Prime Minister's Office
Prime Minister's visit to Japan, Papua New Guinea and Australia
16 MAY 2023 5:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be visiting Hiroshima, Japan on 19-21 May 2023 at the invitation of H.E. Mr. Kishida Fumio, Prime Minister of Japan, for the G-7 Summit under the Japanese Presidency. During the Summit, Prime Minister will speak at G-7 sessions with partner countries, on subjects such as peace, stability & prosperity of a sustainable planet; food, fertiliser and energy security; health; gender equality; climate change and environment; resilient infrastructure; and development cooperation.
Prime Minister will hold a bilateral meeting with Prime Minister Kishida Fumio. He will also hold bilateral meetings with some of the other participating leaders on the side-lines of the Summit.
Prime Minister will then travel to Port Moresby, Papua New Guinea, where he will host the 3rd Summit of the Forum for India–Pacific Islands Cooperation (FIPIC III Summit) jointly with Prime Minister of Papua New Guinea, H.E. Mr. James Marape on 22 May 2023. Launched in 2014, FIPIC involves India and 14 Pacific Island Countries (PICs), namely, Cook Islands, Federated States of Micronesia, Fiji, Kiribati, Nauru, Niue, Palau, Papua New Guinea, Republic of Marshall Islands, Samoa, Solomon Islands, Tonga, Tuvalu and Vanuatu.
Prime Minister Modi will have bilateral engagements in Papua New Guinea, including meetings with Governor-General Sir Bob Dadae and Prime Minister James Marape. This will be the first visit by an Indian Prime Minister to Papua New Guinea.
Thereafter, Prime Minister Modi will visit Sydney, Australia, on 22-24 May 2023 at the invitation of H.E. Mr. Anthony Albanese, Prime Minister of Australia, to participate in the Quad Leaders’ Summit, along with H.E. Mr. Joseph R. Biden Jr. President of USA and H.E. Mr. Kishida Fumio, Prime Minister of Japan. The Summit provides an opportunity for the Leaders to exchange views about developments in the Indo-Pacific region and advance their vision for a free, open and inclusive Indo-Pacific.
During his visit, Prime Minister will have a bilateral meeting with Prime Minister Albanese on 24 May 2023. Prime Minister will also interact with Australian CEOs and business leaders, and address the Indian diaspora at a community event in Sydney on 23 May 2023.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জপান, পাপুৱা নিউ গিনি অমসুং অস্ত্রেলিয়াদা চৎকনি
16 MAY 2023 5:00PM by PIB Imphal
জপান্না প্রসিদেন্ত ওইরিবা জি-৭গী মীফম শরুক য়ানবা জপানগী প্রধান মন্ত্রী কিসিদা ফুমিওনা চেবাউ পীরকপদগী মে ১৯-২১,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী হিরোসিমাদা চৎকনি। মীফম মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা জি-৭ সেসনশিংদা পার্তনর লৈবাকশিংগা লোয়ন্না শান্তি, তুংদু-লৈতাবা, চীঞ্জাক, ইনর্জি সেকুরিতি, হকশেল, জেন্দর ইকুইলিতি, অইং-অশাগী ফিবম হোংলকপা অমসুং অকোয়বগী ফিবম, রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পাংনবগী মতাংদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী কিসিদা ফুমিওগা লোয়ন্না লৈবাক অনিগী ওইবা মীফম অমা পাংথোক্কনি। মীফমগী নাকলদা অতোপ্পা লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগা নাকল অনিগী ওইবা মীফমশিং পাংথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পাপুৱা নিউ গিনিগী পোর্ত মোরসবেদা চৎকনি, মফম অদুদা মহাক্না পাপুৱা নিউ গিনিগী প্রধান মন্ত্রী জেমস মারাপেগা লোয়ন্না মে ২২,২০২৩দা ইন্দিয়া-পেসিফিক আইলেন্দস কোওপরেসন(ফিপিক)কী অহুমশুবা মীফম শরুক য়াগনি। ২০১৪দা হৌদোকখিবা ফিপিক অসিদা ভারত অমসুং পেসিফিক ইথৎ লৈবাক ১৪ হায়বদি কুক ইথৎশিং, মাইক্রোনেসিয়াগী ফেদেরেল লৈবাকশিং, ফিজি, কিরিবাতি, নাওরু, নিয়ু, পালাউ, পাপুৱা নিউ গিনি, মার্সেল ইথৎশিং, সামাও, সোলোমেন ইথৎশিং, তোঙ্গা, তুবালু অমসুং ভানাওতু য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা পাপুৱা নিউ গিনিগী গভর্নর-জেনেরেল বোব দাদে অমসুং প্রধান মন্ত্রী জেমস মরাপেগা লোয়ন্না লৈবাক অনিগী ওইবা মীফমশিং পাংথোক্কনি। ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা পাপুৱা নিউ গিনিদা চৎপা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি।
তুংদা, মে ২৩-২৪,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী অস্ত্রেলিয়াগী সিদনিদা চৎকনি। মফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ক্বাদ লুচিংবশিংগী মীফম শরুক য়াগনি। মীফম অদুদা য়ু.এস.এগী রাস্ত্রপতি জোসেফ আর.বাইদেন অমসুং জপানগী প্রধান মন্ত্রী কিসিদা ফুমিওশু শরুক য়াগনি। ইন্দো-পেসিফিক লমদম অমসুং মনিং তম্বা অমসুং অথিংবা লৈতবা ইন্দো-পেসিফিক লমদম অমা ওইহন্নবা ৱা খন্ননবা খুদোংচাবা অমা মীফম অদুনা লুচিংবশিংদা পীগনি।
মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা মে ২৪,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী অলবানিসকা লোয়ন্না লৈবাক অনিগী ওইবা মীফম অমা পাংথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা অস্ত্রেলিয়াগী সি.ই.ওশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী লুচিংবগা উনগনি অমসুং মে ২৩,২০২৩দা সিদনিদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা লৈবাক অদুদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগা উনগনি।