Ministry of Defence
Stage set for 77th Independence Day celebrations; Prime Minister Shri Narendra Modi to lead the celebrations from the iconic Red Fort
Around 1,800 people from different walks of life from all over the country invited as Special Guests to witness the ceremony
13 AUG 2023 11:01AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lead the Nation in celebrating the 77th Independence Day from the iconic Red Fort in Delhi on August 15, 2023. He will unfurl the National Flag and deliver the customary address to the nation from the ramparts of the historic monument. This year’s Independence Day will culminate the ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ celebrations, which were launched by the Prime Minister from Sabarmati Ashram in Ahmedabad, Gujarat on March 12, 2021 and will, once again, usher the country into ‘Amrit Kaal’ with renewed vigour to realise Shri Narendra Modi’s dream of making India a developed country by 2047. A number of new initiatives have been taken to celebrate the 77th Independence Day. A large number of guests have been invited as compared to last year.
Special Guests
Around 1,800 people from different vocations, with their spouse, have been invited from across the country to be a part of the celebrations at Red Fort as Special Guests. The initiative has been taken in line with the Government’s vision of ‘Jan Bhagidari’.
These Special Guests include over 400 Sarpanches of more than 660 vibrant villages; 250 from Farmer Producer Organisations scheme; 50 participants each of Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi Scheme & Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana; 50 Shram Yogis (construction workers) of the Central Vista Project, including the New Parliament Building; 50 each Khadi workers, those involved in construction of border roads, making of Amrit Sarovar& Har Ghar Jal Yojana as well as 50 each primary school teachers, nurses and fishermen.Some of these Special Guests are scheduled to visit the National War Memorial and call on Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt as part of their stay in Delhi.
Seventy five (75) couples from each State/Union Territory, in their traditional attire, have also been invited to witness the ceremony at Red Fort.
Selfie Points
Selfie points dedicated to different schemes & initiatives of the government have been installed at 12 locations, including National War Memorial, India Gate, Vijay Chowk, New Delhi Railway Station, Pragati Maidan, Raj Ghat, Jama Masjid Metro Station, Rajiv Chowk Metro Station, Delhi Gate Metro Station, ITO Metro Gate, Naubat Khana and Sheesh Ganj Gurudwara.
The schemes/initiatives include Global Hope: Vaccine & Yoga; Ujjwala Yojana; Space Power; Digital India; Skill India; Start-up India; Swachh Bharat; Sashakt Bharat, Naya Bharat; Powering India; Pradhan Mantri Awas Yojana and Jal Jeevan Mission.
As part of the celebrations, an online selfie contest will be conducted by Ministry of Defence on MyGov portal from August 15-20. People are encouraged to take selfies at one or more of the 12 installations and upload them on MyGov platform to take part in the contest. Twelve winners, one from each installation, will be selected on the basis of the online selfie contest. The winners would be given prize money of Rs 10,000 each.
E-Invitations
All official invites have been sent online through aamantran portal (www.aamantran.mod.gov.in). 17,000 e-invitation cards have been issued through the portal.
The ceremony
Upon his arrival at the Red Fort, the Prime Minister will be received by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt and Defence Secretary Shri Giridhar Aramane. The Defence Secretary will introduce the General Officer Commanding (GoC), Delhi Area, Lieutenant General Dhiraj Seth to the Prime Minister. The GoC Delhi Area will then conduct Shri Narendra Modi to the Saluting Base where a combined Inter-Services and Delhi Police Guard will present general salute to the Prime Minister. Thereafter, the Prime Minister will inspect the Guard of Honour.
The Guard of Honour contingent for the Prime Minister will consist of one officer & 25 personnel each from the Army, Air Force &Delhi Police and one officer & 24 personnel from Navy. The Indian Army is the coordinating service this year. The Guard of Honour will be commanded by Major Vikas Sangwan. The Army Contingent in the Prime Minister’s Guard will be commanded by Major Indrajeet Sachin, the Navalcontingent by Lieutenant Commander MV Rahul Raman and the Air Force contingent by Squadron Leader Akash Ganghas. The Delhi Police contingent will be commanded by Additional DCP Sandhya Swami.
After inspecting the Guard of Honour, the Prime Minister will proceed to the ramparts of the Red Fort where he will be greeted by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt, Chief of Defence Staff General Anil Chauhan, Chief of the Army Staff General Manoj Pande, Chief of the Naval Staff Admiral R Hari Kumar and Chief of the Air Staff Air Chief Marshal VR Chaudhari. The GoC, Delhi area will conduct the Prime Minister to the dais on the ramparts to unfurl the National Flag.
