Prime Minister's Office
India’s transition from being one of the ‘Fragile Five’ a decade ago to being the fifth largest economy has captured the attention of the world: PM
21 DEC 2023 8:52PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared his interview with Financial Times.
The Prime Minister posted on X:
“In this extensive interview with @FT, I have spoken about a wide range of issues, both local and global.
on.ft.com/3NDFBiR
I have talked about the development strides in India, how India is growing at a record pace, exponential rise in StartUps the unique people powered mass movements aimed at improving lives of people and more. India’s transition from being one of the ‘Fragile Five’ a decade ago to being the fifth largest economy has captured the attention of the world, which sees India as a ray of hope and an important stakeholder in furthering global prosperity.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପୂର୍ବେ ଭାରତ 'ଦୁର୍ବଳ ପାଂଚ' ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ବେଳେ ଏବେ ପଞ୍ଚମ ବୃହତ୍ତମ ଅର୍ଥନୀତିରେ ପରିଣତ ହେବା ବିଶ୍ୱର ଦୃଷ୍ଟି ଆକର୍ଷଣ କରିଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 DEC 2023 8:52PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଫାଇନାନ୍ସିଆଲ ଟାଇମ୍ସକୁ ଦେଇଥିବା ତାଙ୍କର ସାକ୍ଷାତକାର ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି :
ଫାଇନାନ୍ସିଆଲ ଟାଇମ ସହ ଏହି ବିସ୍ତୃତ ସାକ୍ଷାତକାରରେ ମୁଁ ଉଭୟ ସ୍ଥାନୀୟ ଓ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଛି ।
ମୁଁ ଭାରତରେ ବିକାଶର ଅଗ୍ରଗତି, ଭାରତ କିପରି ରେକର୍ଡ ଗତିରେ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରୁଛି, ଷ୍ଟାର୍ଟଅପରେ ଦ୍ରୁତ ବୃଦ୍ଧି, ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଅନନ୍ୟ ଜନଶକ୍ତିଶାଳୀ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନ ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଛି । ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପୂର୍ବେ ଭାରତର 'ଦୁର୍ବଳ ପାଂଚ’ ରୁ ପଞ୍ଚମ ବୃହତ୍ତମ ଅର୍ଥନୀତିରେ ପରିଣତ ହେବା ବିଶ୍ୱର ଦୃଷ୍ଟି ଆକର୍ଷଣ କରିଛି, ଯାହା ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱ ସମୃଦ୍ଧିକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାରେ ଏକ ଆଶାର କିରଣ ଏବଂ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶୀଦାର ଭାବରେ ଦେଖୁଛି ।