কল্চর মন্ত্রালয়
লৈবাক্কীদমক মখোয়গী থৱায় কৎথোকখিবা ‘অথৌবশিং’ ইকায়খুম্নবা উৎনবা পাংথোক্লিবা “মেরি মাতি মেরা দেস” অরোইবা তাঙ্কক য়ৌরক্লে
লৈবাক শীনবা থুংনা ব্লোক ৪৪১৯ হেনবদা থৌরমশিং পাংথোকখ্রে
অজাদি কা অমৃত মহোৎসব পাংথোক্নবা লৈবাক্কী মফম কয়াদগী খোমজিল্লকপা লৈবাক-লৈহাও কর্তাব্য পথতা লৈবা অমৃত বতিকা অমসুং অমৃত মহোৎসব মেমোরিএলদা থম্লে
17 OCT 2023 12:04PM by PIB Imphal
অমৃত কলাস যাত্রাশিং লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোকপগা লোয়ননা “মেরি মাতি মেরা দেস” কেম্পেনগী অরোইবা তাঙ্কক য়ৌরক্লে। ভারত শীনবা থুংনা য়ৌনবা পান্দমদা পায়খৎলিবা থৌরম অসিনা লৈবাক অসিগী য়ুমথোং খুদিং য়ৌনবা পান্দম থম্লি। খুঙ্গংশিং অমসুং ব্লোক লেভেলশিংদগী য়ুমথোং খুদিংমক্তগী লৈবাক-লৈহাও খোমজিনবগী অচৌবা থবক অসিদা তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং, রাজ্য সরকারশিং, ইন্দিয়ান পোস্ত, নেহরু য়ুব কেন্দ্র সঙ্গথন, জোনেল কলচরেল সেন্তরশিং, সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিং শরুক য়াখি। অপুনবা থবক অসিদা শরুক য়াখিবশিংনা লৈবাক্কী থবক্কীদমক অমসুং লৈবাক শেমগৎনবা মখোয়না মখোয়গী থাজবশিং উৎখি। কেম্পেন অসিগী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্নবা কলচর মিনিস্ত্রিগী জোনেল কলচরেল সেন্তরশিংনা লৈবাক শীনবা থুংবগী খুঙ্গংশিংদা নাৎকী থৌরমশিং পাংথোকখি। ব্লোক ৪৪১৯ হেনবদা মেরি মাতি মেরা দেস থৌরম পাংথোকখ্রে অমসুং মীয়াম থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি।
কেপসন: মন্দ্যদা পাংথোকপা তালুক থাক্কী মেরি মাতি মেরা দেস থৌরম
কেপসন: গুজরাত, কাদানা ব্লোক
কেপসন: কুমতা, করৱার
কেপসন: অরুনাচল প্রদেসতা লোংদিং জিলাগী দি.সিদা অসাম রাইফলসনা কালাস খুৎশীন্নবা
লৈবাক্কীদমক মখোয়গী থৱায় কৎথোকখিবা ‘অথৌবশিং’ ইকায়খুম্নবা উৎনবা লৈবাক শীনবা থুংনা “মেরি মাতি মেরা দেস” কেম্পেন ওগস্ত ৯, ২০২৩দগী হৌদোকখি। মার্চ ১২,২০২১দগী হৌদোকখিবা অজাদি কা অমৃত মহোৎসব লোইশিল্লকপা ওইনা থৌরম অসি পাংথোকপনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম ২০০,০০০ হেন্না পাংথোক্তুনা মীয়াম হুপ্না শরুক য়াবা(জন ভাগিদারি) উবা ফংখি।
মেরি মাতি মেরা দেস কেম্পেন হৌরকপগী তাঙ্কক্তা শিংথানিঙাই ওইনা মাইপাকখি অমসুং মীয়াম হুপ্না শরুক য়াখি। ঙসি ফাওবদা, রাজ্য/য়ু.তি ৩৬ শীনবা থুংবদা সিলাফালাকামস ২৩৩,০০০ হেন্না শাখ্রে। পঞ্চ প্রান ৱাশক্কা লোয়ননা লৈবাক-লৈহাও পায়দুনা নম্বা সেলফি মিল্লিয়ন ৪০ হেন্না ৱেবসাইত্তা থাগৎলে। লৈবাক শীনবা অথৌবশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা থৌরম ২০০,০০০ হেন্না পাংথোকখ্রে। বসুধা বন্দন থিমগী মখাদা, লৈবাক অসিদা মহৌশাদগী লৈরক্লবা উ চারা মিল্লিয়ন ২৩৬ হেন্না থাখ্রে অমসুং অমৃত বতিকাস ২৬৩,০০০ হেন্না শেমগৎলে।
ওক্তোবর ৩০ অমসুং ওক্তোবর ৩১,২০২৩দা কর্তব্য পথতা অচৌবা থৌরম অমা পাংথোক্তুনা অমৃত কালাস যাত্রা লোইশিল্লগনি। লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোকপা থৌরম লোইশিনবা অসিদা, লৈবাক অসিগী মফম কয়াদগী খোজিল্লকপা লৈবাক-লৈহাও, ঐখোয়গী লৈবাক্কী অপুনবগী শক্তমগী খুদম ওইনা অচৌবা কালাস অমা অমৃত বতিকা অমসুং অমৃত মহোৎসব মেমোরিএলদা থমগনি। মসিগী অখন্নবা থৌরম অসিদা নাৎকী থৌরমশিং অমসুং মঙাল অমসুং খোঞ্জেলগী থৌরমশিং পাংথোকখি। অজাদি কা অমৃত মহোৎসব ইকায়খুম্নবা উৎনবা চৎনবী অমা শেমগৎনবা অমসুং লৈবাক্কী অপুনবগী ৱাখল্লোন থাগৎনবা পুৱারি ওইরবা কেম্পেন অসিদা মীয়াম্না শরুক য়াবা য়াগনি।

Ministry of Culture
Nationwide Campaign “Meri Maati Mera Desh” to Honor the 'Veers' Who Sacrificed Their Lives For the Nation Reaching Last Phase
Programs Organized in More than 4419 Blocks Across the Nation
