প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা শ্রী বিজয় বল্লভ সুরিশ্বরজিগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
26 OCT 2022 7:41PM by PIB Imphal
“অপরিগ্রহ অসি তাইবংগী নুংঙাইবা খুদিংমক থাদোকপা খক নত্তনা পুক্নিংগী অপাম্বা খুদিংমক লাকশিনবসু য়াওরি”
“স্তেচু ওফ পিছ অমসুং স্তেচু ওফ য়ুনিতি অসি শুপ্নগী অৱাংবা মীতমশিং নত্তে, মখোয় এক ভারত, শ্রেস্থা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা খুদম্নি”
“লৈবাক অমগী নুংঙাইবা অসি লৈবাক অদুগী শেন-থুম চাউখৎপগী মখা পোল্লি অমসুং লৈবাক অসিদা পুথোকচবা পোৎথোকশিং শীজিন্নদুনা, কনাগুম্বা অমনা ভারতকী কলা, কলচর অমসুং সভ্যতা হিংহনবা ঙমগনি”
“শ্বাদেশি অমসুং মশা মরোমদোম লেপচবগী পাউজেল অসি অজাদি কা অমৃতকালগা য়াম্না মরী লৈনৈ”
“অজাদি কা অমৃতকালদা, ঐখোয় চাউখৎলবা ভারত অমগী মাইকৈদা চঙশিল্লি”
“মীয়ামগী থৌদাংশিং পাংথোকপদা লাইনিংবশিংগী পাউতাক অসি মতম চুপ্পা মরুওই”
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা শ্রী বিজয় বল্লভ সুরিশ্বরজিগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী মুনি অমসুং সাধুগী চৎনবীগী লময়ানবশিংগী মফমদা অমসুং মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা জেন লাইনিং থাজবশিংগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখি। শ্রী মোদীনা হায়খি সাধুশিংগী মরক্তা লৈবা ফংবা অমসুং মখোয়গী থৌজাল ফংবা অসিদা অপেনবা পোকই। মহাক্না গুজরাত্তা লৈরিঙৈদা বদোদারা অমসুং ছোতা উদয়পুরগী কনৱাত খুঙ্গংদা সান্তবানি তাখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি।
অচার্য়া শ্রী বিজয় বল্লভ সুরিশ্বরজিগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম হৌখিবা অদু নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা অচার্য়া জি মহারাজগী মীতম অমা মাইখুম হাংদোকপগী খুদোংচাবা অমা ফংখিবা অদু পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেক্নোলোজিগী মতেংনা ঙসি ঐ অমুক হন্না সাধুশিংগী মরক্তা তিল্লে। অচার্য়া বিজয় বল্লভ সুরিশ্বর মহারাজ সাহিবকী পুন্সিগী ফিদম মীয়ামদা য়ৌহন্নবা পান্দমদা অচার্য়া বিজয় বল্লভ সুরিশ্বর মহারাজ সাহিবকী মফমদা কৎথোকপা কম্মেমোরেতিপ পোস্তেচ স্তাম্প অমা অমসুং শেনয়েক মীয়ামদা কৎথোক্লে। চহি অনি চুপ্না পাংথোরকপা থৌরমশিং হৌজিক লোইশিল্লক্লে অমসুং থাজবা, মরৈবাক নুংশিবা অমসুং লৈবাক্কী শক্তি হেনগৎনবা পাংথোকখিবা থৌরমশিং থাগৎনিঙাইনি।
মালেমগী হৌজিক ওইরক্লিবা ফিবমগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি মালেম অসি লান অমসুং হিংসা মায়োক্নরে অমসুং মসিগী হিংসাগী থবকশিং অসিদগী নান্থোক্নবা পাম্বৈ থিরি। অসিগুম্বা ফিবম অসিদা ঙসিগী ভারতকী শক্তি অসিগা লোয়ন্না মমাঙঙৈগী চৎনবীশিং অমসুং ৱাঙুলোন্না মালেমগী অচৌবা থাজবা অমা ওইরগনি। মালেমগী ৱাথোকশিং অসিগী পাম্বৈ অসি অচার্য়া বিজয় বল্লভ সুরিশ্বর মহারাজ সাহিবনা তাক্লম্বা লম্বী অমসুং জেন গুরুশিংগী পাউতাকশিংনা ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অচার্য়ানা অহিংশা, নাইতোম অমসুং ওইজবা থাদোকপা পুন্সি অমদা হিংখি অমসুং ঐখোয় খুদিংমক ইথিল পীনবা হায়রিবা ফিদমশিং অসি মীয়ামদা শন্দোক্নবা লেপ্তনা হোৎনখি। অচার্য়াজিনা শান্তি অমসুং নুংশিন্না হিংমিন্নবগী মতাংদা হোৎনখিবশিং অসি লৈবাক অনি খাইদোক্নবগী মীহাৎ-মীপুনগী মতমদা ময়েক শেংনা উবা ফংখি। মসিনা মরম ওইদুনা, অচার্য়ানা চার্তুমাসকী চারা হেনবা লেপখি। মসিগা চপ মান্নবা মওংদা, অচার্য়ানা য়াৎলম্বা লম্বী মতুংইন্না মহাত্মা গান্ধীনা ‘অপরিগ্রহ’গী লম্বীদা চৎখি। অপরিগ্রহ অসি তাইবংগী নুংঙাইবা খুদিংমক থাদোকপা খক নত্তনা পুক্নিংগী অপাম্বা খুদিংমক লাকশিনবসু য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি