ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶିଷ୍ଟ ଯକ୍ଷଗଣ ପ୍ରଚ୍ଛଦପଟ୍ଟ ଗାୟକ ଶ୍ରୀ ବାଲିପା ନାରାୟଣ ଭାଗବତଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
17 FEB 2023 10:26AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଶିଷ୍ଟ ଯକ୍ଷଗଣ ପ୍ରଚ୍ଛଦପଟ୍ଟ ଗାୟକ ଶ୍ରୀ ବାଲିପା ନାରାୟଣ ଭାଗବତଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଟ୍ୱିଟରେ କହିଛନ୍ତି;
“ଶ୍ରୀ ବାଲିପା ନାରାୟଣ ଭାଗବତ ସଂସ୍କୃତି ଜଗତରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି । ସେ ନିଜ ଜୀବନକୁ ଯକ୍ଷଗଣ ପ୍ରଚ୍ଛଦପଟ୍ଟ ଗାୟନରେ ସମର୍ପିତ କରିବା ସହ ନିଜ ନିଆରା ଶୈଳୀ ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସିତ ହେଉଥିଲେ । ଆଗାମୀ ପୀଢି ମଧ୍ୟ ତାଙ୍କ କାମକୁ ମନେ ରଖିବେ । ତାଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଦୁଃଖିତ । ପରିବାରକୁ ସମବେଦନା । ଓମ ଶାନ୍ତି ।”

Prime Minister's Office
PM condoles demise of noted Yakshagana playback singer, Shri Balipa Narayana Bhagawatha
17 FEB 2023 10:26AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over the demise of noted Yakshagana playback singer, Shri Balipa Narayana Bhagawatha.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Shri Balipa Narayana Bhagawatha made a mark in the world of culture. He devoted his life towards Yakshagana playback singing and was admired for his exemplary style. His works will be admired by the coming generations. Pained by his demise. Condolences to his family. Om Shanti."