Prime Minister's Office
Ministry of Defence signs Rs 19,600 crore contracts with Indian shipyards for acquisition of 11 Next Generation Offshore Patrol Vessels & six Next Generation Missile Vessels for Indian Navy
PM says that this will strengthen the Indian Navy and add momentum to our aim of Aatmanirbharta
31 MAR 2023 9:11AM by PIB Delhi
In a tweet Office of Raksha Mantri informed that Ministry of Defence, on March 30, 2023, signed contracts with Indian shipyards for acquisition of 11 Next Generation Offshore Patrol Vessels and six Next Generation Missile Vessels at an overall cost of approx. Rs 19,600 crore.
In reply to RMO India tweet, the Prime Minister said;
“This will strengthen the Indian Navy and add momentum to our aim of Aatmanirbharta.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ପାଇଁ ଆଗାମୀ ପୀଢିର ୧୧ ତଟବର୍ତ୍ତୀ ପାଟ୍ରୋଲ ପୋତ ଓ ଛଅଟି ଆଗାମୀ ପୀଢିର କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ପୋତ ଅଧିଗ୍ରହଣ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ଶିପୟାର୍ଡ ସହ ୧୯,୬୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଚୁକ୍ତି ସ୍ୱାକ୍ଷର
ଏହାଦ୍ୱାରା ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ମଜବୁତ ହେବା ସହ ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ପାଇଁ ଆମ ଲକ୍ଷ୍ୟ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ହେବ ବୋଲି କହିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 MAR 2023 6:01PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ହୋଇଥିବା ଏକ ଟ୍ୱିଟରେ ସୂଚନା ଦିଆଯାଇଛି, ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ପାଇଁ ଆଗାମୀ ପୀଢିର ୧୧ ତଟବର୍ତ୍ତୀ ପାଟ୍ରୋଲ ପୋତ ଓ ଛଅଟି ଆଗାମୀ ପୀଢିର କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ପୋତ ଅଧିଗ୍ରହଣ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ଶିପୟାର୍ଡ ସହ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ୧୯,୬୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଚୁକ୍ତି ମାର୍ଚ୍ଚ ୩୦,୨୦୨୩ରେ ସ୍ୱାକ୍ଷର ହୋଇଛି ।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ହୋଇଥିବା ଏକ ଟ୍ୱିଟ ପ୍ରତ୍ୟୁତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଏହାଦ୍ୱାରା ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ସଶକ୍ତ ହେବା ସହ ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ପାଇଁ ଆମ ଲକ୍ଷ୍ୟ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ହେବ ।”