গচাধিপতি জেনচার্য়া শ্রী বিজয় নিত্যনন্দ সুরিশ্বরজিগী মতুংইন্না, লৈবাক অসিদা গুজরাতনা বল্লভ অনি পুথোকখি। ঙসি অচার্য়াজিগী চহি ১৫০সুবা মপোক কুমওন লোইশিল্লে অমসুং নুমিৎ খরনিগী মতুংদা ঐখোয়না লৈবাক্কী অপুনবগী নুমিৎ হায়না সরদার পতেলগী মপোক নুমিৎ পাংথোক্লগনি। স্তেচু ওফ পিছ অসি সাধুশিংগী খ্বাইদগী চাউবা মীতমশিংগী মনুংদা অমনি অমসুং স্তেচু ওফ য়ুনিতি অসি মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা মীতম্নি। হায়রিবা মীতমশিং অসি শুপ্নগী অৱাংবা মীতমশিং খক নত্তে, মখোয় এক ভারত, শ্রেস্থা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা খুদম্নি”। সরদার সাহিবনা নিংথৌপানবা লৈবাকশিং ভারত্তা অমতা ওইনা পুনশিনখি অমসুং অচার্য়াজিনা ভারতকী অপুনবা, ঙমখৈ অমসুং কলচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা চৎখি।
মতৌ করম্না লাইনিংগী চৎনবীশিং অমসুং লৈবাক অসিদা শাজবা পোৎথোকশিং মতম অমতদা চাউখৎহনবা য়াগনি হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা অচার্য়াজিগী ৱাফম পনখি অমসুং হায়খি লৈবাক অমগী নুংঙাইবা অসি লৈবাক অদুগী শেন-থুম চাউখৎপগী মখা পোল্লি অমসুং লৈবাক অসিদা পুথোকচবা পোৎথোকশিং শীজিন্নদুনা, কনাগুম্বা অমনা ভারতকী কলা, কলচর অমসুং সভ্যতা হিংহনবা ঙমগনি। মতম পুম্নমক্তা অচার্য়াজিনা খাদিনা শাবা অঙৌবা ফিজোল শীজিন্নখি। শ্বাদেশি অমসুং মশা মরোমদোম লেপচবগী পাউজেল অসি অজাদি কা অমৃতকালগা য়াম্না মরী লৈনৈ। মসি মশা-মরোমদোম লেপচবা ভারত অমা শেমগৎনবা লাইৱানি। মরম অদুনা , অচার্য়া বিজয় বল্লভ সুরিশ্বরজিদগী হৌরগা মতম অসিগী গচাধিপতি জেনচার্য়া শ্রী বিজয় নিত্যনন্দ সুরিশ্বরজিনা লম্বী অসি ফগৎহল্লে, ঐখোয়না মসি অমুক্কা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অচার্য়ানা পায়খৎলম্বা খুন্নাইগী য়াইফনবা, লাইরি-লাইশু তম্বা অমসুং মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা থবকশিং মখা তানা পাকথোক চাউথোকহনগদবনি। অজাদি কা অমৃতকালদা, ঐখোয় চাউখৎলবা ভারত অমগী মাইকৈদা চঙশিল্লি। মসিগীদমক লৈবাক অসিনা ৱাশক মঙা শক্লে অমসুং ‘পঞ্চ প্রান’ থবক ওইনা পাংথোক্নবা লম্বী সাধুশিংনা মাংজিল থারি। মীয়ামগী থবকশিং পাংথোকপদা সাধুশিংগী পাউতাকশিং মরুওই। ‘ভোকেল ফোর লোকেল’গী খোঙজংদা অচার্য়াশিংগী থৌদাং য়াম্না মরুওই অমসুং মসি লৈবাক্কী অচৌবা থবক অমা ওইগনি। অদোমগী তুংইনবা অয়াম্বা ললোন-ইতিক তৌবা মীওইশিংনি। ভারত্তা শাবা পোলমশিং খক ললোন্নবা ৱাশক লৌনবা মখোয়দা তকশিনবীয়ু। মসিগী চাউখৎপগী লম্বী অসি অচার্য়ানা ঐখোয়দা তাক্লম্লে অমসুং তুংগীদমক ঐখোয়না লম্বী অসি শেমগদবনি।

Prime Minister's Office
PM addresses on occasion of 150th Birth Anniversary of Shri Vijay Vallabh Surishwar Ji via video message
26 OCT 2022 7:41PM by PIB Delhi
“Aparigraha is not only renunciation but also controlling all kinds of attachment”
“‘Statue of Peace’ and ‘Statue of Unity’ are not just tall statues, but they are the greatest symbol of Ek Bharat, Shreshtha Bharat”
“The prosperity of a country is dependent on its economic prosperity, and by adopting indigenous products, one can keep the art, culture and civilization of India alive”
“The message of swadeshi and self-reliance is extremely relevant in the Azadi ka Amritkaal”
“In the Azadi Ka Amritkaal, we are moving towards the making of a developed India”
“Guidance of saints is always important in empowering civic duties”
The Prime Minister, Narendra Modi addressed the gathering on the occasion of the 150th birth anniversary of Shri Vijay Vallabh Surishwar Ji via video message today.
