প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১৪শুবা ব্রিক্স সমিত্তা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াবা
21 JUN 2022 3:00PM by PIB Imphal
প্রেসিদেন্ত ঝি জিনপিংনা চেবাউ পীরক্তুনা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী জুন ২৩-২৪ ভর্চুৱল ফোর্মেত্তা চাইনানা থৌবু ওইদুনআ শিনবা ১৪শুবা ব্রিক্স সম্মিত্তা শরক য়ারগনি। মসিদা গেস্ত কন্ত্রীশিংগা লোইননা জুনগী ২৪দা গ্লোবল দেবেলপমেন্তকী মতাংদা অৱাংবা থাক্কী খন্ন-নৈনবা কয়া পাংথোক্কনি।
২. ব্রিক্স অসি চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংগীদমক্তা মবামগী ওইবা ইশুশিংদা খন্ন-নৈনবা অমসুং খন্থনবগী প্লেতফোর্ম অমা ওইরে। ব্রিক্স লৈবাকশিংনা মল্তিলেতরেল সীস্তেম অসিবু হেন্না রিপ্রেজেন্তেতিব অমসুং ইনক্লুসিব ওইহন্নবগীদমক্তা অহোংবা অমা পুরক্না য়াম্না তোইনা ৱাফম অসি পুখৎলক্লি।।
৩. ১৪শুবা ব্রিক্স সমিত অসিদা খন্ন-নৈনবা অসিদা কাউন্তর-তেরোরিজম, ত্রেদ, ত্রেদিস্নেল মেদিসিন, এনভাইরনমেন্ত, এস. অমসুং তি. অমসুং ইনোৱেশন, এগ্রিকলচর, তেক্নিকেল অমসুং ভোকেস্নেল এজুকেশন অমসুং ত্রেনিং, অমসুং এম.এস.এম.ই.শিং হায়রিবা লমশিং অসিদা ইন্ত্রা-ব্রিক্স কোওপরেশনগী মতাংদা য়াওরগনি। খন্ন-নৈনবা অসিদা অতোপ্পা হীরম কয়া অমগী মরক্তা মল্তিলেতরেল সীস্তেম, কোবিদ-১৯ লাইচৎকা লান্থেংনবা অমসুং গ্লোবল ইকোনোমিক রিকোভরীগুম্বা ইশুশিং অসিগী মতাংদসু খন্নবা য়াই।
৪. সমিত অসি হৌদ্রিঙৈগী মাংওইননা, প্রধান মন্ত্রীনা ২০২২গী জুন ২২দা ব্রক্স বিজনেস ফোরমগী ওপনিং সেরেমোনীদা রেকোর্দ তৌরবা কীনোত স্পীচ অমা পীদুনা শরুক য়ারগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s participation in the 14th BRICS Summit
21 JUN 2022 3:00PM by PIB Delhi
At the invitation of President Xi Jinping, Prime Minister Shri Narendra Modi will be attending the 14th BRICS Summit hosted by China in virtual format on 23-24 June 2022. This includes a High Level Dialogue on Global Development with guest countries on June 24.
2. BRICS has become a platform for discussing and deliberating on issues of common concern for all developing countries. BRICS countries have regularly called for reform of the multilateral system in order to make it more representative and inclusive.
3. Discussions during the 14th BRICS Summit are expected to cover intra-BRICS cooperation in areas such as counter-terrorism, trade, health, traditional medicine, environment, S&T and innovation, agriculture, technical and vocational education & training, and MSMEs. Discussions are also likely on issues like reform of the multilateral system, combating COVID-19 pandemic and global economic recovery, amongst others.
4. Prior to the Summit, Prime Minister will participate, by way of a recorded keynote speech, in the Opening Ceremony of the BRICS Business Forum on 22 June 2022.