প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না শ্রী অর্বিন্দোবু মহাক্কী জয়ন্তিদা নিংশিংখ্রে
15 AUG 2022 3:52PM by PIB Imphal
শ্রী অর্বিন্দোগী জয়ন্তি নিংশিংলদুনা ঙসি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেনদ্র মোদীনা হায়খি মদুদি শ্রী অর্ববিন্দো “অসি ৱাখল-লৌশিং য়াম্না লৈবা, ঐখোয়গী লৈবাক অসিগীদমক্তা ময়েক শেংলবা ৱিজন অমা লৈরম্বা মীশক্নি। এজুকেশন, ৱাখল-লৌশিংগী লমদা চাউখৎপা অমসুং থৌনা-লিংজেলদা মহাক্না থম্লিবা মরু ওইবা অদুনা ঐখোয়বু লেপ্তনা পুক্নিং থৌগৎলি।”
প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌরকখি:
“ঙসি অসি শ্রী অর্বিন্দোগী জয়ন্তিনি। মহাক্না ৱাখল-লৌশিং য়াম্না লৈবা, ঐখোয়গী লৈবাক অসিগীদমক্তা ময়েক শেংলবা ৱিজন অমা লৈরম্বা মীশক্নি। এজুকেশন, ৱাখল-লৌশিংগী লমদা চাউখৎপা অমসুং থৌনা-লিংজেলদা মহাক্না থম্লিবা মরু ওইবা অদুনা ঐখোয়বু লেপ্তনা পুক্নিং থৌগৎলি। পুদুচেরী অমসুং তামিল নাদুদা মহাক্কা মরী লৈনবা মফমশিংদা ঐহাক্না চৎলুবগী পিকচর খরা শিয়র তৌরি।”
“#MannKiBaat কী এপিসোদশিং অমদা, শ্রী অর্বিন্দোগী ৱাখল্লোনশিং অদুগী মতিক-মগুন অমসুং মখোয়না ঐখোয়বু মীপাল তাংদনা ইরোমদোম লেপচনবগী অমসুং লৌশিং তানশিনবগী মতাংদা মখোয়না করি তম্বী, হায়বসিগী মতাংদসু মীয়ামদা খঙহনখি।”

Prime Minister's Office
PM remembers Sri Aurobindo on his Jayanti
15 AUG 2022 3:52PM by PIB Delhi
Marking the Jayanti of Sri Aurobindo today, the Prime Minister,Shri Narendra Modi has said that Sri Aurobindo "was a brilliant mind, who had a clear vision for our nation. His emphasis on education, intellectual prowess and valour keep inspiring us."
The Prime Minister tweeted :
"Today is the Jayanti of Sri Aurobindo. He was a brilliant mind, who had a clear vision for our nation. His emphasis on education, intellectual prowess and valour keep inspiring us. Sharing some pictures of my visits to places associated with him in Puducherry and Tamil Nadu."
"During one of the #MannKiBaat episodes, had also highlighted the greatness of Sri Aurobindo’s thoughts and what they teach us about self-reliance and learning."