প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভুজৰ কে কে পেটেল চুপাৰ স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেল দেশবাসীক উৎসৰ্গা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
"ভূমিকম্পৰ ফলত হোৱা ধ্বংসযজ্ঞক পিছ পেলাই থৈ ভুজ আৰু কচ্ছৰ লোকসকলে এতিয়া তেওঁলোকৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমেৰে অঞ্চলটোৰ এক নতুন ৰূপ প্ৰদান কৰিছে"
"উন্নত স্বাস্থ্য সুবিধা কেৱল ৰোগৰ চিকিৎসাতে সীমাবদ্ধ নহয়, ই সামাজিক ন্যায় বিচাৰৰ পথো প্ৰশস্ত কৰে"
"দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে যেতিয়া সস্তীয়া আৰু সৰ্বোত্তম চিকিৎসা উপলব্ধ হয়, তেতিয়া সামগ্ৰিক ব্যৱস্থাৰ ওপৰত তেওঁলোকৰ বিশ্বাস সুদৃঢ় হয়। চিকিৎসা ব্যয়ৰ চিন্তাৰ পৰা মুক্তি পালে তেওঁলোকে দৰিদ্ৰতাৰ পৰা মুক্ত হবলৈ অধিক দৃঢ় সংকল্প লৈ কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰে"
15 APR 2022 2:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে গুজৰাটৰ ভুজত কে কে পেটেল চুপাৰ স্পেচিয়েলিটি হস্পিটেল দেশবাসীৰ উদ্দেশ্যে উৎসৰ্গা কৰে। চিকিৎসালয়খন ভুজৰ শ্ৰী কচ্ছি লেভা পেটেল সমাজে নিৰ্মাণ কৰিছে। অনুষ্ঠানটোত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰভাই পেটেলো উপস্থিত আছিল।
অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভূমিকম্পৰ ফলত হোৱা ধ্বংসযজ্ঞক পিছ পেলাই থৈ ভুজ আৰু কচ্ছৰ ৰাইজে এতিয়া তেওঁলোকৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ দ্বাৰা এই অঞ্চলটোৰ এক নতুন ৰূপ দিছে। "আজি এই এলেকাত বহু আধুনিক চিকিৎসা সেৱা বিদ্যমান। তাৰেই ধাৰাবাহিকতাৰ ফলস্বৰূপে ভুজে আজি এখন আধুনিক, চুপাৰ স্পেচিয়েলিটি চিকিৎসালয় লাভ কৰিছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। এই চিকিৎসালয়খন হৈছে অঞ্চলটোৰ প্ৰথম দাতব্য চুপাৰ স্পেচিয়েলিটি চিকিৎসালয় যিয়ে লাখ লাখ সৈনিক, অৰ্দ্ধ সামৰিক বাহিনী আৰু ব্যৱসায়ীসকলৰ লগতে কচ্ছৰ লোকসকলৰ বাবে মানসম্পন্ন চিকিৎসা সেৱা আগবঢ়াব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে উন্নত স্বাস্থ্য সুবিধা কেৱল ৰোগৰ চিকিৎসাতে সীমাবদ্ধ নহয়, ই সামাজিক ন্যায় বিচাৰৰ পথো প্ৰশস্ত কৰে। "দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে যেতিয়া সস্তীয়া আৰু সৰ্বোত্তম চিকিৎসা উপলব্ধ হয়, তেতিয়া সামগ্ৰিক ব্যৱস্থাৰ ওপৰত তেওঁলোকৰ বিশ্বাস সুদৃঢ় হয়। চিকিৎসা ব্যয়ৰ চিন্তাৰ পৰা মুক্তি পালে তেওঁলোকে দৰিদ্ৰতাৰ পৰা মুক্ত হবলৈ অধিক দৃঢ় সংকল্প লৈ কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বিগত বছৰবোৰত স্বাস্থ্য খণ্ডৰ সকলো আঁচনি এই চিন্তাৰে ৰূপায়ণ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, জনৌষধি যোজনাৰ লগতে দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত পৰিয়ালৰ চিকিৎসাত প্ৰতি বছৰে লাখ লাখ টকা ৰাহি কৰাত আয়ুষ্মান ভাৰত আঁচনিয়ে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। স্বাস্থ্য আৰু সুস্থতা কেন্দ্ৰ আৰু আয়ুষ্মান ভাৰত স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি আঁচনিৰ দৰে অভিযানে সকলোৰে বাবে চিকিৎসা সুলভ কৰাত সহায় কৰিছে।
আয়ুষ্মান ভাৰত ডিজিটেল স্বাস্থ্য অভিযানে ৰোগীসকলৰ বাবে সুযোগ-সুবিধাসমূহ সম্প্ৰসাৰিত কৰি আছে। আয়ুষ্মান স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি মিছনৰ জৰিয়তে জিলাই জিলাই আধুনিক আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ স্বাস্থ্যসেৱা আন্তঃগাঁথনি বিকশিত কৰা হৈছে আৰু ব্লক পৰ্যায়লৈকে নিয়া হৈছে। প্ৰতিখন জিলাতে চিকিৎসালয় নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। একেদৰে, এইমছ স্থাপন কৰা হৈছে। চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়সমূহে চিকিৎসা শিক্ষাৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটাই আছে আৰু দেশত অহা ১০ বছৰত অভিলেখ সংখ্যক চিকিৎসক লাভ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।
গুজৰাটীত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় 'এনে এক পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে যে মই কচ্ছ এৰিব নোৱাৰো বা কচ্ছেও মোক এৰিব নোৱাৰে'। তেওঁ গুজৰাটত শেহতীয়াকৈ চিকিৎসা আন্তঃগাঁথনি আৰু শিক্ষাৰ সম্প্ৰসাৰণৰ বিষয়ে জনায়। তেওঁ কয় যে যত আগতে মাত্ৰ ৯খন কলেজ আছিল, তাত আজি ৯ খন এইমছ আছে আৰু তিনি ডজনতকৈও অধিক চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আছে। মেডিকেল শিক্ষাৰ আসন ১১০০ ৰ পৰা ৬০০০ লৈ বৃদ্ধি পাইছে। ৰাজকোট এইমছ কাৰ্যক্ষম হৈছে, আৰু আহমেদাবাদৰ অসামৰিক চিকিৎসালয়ত মাতৃ আৰু শিশুৰ পৰিচৰ্যাৰ বাবে ১৫০০বিচনাৰ আন্তঃগাঁথনি গঢ়ি তোলা হৈছে। কাৰ্ডিঅ'লজী আৰু ডায়েলাইচিছৰ সুবিধা বহুগুণে বৃদ্ধি পাইছে।
