প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ৱর্ল্দ লাইওন দেদা নোংশাগী লৈফম্বু ঙাক শেনবগী থবক তৌরিবা মীওইশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
10 AUG 2023 10:00AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱর্ল্দ লাইওন দেদা নোংশাগী লৈফম্বু খোঙফম চেৎনা ঙাক শেনবগী থবক তৌরিবা মীওইশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌখিঃ
“ৱর্ল্দ লাইওন দে হায়বসি মখোয়গী মপাঙ্গল অমসুং নীংথিবা মতৌনা ঐখোয়গী থম্মোইবু শুমহৎলিবা নোংশাশিংগী হরাওবা ফোংদোকপগী থৌরম্নি। ভারতনা এসিয়াতিক লাইওনগী লৈফম ওইবসিদা চাউথোকচবা ফাওই অমসুং মমাংগী চহি খরসিদা, ভারত্তা নোংশাগী মশিংনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি। নোংশাগী লৈফম্বু ঙাক শেন্নবগীদমক্তা থবক তৌরিবা মীওইশিংবু ঐহাক্না থাগৎচরি। হৌগৎলক্লিবা চারোন শুরোনশিংদা মখোয়না মকা লাম্না হিংবা ঙমহন্নবগীদমক্তা, ঐখোয়না মখোয়বু ঙাক শেন্দুনা থম্বা ওইসনু”।

Prime Minister's Office
PM lauds all those working towards protecting the habitat of lions on occasion of World Lion Day
10 AUG 2023 10:00AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the dedication of all those working towards protecting the habitat of lions on the occasion of World Lion Day.
The Prime Minister tweeted:
“World Lion Day is an occasion to celebrate the majestic lions that captivate our hearts with their strength and magnificence. India is proud to be home to the Asiatic Lions and over the last few years there has been a steady rise in the lion population in India. I laud all those working towards protecting the habitat of lions. May we continue to cherish and protect them, ensuring they thrive for generations to come.”