প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
চতুর্দশতম ব্রিকছ শীর্ষ সন্মিলনত প্রধানমন্ত্রীৰ যোগদান
21 JUN 2022 3:00PM by PIB Guwahati
প্ৰেছিডেণ্ট শ্বি জিনপিংৰ আহ্বান অনুসৰি প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে চীনত আয়োজিত চতুর্দশ ব্রিকছ শীর্ষক সন্মিলনত ভাৰ্চুৱেলী যোগদান কৰিব। সন্মিলন চলিব ২৩-২৪ জুন ২০২২। ২৪ জুনত অতিথি দেশবোৰৰ মাজত আন্তর্জাতিক বিষয়বোৰৰ ওপৰত উচ্চপর্যায়ৰ আলোচনা হ’ব।
২. ব্ৰিকছ সকলো উন্নয়নশীল দেশৰ বাবে উমৈহতীয়া উদ্বেগৰ বিষয়বোৰ আলোচনা আৰু আলোচনাৰ এক মঞ্চ হৈ পৰিছে। ব্ৰিকছ দেশসমূহে বহুপাক্ষিক ব্যৱস্থাক অধিক প্ৰতিনিধিত্বমূলক আৰু সামগ্ৰিক কৰাৰ বাবে নিয়মীয়াকৈ সংস্কাৰৰ আহ্বান জনাইআহিছে।
৩. চতুৰ্দশ ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ সময়ত হোৱা আলোচনাত সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী, বাণিজ্য, স্বাস্থ্য, পৰম্পৰাগত ঔষধ, পৰিৱেশ, এছ এণ্ড টি আৰু উদ্ভাৱন, কৃষি, কাৰিকৰী আৰু বৃত্তিমূলক শিক্ষা আৰু প্ৰশিক্ষণ আৰু এমএছএমইৰ দৰে ক্ষেত্ৰত আন্তঃ-ব্ৰিকছ সহযোগিতা সামৰি লোৱা হ'ব বুলি আশা কৰা হৈছে। বহুপাক্ষিক ব্যৱস্থাৰ সংস্কাৰ, কোভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া আৰু বিশ্বব্যাপী অৰ্থনৈতিক পুনৰুদ্ধাৰৰ দৰে বিষয়বোৰৰ ওপৰতো আলোচনা হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে।
৪. সন্মিলনৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০২২ চনৰ ২২ জুনত ব্ৰিকছ ব্যৱসায় মঞ্চৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত এক ৰেকৰ্ড কৰা মূল ভাষণৰ জৰিয়তে অংশগ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s participation in the 14th BRICS Summit
21 JUN 2022 3:00PM by PIB Delhi
At the invitation of President Xi Jinping, Prime Minister Shri Narendra Modi will be attending the 14th BRICS Summit hosted by China in virtual format on 23-24 June 2022. This includes a High Level Dialogue on Global Development with guest countries on June 24.
2. BRICS has become a platform for discussing and deliberating on issues of common concern for all developing countries. BRICS countries have regularly called for reform of the multilateral system in order to make it more representative and inclusive.
3. Discussions during the 14th BRICS Summit are expected to cover intra-BRICS cooperation in areas such as counter-terrorism, trade, health, traditional medicine, environment, S&T and innovation, agriculture, technical and vocational education & training, and MSMEs. Discussions are also likely on issues like reform of the multilateral system, combating COVID-19 pandemic and global economic recovery, amongst others.
4. Prior to the Summit, Prime Minister will participate, by way of a recorded keynote speech, in the Opening Ceremony of the BRICS Business Forum on 22 June 2022.