শ্ৰী মোদীয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতা, ব্যায়াম আৰু যোগৰ চৰ্চা চলাই থাকিবলৈ অনুৰোধ জনায়। তেওঁ লগতে ভাল আহাৰ, পৰিষ্কাৰ পানী আৰু পুষ্টিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ আসন্ন যোগ দিৱস বিপুল উত্সাহেৰে উদযাপন কৰিবলৈ কচ্ছৰ ৰাইজক আহ্বান জনায়। তেওঁ পেটেল সম্প্ৰদায়ক বিদেশত কচ্ছ উৎসৱৰ প্ৰচাৰ কৰিবলৈ আৰু ইয়াৰ বাবে বিদেশী পৰ্যটকৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰিবলৈ উদ্যোগ গ্ৰহণ কৰিবলৈ অনুৰোধ জনায়। আজাদী কা অমৃত মহোত্সৱ উপলক্ষে প্ৰতিখন জিলাতে ৭৫ টা অমৃত সৰোবৰ গঢ়ি তোলাৰো পুনৰায় আহ্বান জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।

Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation K. K. Patel Super Speciality Hospital in Bhuj
“Leaving the devastation caused by the earthquake behind, the people of Bhuj and Kutch are now writing a new destiny for the region with their hard work”
“Better health facilities are not limited to only treatment of disease, they also encourage social justice”
“When cheap and best treatment is available to the poor, his faith in the system is strengthened. If they get freedom from the worry of the cost of treatment, they work hard to get out of poverty with more determination”
15 APR 2022 2:04PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation K. K. Patel Super Speciality Hospital in Bhuj, Gujarat today via video conferencing. The hospital has been built by Shree Kutchi Leva Patel Samaj, Bhuj. Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister appreciated that leaving the devastation caused by the earthquake behind, the people of Bhuj and Kutch are now writing a new destiny for this region with their hard work. “Today many modern medical services exist in this area.In this series, Bhuj is getting a modern, super specialty hospital today”, the Prime Minister said. This hospital is the first charitable super speciality hospital of the region which will act as guarantee of quality medical treatment for people of Kutch along with lakhs of soldiers, par military personnel and traders, the Prime Minister informed.
The Prime Minister elaborated that better health facilities are not limited only to the treatment of disease, they also encourage social justice. “When cheap and best treatment is available to the poor, his faith in the system is strengthened. If they get freedom from the worry of the cost of treatment, they work hard to get out of poverty with more determination”, the Prime Minister said. The Prime Minister explained that in past years, all the schemes of the health sector have been implemented with this thought behind them.
Ayushman Bharat scheme has been instrumental in saving lakhs of crore rupees every year in the treatment of poor and middle class families along withJanaushadhi Yojana. Health and Wellness centres and campaigns such as the Ayushman Bharat Health Infrastructure Scheme are helping to make treatment accessible to all.
Ayushman Bharat Digital Health Mission is expanding the facilities for the patients. Modern and critical healthcare infrastructure has been developed through the Ayushman Health Infrastructure Mission in the district andbeing taken up to the block level. Hospital are being constructed in every district. Similarly, AIIMS are being established. Medical Colleges are expanding medical education and the country is likely to get record number of doctors in next 10 years.
Shifting to Gujarati, the Prime Minister said that ‘a situation has reached neither can I leave Kutch nor can Kutch leave me’. He talked about the recent expansion of medical infrastructure and education in Gujarat. He said today there are 9 AIIMS, more than three dozen medical colleges, up from 9 colleges earlier. Medical seats have increased from 1100 to 6000. Rajkot AIIMs has gone functional, and Civil Hospital Ahmedabad is getting 1500 bed infrastructure for mother and child care, he informed. Facilities for cardiology and dialysis have grown manifold.
Shri Modi, reiterated his focus on preventive approach to health and requested to keep the emphasis on cleanliness, exercise and Yoga going. He also emphasized importance of good diet, clean water and nutrition. He asked the Kutch region to celebrate Yoga day at a grand scale. He also asked the Patel community to promote Kutch festival abroad and increase the number of foreign tourists for the same. He also reiterated his call for 75 Amrit sarovars in every district.