Prime Minister's Office
Mudra Yojana has given an opportunity to countless Indians to showcase their entrepreneurial skills and become job creators: PM
08 APR 2022 6:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that since the launch of Pradhan Mantri Mudra Yojana, it has provided opportunities to countless Indians to showcase their entrepreneurial skills and become job creators in seven years. He said that, in these seven years, Mudra Yojana has been a game changer and enhanced dignity as well as prosperity.
In response to a tweet by MyGovIndia, the Prime Minister tweeted;
"Guided by the principle of #FundingTheUnfunded, Mudra Yojana has given an opportunity to countless Indians to showcase their entrepreneurial skills and become job creators. As we mark #7YearsOfPMMY here is how it’s been a game changer and enhanced dignity as well as prosperity."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଅସଂଖ୍ୟ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଉଦ୍ୟୋଗୀ କୌଶଳ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତି ଦାତା ହେବା ପାଇଁ ଏକ ସୁଯୋଗ ଦେଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 APR 2022 6:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ ହେବା ଦିନଠାରୁ ଏହା ଅସଂଖ୍ୟ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଦକ୍ଷତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ଏବଂ ସାତ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ନିଯୁକ୍ତି ଦାତା ହେବା ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ସାତ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ମୁଦ୍ରା ଏକ ପଟ ପରିବର୍ତନକାରୀ ଯୋଜନା ହୋଇ ପାରିଛି ଏବଂ ସମ୍ମାନ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସହିତ ସମାବେଶୀ ବିକାଶରେ ସହାୟକ ହୋଇଛି ।
ମାଇଁଗଭ୍‌ଇଣ୍ଡିଆର ଏକ ଟୁଇଟର ଜବାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି;
“ଫଣ୍ଡିଂ ଦି ଅନ୍‌ଫଣ୍ଡେଡ ସିଦ୍ଧାନ୍ତରେ, ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଅସଂଖ୍ୟ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଜ୍ଞାନ କୌଶଳ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତି ଦାତା ହେବା ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଦେଇଛି । ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାର ୭ ବର୍ଷ ଭିତରେ ଏକ ପଟ ପରିବର୍ତନକାରୀ ଯୋଜନା ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଛି ଏବଂ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ଆଣିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଛି ।”