Soil Collected from Every Corner of the Country to be Ceremoniously Placed in Amrit Vatika and Amrit Mahotsav Memorial at Kartavya Path, Creating A Legacy to Commemorate Azadi Ka Amrit Mahotsav
17 OCT 2023 12:04PM by PIB Delhi
"Meri Maati Mera Desh '' (MMMD) campaign is entering its last phase with Amrit Kalash Yatras nationwide. This pan India outreach initiative aims to reach every household in the country. In a significant collaborative effort, multiple Ministries, State governments, Nehru Yuva Kendra Sangathan, Zonal Cultural Centers, Central Armed Police Forces, Indian Post, Miety, and Coal, are actively engaged in the monumental task of collecting soil from every household in villages and block levels. This joint initiative underscores their dedication to achieving this ambitious goal, showcasing their commitment to community service and nation-building. The Ministry of Culture’s zonal culture centers are organizing cultural programs in rural areas across the nation to create awareness about the campaign and for better outreach. More than 4419 blocks have already organized the Meri Matti Mera Desh program and participation of masses has been overwhelming.
Meri Maati Mera Desh Taluk level event at Mandya
Kadana Block, Gujarat
Kumta, Karwar
Assam Rifles handed over Kalash to DC Longding District in Arunachal Pradesh
The nationwide campaign "Meri Maati Mera Desh" was launched on August 9, 2023 to honor the courageous individuals, known as 'Veers,' who sacrificed their lives for the nation. This initiative marks the conclusion of the 'Azadi ka Amrit Mahotsav,' which commenced on March 12, 2021, and witnessed extensive public engagement (Jan Bhagidari) through the organization of over 200,000 programs across India. The initial phase of the Meri Maati Mera Desh campaign has achieved remarkable success, with widespread outreach and significant public involvement. To date, more than 233,000 Shilaphalakams have been constructed across 36 States/UTs. Additionally, nearly 40 million selfies with the Panch Pran pledge have been uploaded on the website. The campaign has organized over 200,000 felicitation programs honoring Bravehearts nationwide. Under the Vasudha Vandan theme, over 236 million indigenous saplings have been planted, and 263,000 Amrit Vatikas have been created.
The Amrit Kalash Yatras will reach its pinnacle at Kartavya Path in a grand ceremony on October 30th and 31st, 2023. During this nationwide initiative's grand culmination, a monumental Kalash, symbolizing the unity and diversity of our nation, will be placed for blending soil collected from every corner of the country and ceremoniously positioned in the Amrit Vatika and Amrit Mahotsav Memorial. This extraordinary celebration will be enriched with vibrant cultural programs and captivating light and sound shows, offering attendees a rich sensory experience. Specially curated experience zones will allow participants to deeply engage with the essence of this historic campaign, appreciating the collective spirit of the nation and establishing a profound and enduring legacy to honor the Azadi Ka Amrit Mahotsav.