ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଯୋଜନା ଓ ମୋଟା ଶସ୍ୟ ସମ୍ପର୍କରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି 'କୁମ୍ଭାର' ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ମହିଳା ଉଦ୍ୟୋଗୀ
ଆପଣଙ୍କ ସାମୂହିକ ମାତୃ ଶକ୍ତି ଆପଣଙ୍କୁ ନୂଆ ଶିଖରରେ ପହଞ୍ଚାଇବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 DEC 2023 2:22PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରାର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ଜନତାଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରୁ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରାର ହଜାର ହଜାର ହିତାଧିକାରୀ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ, ସାଂସଦ, ବିଧାୟକ ଓ ସ୍ଥାନୀୟ ସ୍ତରର ପ୍ରତିନିଧିମାନେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ।
ସ୍ବନିଧି ଯୋଜନାର ହିତାଧିକାରୀ କୋଟା ରାଜସ୍ଥାନର ସପ୍ନା ପ୍ରଜାପତି ମଧ୍ୟ ମହାମାରୀ ସମୟରେ ମାସ୍କ ତିଆରି କରି ଯୋଗଦାନ କରିଥିଲେ। କାରବାର ମାଧ୍ୟମରେ ତାଙ୍କର ଅଧିକାଂଶ ବ୍ୟବସାୟ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ସ୍ଥାନୀୟ ସାଂସଦ ବାଚସ୍ପତି ଓମ୍ ବିର୍ଲା ତାଙ୍କୁ ସଚେତନତା ପ୍ରସାର ପାଇଁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସପ୍ନାଙ୍କ ଗୋଷ୍ଠୀର ମହିଳାମାନେ ମୋଟା ଶସ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେଉଛନ୍ତି ଏବଂ କାମ କରୁଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'କୁମ୍ଭାର' ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କୁ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଯୋଜନା ବିଷୟରେ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ । ଆପଣଙ୍କ ସାମୂହିକ ମାତୃ ଶକ୍ତି ଆପଣଙ୍କୁ ନୂଆ ଉଚ୍ଚତାରେ ପହଞ୍ଚାଇବ ଏବଂ ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କ ସମସ୍ତ ଦିଦିଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ଯେ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ପାଇ ଥିବା ଲାଭ ବିଷୟରେ ଅବଗତ କରାଇ ମୋଦୀ କି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି କି ଗାଡ଼ିକୁ ଏକ ମହାନ ସଫଳତା ଦିଅନ୍ତୁ ।

Prime Minister's Office
Woman Entrepreneur from ‘Kumhar’ community spreads awareness about Vishwakarma Yojna and millets
Your collective Matru Shakti will take you to new heights: PM
27 DEC 2023 2:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing. The Prime Minister also addressed the gathering on the occasion.
Thousands of beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra from across the country joined the event. The programme was joined by Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives.
Sapna Prajapati from Kota Rajasthan, a SVANidhi scheme beneficiary also contributed by making masks during the pandemic. The Prime Minister praised her for conducting most of her business through digital transactions. She was also encouraged by the Speaker Shri Om Birla, the local MP, for expanding and spreading awareness. PM Modi expressed delight that women of Sapna’s group are promoting and working with millets.
The Prime Minister informed the entrepreneur from the ‘Kumhar’ community about the Vishwakarma Scheme. “Your collective Matru Shakti will take you to new heights and I ask all you Didis to make Modi ki Guarantee ki Gaddi a great success by telling people about the benefits they can avail”, he added.