ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଉପଲକ୍ଷେ ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଓ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରୂପାୟନ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ ଦ୍ୱାରା ଆଜାଦି କା ଅମ୍ରିତ ମହୋତ୍ସବ (ଏକେଏଏମ) ଆୟୋଜିତ
ରାଓ ଇନ୍ଦ୍ରଜିତ ସିଂହଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଉଦଘାଟନ
28 JUN 2022 8:08PM by PIB Bhubaneswar
ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଓ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରୂପାୟନ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ (ଏମଓଏସପିଆଇ)ଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଜୁନ ୨୭, ୨୦୨୨ ଠାରୁ ସପ୍ତାହବ୍ୟାପି ଆଜାଦି କା ଅମ୍ରିତ ମହୋତ୍ସବ (ଏକେଏଏମ) ପାଳନ ଅବସରରେ ବିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ ହେଉଛି । ଉତ୍ସବର ଅଂଶ ଭାବରେ ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଓ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରୂପାୟନ ମନ୍ତ୍ରାଳୟଙ୍କ ଏମପିଏଲଏଡିଏସ ଓ ଆଇପିଏମ ବିଭାଗ ଦ୍ୱାରା ଜୁନ ୨୮, ୨୦୨୨ରେ ଏନଡିଏମସି, କନଭୋକେସନ ସେଣ୍ଟର, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଏକ ଅର୍ଦ୍ଧଦିବସୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜିତ ହୋଇଥିଲା ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଓ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରୂପାୟନ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ସ୍ୱାଧୀନ) ଶ୍ରୀ ରାଓ ଇନ୍ଦ୍ରଜିତ ସିଂହ ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ ।
ସାଂସଦ ସ୍ଥାନୀୟ ଅଞ୍ଚଳ ବିକାଶ (ଏମପିଏଲଏଡି) ଯୋଜନାର ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ତଥା ଦୀର୍ଘସ୍ଥାୟୀ ଗୋଷ୍ଠୀ ସମ୍ପତ୍ତି ବିକାଶରେ ଏହାର ଭୂମିକା ଏବଂ ଅବଦାନ ସମ୍ପର୍କରେ କ୍ଷୁଦ୍ର ଲାଇଭ ପ୍ଲେ, ଏମପିଏଲଏଡି ଯୋଜନା ସମ୍ପର୍କିତ ଶର୍ଟ ଫିଲ୍ମ ଓ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ମାଧ୍ୟମରେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଥିଲା ।

Ministry of Statistics & Programme Implementation
MoSPI celebrates “Azadi Ka Amrit Mahotsav (AKAM)” to commemorate 75 years of India’s independence
Rao Inderjit Singh inaugurates the event
28 JUN 2022 8:08PM by PIB Delhi
The Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI) is celebrating Azadi Ka Amrit Mahotsav (AKAM) week starting from 27th June 2022 by organizing a series of activities. As a part of the celebration, the MPLADS and IPM Division of Ministry of Statistics and Programme Implementation organised a half-day programme on 28th June 2022 at NDMC, Convention Centre, New Delhi.
The event was inaugurated by Sh. Rao Inderjit Singh, Hon’ble Minister for State (Independent Charge), Ministry of Statistics and Programme Implementation.
The programme showcased various features, role and contribution of Members of Parliament Local Area Development Scheme(MPLADS) in development of durable community assets by way of a short Live Play, a Short Film on MPLAD Scheme and by way of an Exhibition.