Addressing the gathering, the Prime Minister bowed before bearers of the saint tradition in India, and all the believers of the Jain faith across the world. Shri Modi expressed delight upon getting the opportunity to be in the company of numerous saints and seek their blessings. The Prime Minister remembered the time in Gujarat when he had the opportunity to listen to Santvani in Vadodara and Chhota Udaipur's Kanwat village.
Recalling the beginning of celebrations of the 150th birth anniversary of Acharya Shri Vijay Vallabh Surishwar Ji, the Prime Minister informed about the privilege he had of unveiling the statue of Acharya Ji Maharaj. “Today once again I am amongst you saints with the help of technology”, the Prime Minister remarked. He underlined that a commemorative postage stamp and coin dedicated to Acharya Shri Vijay Vallabh Surishwar Ji has been released today with the objective of connecting the masses to spiritual consciousness, the life philosophy of Acharya Shri Vijay Vallabh Surishwar Maharaj Sahib. The Prime Minister further added that the two-year-long celebrations are now coming to an end and the campaign launched to increase faith, spirituality, patriotism and national power is commendable.
Remarking on the present geopolitical scenario in the world, the Prime Minister said, “Today the world is experiencing the crisis of war, terror and violence, and looking for inspiration and encouragement to break out of this vicious circle.” Shri Modi highlighted that in such a situation, it is the ancient traditions and philosophy coupled with the power of today's India that is turning out to be a big hope for the world. He further added that the path shown by Acharya Shri Vijay Vallabh Surishwar and the teachings of Jain gurus is the solution to these global crises. “Acharya Ji lived a life of non-violence, solitude and renunciation, and made constant efforts to spread faith in people towards these ideas is inspirational to all of us”, Shri Modi said. He highlighted that Acharya Ji’s insistence on peace and harmony was clearly visible even during the horrors of partition. Due to this, Acharya Shri had to break the fast of Chaturmas. The Prime Minister drew the similarity with Mahatma Gandhi who, in the freedom movement, adopted the path of ‘aparigraha’ as laid down by the Acharyas. He said, “Aparigraha is not only renunciation but also controlling all kinds of attachment.”
The Prime Minister pointed out, as mentioned by Gachadhipati Jainacharya Shri Vijay Nityanand Surishwar Ji, that Gujarat has given two Vallabhs to the country. He said, “It is a coincidence that today the 150th birth anniversary celebrations of Acharya Ji are being completed, and after a few days we are going to celebrate Sardar Patel's birth anniversary, National Unity Day.” The Prime Minister highlighted that the 'Statue of Peace' is one of the largest statues of saints and the ‘Statue of Unity’ is the tallest statue in the world. Shri Modi said, “These are not just tall statues, but they are also the greatest symbol of Ek Bharat, Shreshtha Bharat.” Throwing light on the contributions of the two Vallabhs, the Prime Minister highlighted that Sardar Sahib had united the India which was divided into princely states while Acharya Ji travelled to different parts of the country and strengthened the unity, integrity and culture of India.
Highlighting how religious tradition and indigenous products can be promoted simultaneously, the Prime Minister quoted Acharya Ji and said “The prosperity of a country is dependent on its economic prosperity, and by adopting indigenous products, one can keep the art, culture and civilization of India alive.” He further added that Acharya Ji’s clothes used to be white and always made of Khadi. The Prime Minister underlined that the message of Swadeshi and self-reliance is extremely relevant in the Azadi ka Amritkaal. He said, “This is the mantra of progress for self-reliant India. Therefore, from Acharya Vijay Vallabh Surishwar Ji to the present Gachhadhipati Acharya Shri Nityanand Surishwar Ji, this path has been reinforced, we have to strengthen it further.”
The Prime Minister highlighted that the rich tradition of social welfare, human service, education and public consciousness that the Acharyas have developed in the past should continue to expand. “In the Azadi Ka Amritkaal, we are moving towards the making of a developed India.”, Shri Modi continued, “For this, the country has taken five pledges and the role of saints is leading the way in accomplishing the ‘Paanch Pran’.” The Prime Minister underlined that the guidance of saints is always important in empowering civic duties. He stressed the role of Acharyas in campaigning for ‘Vocal For Local’ and remarked that it will be a great service to the nation from their end. “Most of your followers are related to business,” the Prime Minister said as he urged them to take a vow to trade in goods that are made in India only, and said that it will be a huge tribute to Maharaj Sahib. “Acharya Shree has shown us this path of progress and may we continue to pave it for the future”, the Prime Minister concluded.