Prime Minister's Office
PM remembers Sri Aurobindo on his Jayanti
15 AUG 2022 3:52PM by PIB Delhi
Marking the Jayanti of Sri Aurobindo today, the Prime Minister,Shri Narendra Modi has said that Sri Aurobindo "was a brilliant mind, who had a clear vision for our nation. His emphasis on education, intellectual prowess and valour keep inspiring us."
The Prime Minister tweeted :
"Today is the Jayanti of Sri Aurobindo. He was a brilliant mind, who had a clear vision for our nation. His emphasis on education, intellectual prowess and valour keep inspiring us. Sharing some pictures of my visits to places associated with him in Puducherry and Tamil Nadu."
"During one of the #MannKiBaat episodes, had also highlighted the greatness of Sri Aurobindo’s thoughts and what they teach us about self-reliance and learning."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦୋଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 AUG 2022 3:52PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦୋଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀକୁ ମନେପକାଇ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ଅରୋବିନ୍ଦୋ ଜଣେ ବୁଦ୍ଧିମାନ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ, ଯିଏ ଆମ ଦେଶ ପାଇଁ ସ୍ପଷ୍ଟ ଦର୍ଶନ ଥିଲେ । ଶିକ୍ଷା, ବୌଦ୍ଧିକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ବୀରତ୍ୱ ଉପରେ ତାଙ୍କର ଗୁରୁତ୍ୱ ଆମକୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇଥାଏ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି:
“ଆଜି ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦୋଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ । ସେ ଜଣେ ବୁଦ୍ଧିମାନ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ, ଯିଏ ଆମ ଦେଶ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ଦର୍ଶନ ଥିଲେ । ଶିକ୍ଷା, ବୌଦ୍ଧିକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ବୀରତ୍ୱ ଉପରେ ତାଙ୍କର ଗୁରୁତ୍ୱ ଆମକୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇଥାଏ । ପୁଡୁଚେରୀ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁରେ ତାଙ୍କ ସହ ଜଡିତ କେତେକ ସ୍ଥାନକୁ ମୋର ଗସ୍ତ ସମୟର ଭିଡିଓ ସେୟାର କରୁଛି ।
“ମନ କି ବାତ୍‍ର ଗୋଟିଏ ଏପିସୋଡ୍ରେ, ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦୋଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରାର ମହାନତା ଏବଂ ସେମାନେ ଆମକୁ ଆତ୍ମର୍ନିଭରଶୀଳତା ଏବଂ ତାଲିମ ବିଷୟରେ ଯାହା ଶିକ୍ଷା ଦିଅନ୍ତି ତାହା ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।”