Ministry of Finance
UNION BUDGET PROPOSES TO FORM HIGH-LEVEL COMMITTEE TO REFINE URBAN DEVELOPMENT FOR A PARADIGM CHANGE
01 FEB 2022 1:17PM by PIB Delhi
While presenting Union Budget 2022-23 in Parliament today, Union Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman proposed to form a high-level committee of reputed urban planners, urban economists and institutions to make recommendations on urban sector policies, capacity building, planning, implementation and governance to steer a paradigm change.
Smt. Sitharaman said that urban planning cannot continue with a business-as-usual approach as by the time India is @100, nearly half our population is likely to be living in urban areas. To prepare for this, orderly urban development is of critical importance as this will help realise the country’s economic potential, including livelihood opportunities for the demographic dividend. For this, on the one hand we need to nurture the megacities and their hinterlands to become current centres of economic growth. On the other hand, we need to facilitate tier 2 and 3 cities to take on the mantle in the future.
The Finance Minister stated that we need to reimagine India’s cities into centres of sustainable living with opportunities for all, including women and youth.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন বজেৎনা খুদম ওইবা অহোংবা অমগীদমক অর্বান দিবলপমেন্ত রিফাইন তৌনবা অৱাংবা থাক্কী কম্মিতী শেম্নবা প্রপোজ তৌরি
01 FEB 2022 1:17PM by PIB Imphal
ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২২-২৩ লান্থোক্লদুনা কেন্দ্রগী ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতী নিরমলা সিথারমননা খুদম ওইবা অহোংবা অমা পুরক্নবা অর্বান সেক্তর পোলিসীশিং, কেপাসিতী বিলদিং, প্লানিং, ইমপ্লিমেন্তেসন অমসুং গোবর্নান্সতা রিকমেন্দেসনশিং শেম্নবা শকখংলবা অর্বান প্লান্নরশিং, অর্বান ইকোনোমিস্তশিং অমসুং ইন্সতিত্যুৎশিংগী অৱাংবা থাক্কী কম্মিতী অমা শেম্নবা প্রপোজ তৌখ্রে।
শ্রীমতী সিথারমননা হায়খি মদুদি তাইম ইন্দিয়া অসি @১০০ ওইনা মহৌশাগুম এপ্রোচ্ছ তৌবনা অর্বান প্লানিং অসি বিজিনেস অমগা লোয়ননা মখা চত্থবা ঙমলোই, ঐখোয়গী পোপুলেসনগী চাওরাক্না তঙ্খায়দি অর্বান এরিয়াশিংদা লৈরি। মসিগীদমক শেম শানবা, ওর্দরলী অর্বান দিবলপমেন্ত অসি য়াম্না মরু ওই, মসিনা দেমোগ্রাফিক দিভাইদেন্দগীদমক লাইবলিহুদ ওপোর্চুনিতীশিং য়াওনা লৈবাক্কী ইকোনোমিক পোতেন্সিএল রিএলাইজ তৌবদা মতেং ওইগনি। মসিগীদমক, অতোপ্পা নাকল অমদা ইকোনোমিক গ্রোথকী হৌজিক্কী সেন্তরশিং ওইরক্নবা ঐখোয়না মেগাসিতীশিং অমসুং মখোয়গী হিন্তরলেন্দশিং য়োকখৎপা মথৌ তাই। অতোপ্পা নাকল অমদা, ঐখোয়না তায়র ২ অমসুং ৩ সিতীশিংদা খুদোংচাবা পীবা মথৌ তাই মদুনা মখোয়বু তুংগীদমক থৌরাং তৌবা ঙমহল্লগনি।
ফাইনান্স মিনিস্তরনা ফোংদোকখি মদুদি ঐখোয়না ভারতকী শহরশিংবু সস্তেনেবল লিভিংগী সেন্তরশিংদা রিইমাজিন তৌবা মথৌ তাই, মদুদা নুপী অমসুং নহাশিং য়াওনা পুম্নমক্কীদমক খুদোংচাবশিং ফংবা ওইগদবনি।