ক গোটৰ জৰিয়তে ৰেষ্টুৰেন্ট স্থাপনেৰে আত্মনিৰ্ভৰ হোৱাৰ কথা ব্যক্ত কৰে; এগৰাকী বৃদ্ধ লোকে আয়ুষ্মান ভাৰতে তেওঁৰ হৃদৰোগৰ চিকিৎসাত সহায় কৰা আৰু পিএম-কিষাণে এগৰাকী মহিলা কৃষকৰ জীৱন কিদৰে সলনি কৰিলে, সেই সম্পৰ্কে ব্যক্ত কৰে। আন একাংশই বিনামূলীয়া ৰেচন, দিব্যাংগজনে লাভ কৰা সা-সুবিধা, পিএম-আৱাস, কিষাণ ক্ৰেডিট কাৰ্ড, উজ্জ্বলা যোজনা আদিৰ সুবিধাৰ কথা কয়। উন্নয়নৰ ফল অধিক দুৰ্গম অঞ্চলকে প্ৰমুখ্য কৰি সৰ্বস্তৰৰ লোকে লাভ কৰাতো সন্তোষৰ কথা।”

Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of various Government of India schemes in Lakshadweep
03 JAN 2024 1:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared glimpses of his interaction with beneficiaries of various schemes of Government of India in Lakshadweep.
The Prime Minister posted on X:
“It was a delight to interact with beneficiaries of various GoI schemes in Lakshadweep. A group of women talked about how their SHG worked towards starting a restaurant, thus becoming self-reliant; an elderly person shared how Ayushman Bharat helped in treating a heart ailment, and a woman farmer’s life changed due to PM-KISAN. Others talked about free ration, benefits for Divyangs, PM-AWAS, Kisan Credit Cards, Ujjwala Yojana and more. It is indeed satisfying to see the fruits of development reach a cross section of people, even in the more remote areas.”