After being unfurled, the Tricolour will receive a ‘Rashtriya Salute’. The Army band, consisting of one JCO and 20 Other Ranks, will play the National Anthem during the unfurling of the National Flag and presenting of the ‘Rashtriya Salute’. The Band will be conducted by Naib Subedar Jatinder Singh.
Major Nikita Nair and Major Jasmine Kaur will assist the Prime Minister in unfurling the National Flag. It will be synchronised with the 21 Gun Salute by the valiant gunners of the elite 8711 Field Battery (Ceremonial). The ceremonial battery will be commanded by Lieutenant Colonel Vikas Kumar and the Gun Position Officer will be Naib Subedar (AIG) Anoop Singh.
The National Flag Guard comprising five officers and 128 Other Ranks from the Army, Navy, Air Force and Delhi Police will present Rashtriya Salute at the time of unfurling of the National Flag by the Prime Minister. Major Abhinav Detha from the Army will be in command of this Inter-Services Guard and Police Guard.
The Army Contingent in the National Flag Guard will be commanded by Major Mukesh Kumar Singh, the Naval contingent by Lieutenant Commander Harpreet Mann and the Air Force Contingent by Squadron Leader Shrey Chawdhary. The Delhi Police contingent will be commanded by Additional DCP Shashank Jaiswal.
As soon as the National Flag is unfurled by the Prime Minister, flower petals will be showered at the venue by two Advanced Light Helicopters Mark-III Dhruv of the Indian Air Force in the Line Astern Formation. The captains of the helicopter will be Wing Commander Amber Agarwal and Squadron Leader Himanshu Sharma.
After the showering of flower petals, the Prime Minister will address the Nation. At the conclusion of the speech of the Prime Minister, the cadets of National Cadet Corps (NCC) will sing the National Anthem. One thousand one hundred (1,100) boy and girl NCC cadets (Army, Navy and Air Force) from different schools across the country will take part in this festival of National Fervour. Bleachers have been installed at the Gyanpath, on which the cadets would be seated in official white dress.
In addition, NCC cadets in uniform will be seated at the Gyan Path as part of the celebrations.Another highlight would be the G-20 logo, which will be part of the floral decorations at the Red Fort.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ପାଳନ ପାଇଁ ସମସ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଶେଷ ହୋଇଛି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଐତିହାସିକ ଲାଲକିଲ୍ଲାର ପ୍ରାଚୀରରୁ ଏହି ଉତ୍ସବର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ
ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରର ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗର ପ୍ରାୟ ୧୮୦୦ ଲୋକ ଏହି ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଉତ୍ସବ ପାଳନକୁ ଦେଖିବା ପାଇଁ ନିମନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇଛନ୍ତି
