Prime Minister's Office
Prime Minister’s interaction with Japanese personalities
20 MAY 2023 12:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met leading Japanese personalities Dr. Tomio Mizokami and Ms. Hiroko Takayama, who have excelled in their professions, during his visit to Hiroshima for the G-7 Summit.
Dr. Tomio Mizokami, Professor Emeritus at the Graduate School of Foreign Studies of Osaka University is a renowned author and linguist, and is proficient in Hindi and Punjabi languages. He was conferred the Padma Shri award in 2018 for his contribution to the promotion of Indian literature and culture in Japan. He presented the widely acclaimed book "Jwalamukhi”- an anthology of writings from the 1980s by a cohort of Japanese scholars who laid the foundation of Hindi learning in Japan.
Ms. Hiroko Takayama, born in Hiroshima is a Western style painter, whose works are deeply influenced by her deep association with India, spanning over two decades. She has conducted numerous workshops and held exhibitions in India, and was briefly a Visiting Professor at Visva Bharati University, Shanti Niketan. She presented the Prime Minister one of her prominent works - an oil painting of Lord Buddha, created in 2022.
Prime Minister shared that such interactions facilitate deepening of mutual understanding, respect and creating stronger bonds between our countries. He looked forward to further opportunities for such enriching exchanges that pave the way for further strengthening India-Japan Special Strategic and Global Partnership relations.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জপানগী শক্নাইরবশিংগা উনখ্রে
20 MAY 2023 12:06PM by PIB Imphal
জি-৭ মীফম শরুক য়ানবা হিরোসিমাদা লৈরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মখোয়গী শীনফমশিংদা মমিং চৎলবা জপানগী শক্নাইরবশিং দোক্তর তোমিও মিজোকামি অমসুং হিরোকো তাকায়ামাগা উনখ্রে
ওসাকা য়ুনিভর্সিতিগী গ্রেজুয়েত স্কুল ওফ ফোরেন স্তদিসগী প্রোফেসার ইমেরিতস, দোক্তর তোমিও মিজোকামি অসি মমিং চৎলবা ওইবা অমসুং ললোন নৈনবা অমনি অমসুং মহাক হিন্দী অমসুং পঞ্জাবী লোলশিং নিংথিনা খঙই। জপান্দা ভারতকী খোরিরোল অমসুং নাৎ য়োকখৎনবা মহাক্না পাংথোকখিবা থবকশিংগীদমক মহাক ২০১৮দা পদ্ম শ্রী মনা পীদুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। জপান্দা হিন্দী তম্নবগী য়ুম্ফম থোনখিবা জপানগী অখঙ-অহৈশিং কাংবু অমনা ১৯৮০গী মতমদা ইখিবশিংগী খোমজিনবা “জ্বালামুখি” কৌবা মমিং লৈরবা লাইরিক অমা মহাক্না পুথোকখি।
হিরোসিমাদা পোকখিবা হিরোকো তাকায়ামা অসি নোংচুপকী মওংদা য়েকপা লাইয়েকপী অমনি অমসুং চহি ২০ হেন্না ভারতকা লোয়ন্নরকখিবগী মমিশিং মহাক্কী অয়েকপা লাইশিংদা তারি। মহাক্না ভারত্তা তোঙান-তোঙানবা ৱার্কশোপশিং অমসুং একজিবিসনশিং পাংথোকখ্রে অমসুং বিশ্বা ভারতী য়ুনিভর্সিতিদা মতম খর ভিজিতিং প্রোফেসার ওইরমখি। মহাক্না ২০২২দা ওইল পেন্তিং ওইনা য়েকখিবা ভাগবান বুদ্ধগী লাই অমা প্রধান মন্ত্রীদা খুদোল তমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অসিগুম্বা থৌরম অসিনা ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মরক্তা অমনা অমবু ইকায়খুম্নবা অমসুং মশক খঙবা হেনগৎহল্লে। ভারত-জপানগী অখন্নবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অমসুং মালেমগী থাক্তা লৈরিবা মরীশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখা তানা অসিগুম্বা থৌরমশিং পাংথোক্কনি হায়বগী থাজবা থম্লি।