প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কুমহাৰ' সম্প্ৰদায়ৰ মহিলা উদ্যোগীয়ে বিশ্বকৰ্মা যোজনা আৰু বাজৰাৰ বিষয়ে সজাগতা বিয়পাইছে
আপোনাৰ সামূহিক মাতৃ শক্তিয়ে আপোনাক নতুন শিখৰলৈ লৈ যাব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
27 DEC 2023 2:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থাৰে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমবেত লোকসকলকো সম্বোধন কৰে।
সমগ্ৰ দেশৰ পৰা বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হাজাৰ হাজাৰ হিতাধিকাৰীয়ে অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰে। কাৰ্যসূচীত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী, সাংসদ, বিধায়ক আৰু স্থানীয় পৰ্যায়ৰ প্ৰতিনিধিসকলেও যোগদান কৰে।
ৰাজস্থানৰ কোটাৰ এছভিএনিধি আঁচনিৰ এগৰাকী হিতাধিকাৰী স্বপ্না প্ৰজাপতিয়ে মহামাৰীৰ সময়ত মাস্ক তৈয়াৰ কৰি অৰিহণা যোগাইছিল। তেওঁ নিজৰ বেছিভাগ ব্যৱসায় ডিজিটেল লেনদেনৰ জৰিয়তে পৰিচালনা কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক প্ৰশংসা কৰে। সজাগতা বৃদ্ধিৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰ বাবে স্থানীয় সাংসদ তথা লোকসভাৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী ওম বিৰলাও তেওঁক প্ৰশংসা কৰে। স্বপ্নাৰ গোটৰ মহিলাসকলে বাজৰাৰ প্ৰচাৰ আৰু ইয়াৰ সৈতে কাম কৰি থকাকলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'কুমহাৰ' সম্প্ৰদায়ৰ উদ্যোগীসকলক বিশ্বকৰ্মা আঁচনিৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। "আপোনাৰ সামূহিক মাতৃ শক্তিয়ে আপোনাক নতুন শিখৰলৈ যাব আৰু মই আপোনালোক সকলো দিদিকে লোকসকলক তেওঁলোকে লাভ কৰিব পৰা সুবিধাসমূহৰ বিষয়ে অৱগত কৰাই মোদী কি গেৰাণ্টি কি গাড্ডিৰ সফল কৰাৰ বাবে আহ্বান জনাইছো" বুলিও তেওঁ লগতে কয়।

Prime Minister's Office
Woman Entrepreneur from ‘Kumhar’ community spreads awareness about Vishwakarma Yojna and millets
Your collective Matru Shakti will take you to new heights: PM
27 DEC 2023 2:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing. The Prime Minister also addressed the gathering on the occasion.
Thousands of beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra from across the country joined the event. The programme was joined by Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives.
Sapna Prajapati from Kota Rajasthan, a SVANidhi scheme beneficiary also contributed by making masks during the pandemic. The Prime Minister praised her for conducting most of her business through digital transactions. She was also encouraged by the Speaker Shri Om Birla, the local MP, for expanding and spreading awareness. PM Modi expressed delight that women of Sapna’s group are promoting and working with millets.
The Prime Minister informed the entrepreneur from the ‘Kumhar’ community about the Vishwakarma Scheme. “Your collective Matru Shakti will take you to new heights and I ask all you Didis to make Modi ki Guarantee ki Gaddi a great success by telling people about the benefits they can avail”, he added.