13 AUG 2023 11:01AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଉତ୍ସବ ପାଳନର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ । ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଐତିହାସିକ ଲାଲକିଲ୍ଲାର ପ୍ରାଚୀର ଉପରୁ ଜାତୀୟ ପତାକା ଉତ୍ତୋଳନ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଉଦ୍‌ବୋଧନ ଦେବା ସହିତ ଏହି ଜାତୀୟ ଉତ୍ସବ ପାଳନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ଚଳିତବର୍ଷର ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସରେ ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ଧରି ପାଳିତ ହୋଇ ଆସୁଥିବା ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବର ଉଦ୍‌ଯାପନ ହେବ । ୨୦୨୧ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୨ରେ ଏହି ମହୋତ୍ସବ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଗୁଜରାଟର ସାବରମତି ଆଶ୍ରମରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା । ଏହି ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବର ଉଦ୍‌ଯାପନ ସହିତ ଆରମ୍ଭ ହେବ ‘ଅମୃତକାଳ’ । ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତକୁ ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଯେଉଁ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିଛନ୍ତି ଏହି ଅମୃତକାଳରେ ତାହାକୁ ସାକାର କରିବାକୁ ଉଦ୍ୟମ ଆରମ୍ଭ ହେବ । ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସକୁ ପାଳନ କରିବା ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଛି । ପୂର୍ବବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ଚଳିତବର୍ଷ ଏହି ଉତ୍ସବକୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ଲୋକଙ୍କୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଛି ।
ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥି- ଦେଶର ବିିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ବ୍ୟକ୍ତି ବିଶେଷ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପତି/ପତ୍ନୀଙ୍କୁ ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଉତ୍ସବ ଦେଖିବାକୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଛି । ସେମାନେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ନିମନ୍ତ୍ରିତ ଅତିଥିଭାବେ ଲାଲକିଲ୍ଲାର ଉତ୍ସବ ସ୍ଥଳରେ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ । ସରକାରଙ୍କ ‘ଜନ ଭାଗିଦାରୀ’ ପ୍ରୟାସରେ ଏଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଛି ।
ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅଛନ୍ତି ଦେଶର ୬୬୦ପ୍ରାଣବନ୍ତ ଗ୍ରାମର ୪୦୦ରୁ ଅଧିକ ସରପଞ୍ଚ, କୃଷକ ଉତ୍ପାଦକ ସଂଗଠନ ଯୋଜନାର ୨୫୦ ପ୍ରତିନିଧି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧି ଯୋଜନାର ୫୦ହିତାଧିକାରୀ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୌଶଳ ବିକାଶ ଯୋଜନାର ୫୦ଲାଭାର୍ଥୀ, ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ଭିଷ୍ଟା ପ୍ରକଳ୍ପ ଓ ନୂଆ ସଂସଦ ଭବନ ନିର୍ମାଣର ୫୦ଜଣ ଶ୍ରମଯୋଗୀ ନିର୍ମାଣ ଶ୍ରମିକ, ୫୦ଜଣ ଖଦୀ କର୍ମୀ, ୫୦ଜଣ ସୀମାନ୍ତ ସଡକ ନିର୍ମାଣରେ ନିୟୋଜିତ କର୍ମୀ, ଅମୃତ ସରୋବର ଯୋଜନା ଓ ହର୍ ଘର୍ ଜଲ୍ ଯୋଜନାରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ୫୦ଜଣ ଲେଖାଏଁ ବ୍ୟକ୍ତି, ୫୦ଜଣ କରି ପ୍ରାଥମିକ ସ୍କୁଲ ଶିକ୍ଷକ, ନର୍ସ ଓ ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀ । ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥିଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ କେତେକଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଦିଲ୍ଲୀ ଅବସ୍ଥାନ କାଳରେ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକ ବୁଲି ଦେଖିôବା ସହିତ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ଭଟ୍ଟଙ୍କ ସହ ସାକ୍ଷାତ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ଚୂଡାନ୍ତ ହୋଇସାରିଛି । ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ୭୫ଦମ୍ପତିଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ପାରମ୍ପରିକ ବେଶ ପୋଷାକ ପରିଧାନ କରି ଲାଲକିଲ୍ଲା ଉତ୍ସବ ଉପଭୋଗ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମଧ୍ୟ ଦିଆଯାଇ ଯଥାବିଧି ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଛି ।
ସେଲଫି ପଏଣ୍ଟସ୍‌:- ମୋଟ ୧୨ଟି ସେଲ୍‌ଫି ପଏଣ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି । ଏହାର ପୃଷ୍ଠଭୂମିରେ ରହିଛି ସରକାରଙ୍କର ବିଭିନ୍ନ ଯୋଜନା ଓ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ସନ୍ତକ । ଏଥିରେ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକ, ଇଣ୍ଡିଆ ଗେଟ୍‌, ବିଜୟ ଚୌକ, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରେଳଷ୍ଟେସନ, ପ୍ରଗତି ମଇଦାନ, ରାଜଘାଟ, ଜାମା ମସ୍‌ଜିଦ୍‌, ମେଟ୍ରୋ ଷ୍ଟେସନ୍ସ, ରାଜୀବ ଚୌକ ମେଟ୍ରୋ ଷ୍ଟେସନ, ଦିଲ୍ଲୀ ଗେଟ୍ ମେଟ୍ରୋ ଷ୍ଟେସନ, ଆଇଟିସ ମେଟ୍ରୋ ଗେଟ୍‌, ନୌବତ ଖାନା ଓ ଶୀଶ୍‌ଗଞ୍ଜ ଗୁରୁଦ୍ୱାରା ଏଥିରେ ସ୍ଥାନ ପାଇଛି ।
ଏଥିରେ ସ୍ଥାନୀତ ସ୍କିମ୍‌/ ପ୍ରୟାସ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି ଗ୍ଲୋବାଲ ହୋପ୍‌, ଭ୍ୟାକ୍ସିନ ଓ ଯୋଗ, ଉଜ୍ଜ୍ୱଳା ଯୋଜନା, ମହାକାଶ ଶକ୍ତି, ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ, ସ୍କିଲ ଇଣ୍ଡିଆ, ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ, ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ, ସଶକ୍ତ ଭାରତ, ନୟା ଭାରତ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଯୋଜନା ଓ ଜଳ ଜୀବନ ମିଶନ ।
ଏହି ଉତ୍ସବର ଅଂଶବିଶେଷର ସ୍ୱରୂପ ଏକ ଅନ୍‌ଲାଇନ ସେଲଫି କଣ୍ଟେଷ୍ଟ (ପ୍ରତିଯୋଗିତା) ଆୟୋଜିତ ହେବ । ମାଏଁ ଗଭ୍ ପୋର୍ଟାଲରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାକୁ ଅଗଷ୍ଟ ୧୫ରୁ ୨୦ଯାଏ ଆୟୋଜନ କରିବ । ଲୋକମାନେ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସେଲଫି ପଏଣ୍ଟରେ ଏକ ବା ଏକାଧିକ ସ୍ଥାନରେ ସେଲ୍‌ଫି ନେଇ ମାଏଁ ଗଭ୍ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ତାହାକୁ ଅପ୍‌ଲୋଡ କରି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ସାମିଲ ହୋଇପାରିବେ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ଇନ୍‌ଷ୍ଟାଲେସନ (ଅଧିଷ୍ଠାନ)ରୁ ଜଣେ ଲେଖାଏଁ ଏମିତି ୧୨ଜଣ ବିଜେତାଙ୍କୁ ଅନ୍‌ଲାଇନ ସେଲ୍‌ଫି କଣ୍ଟେଷ୍ଟରେ ବଛାଯିବ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ବିଜେତାଙ୍କୁ ୧୦ହଜାର ଟଙ୍କା ଲେଖାଏଁ ପୁରସ୍କାର ରାଶି ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
ଇ-ନିମନ୍ତ୍ରଣ- ସବୁ ସରକାରୀ ନିମନ୍ତ୍ରିତ ଅତିଥିମାନଙ୍କୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ ପୋର୍ଟାଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଇ-ନିମନ୍ତ୍ରଣ ପତ୍ର ପ୍ରେରଣ କରାଯାଇଛି । www.aamantran.mod.gov.in ମାଧ୍ୟମରେ ୧୭,୦୦ ଇ -ନିମନ୍ତ୍ରଣ ପତ୍ର ଇତିମଧ୍ୟରେ ପଠାସାରିଲାଣି ।
ଉତ୍ସବ:-ଲାଲକିଲ୍ଲାରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍‌କୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ,ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଭୟ ଭଟ୍ଟ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଗିରଧର ଅର୍‌ମାନେ ସ୍ୱାଗତ କରିବେ । ଏହାପରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଦିଲ୍ଲୀ ଏରିଆର ଜେନେରାଲ ଅଫିସର କମାଣ୍ଡିଂ (ଜିଓସି) ଲେପ୍ଟନାଣ୍ଟ ଜେନେରାଲ ଧୀରଜ ସେଠଙ୍କ ସହ ପରିଚୟ କରାଇ ଦେବେ । ଏହା ପରେ ଜିଓସି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅଭିବାଦନ ମଞ୍ଚକୁ ପାଛୋଟି ନେବେ । ସେଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସେନାର ତିନି ବାହିନୀ ଓ ଦିଲ୍ଲୀ ପୁଲିସ ପକ୍ଷରୁ ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନର (ଅଭିବାଦନ) ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଗାର୍ଡ ଅଫ୍ ଅନରକୁ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନରରେ ଜଣେ ଲେଖାଏଁ ସାମରିକ ଅଧିକାରୀ ଓ ୨୫ଯବାନ ରହିବେ । ଏଥିରେ ଜଳ, ସ୍ଥଳ ଓ ଆକାଶ ବାହିନୀ ସମେତ ଦିଲ୍ଲୀ ପୁଲିସକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି ।ଏଥର ଏହି ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନର ସେବା ଭାରତୀୟ ସ୍ଥଳସେନାର ନେତୃତ୍ୱରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଛି । ମେଜର ବିକାଶ ସଙ୍ଗୱାନ ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନରରେ ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ ।
ସେନା କଣ୍ଟିନେଣ୍ଟର ମେଜର ଇନ୍ଦ୍ରଜିତ ସଚିନ, ନୌସେନା କଣ୍ଟିନେଣ୍ଟର ଲେପ୍ଟନାଣ୍ଟ କମାଣ୍ଡର ଏମ୍‌.ଭି ରାହୁଲ ରାମନ ଓ ବାୟୁ ସେନାର ସ୍କ୍ୱାର୍ଡନ ଲିଡର ଆକାଶ ଗଙ୍ଗହାସ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନର ପ୍ରଦାନର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ । ଦିଲ୍ଲୀ ପୁଲିସ କଣ୍ଟିନେଣ୍ଟର ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନର ଅତିରିକ୍ତ ଡିସିପି ସନ୍ଧ୍ୟା ସ୍ୱାମୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
ଗାର୍ଡ ଅଫ ଅନର ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲାଲକିଲ୍ଳାର ପ୍ରାଚୀର ଉପରକୁ ଯାତ୍ରା କରିବେ । ସେଠାରେ ତାଙ୍କୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ଭଟ୍ଟ, ଚିଫ ଅଫ୍ ଡିଫେନ୍ସ ଷ୍ଟାଫ୍ ଜେନେରାଲ ଅନିଲ ଚୌହାନ, ସ୍ଥଳସେନା ମୁଖ୍ୟ ଜେନେରାଲ୍ ମନୋଜ ପାଣ୍ଡେ, ନୌସେନା ମୁଖ୍ୟ ଆଡମିରାଲ ଆର ହରି କୁମାର ଓ ବାୟୁ ସେନାର ମୁଖ୍ୟ ଏୟାର ଚିଫ୍ ମାର୍ଶାଲ ଭି.ଆର ଚୌଧୁରୀ ସ୍ୱାଗତ ଜଣାଇବେ । ଲାଲକିଲା ପ୍ରାଚୀର ଉପରେ ଜାତୀୟ ପତାକା ଉତ୍ତୋଳନ କରିବାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଦିଲ୍ଲୀ ଜିଓସି ସାହାଯ୍ୟ ସହଯୋଗ କରିବେ । ଅତିିରିକ୍ତ ଭାବେ ମେଜର ନନ୍ଦିତା ନାୟାର ଓ ଜସ୍ମିନ କୌର ଏଥିରେ ସହଯୋଗ ଯୋଗାଇବେ
ଜାତୀୟ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉତ୍ତୋଳନ ପରେ ଏହାକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ସଲାମ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ସେନାର ବାଦ୍ୟ ପରିବେଷଣ ସହିତ ଜାତୀୟ ସଙ୍ଗୀତ ପରିବେଷଣ କରାଯିବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି । ସେନାର ବାଦ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ନାଏବ ସୁବେଦାର ଜତିନ୍ଦର ସିଂହ ପରିଚାଳନା କରିବେ । ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉତ୍ତୋଳନ ପରେ ଏହାକୁ ୨୧ ତୋପ ସଲାମୀ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ଏହି କାମ ୮୭୧୧ ôଫିଲ୍ଡ ବ୍ୟାଟେରୀ ପରିଚାଳନା କରିବ ଏବଂ ନାଏବ ସବେଦାର ଅନୁପ ସିିଂହ ଏହାର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଜାତୀୟ ପତାକା ଉତ୍ତୋଳନ ହେବା ପର ଦୁଇ ଧ୍ରୁବ-୩ ହେଲିକୋପ୍ଟର ଯୋଗେ ସଭାସ୍ଥଳରେ ପୁଷ୍କ ବୃଷ୍ଟି କରାଯିବ । ତାଙ୍କ ଭାଷଣ ଶେଷ ହେବାପରେ ଏନ୍‌ସିସି ପକ୍ଷରୁ ଜାତୀୟ ସଂଗୀତ ଗାନ କରାଯିବ । ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍କୁଲରୁ ଏଥିପାଇଁ ୧୧୦୦ ଏନ୍‌ସିସି କ୍ୟାଡେଟ୍‌କୁ ମନୋନୀତ କରାଯାଇଛି । ଉତ୍ସବର ଅଂଶସ୍ୱରୂପ ଏନ୍‌ସିସି କ୍ୟାଡେଟମାନେ ପାରମ୍ପରିକ ପୋଷାକରେ ଜ୍ଞାନପଥରେ ବସିବେ ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରଯାଇଛି । ଏହାଛଡା ଲାଲକିଲ୍ଲାରେ ଯେଉଁ ଫୁଲ ସଜ୍ଜା ହେବ ସେଥିରେ ଜି-୨୦ର ଚିହ୍ନ(ଲୋଗୋ) ଏଥର ରହିବ ।