ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟୁନେସ୍କୋର ଐତିହ୍ୟ ତାଲିକାରେ କୋଲକାତା ଦୁର୍ଗା ପୂଜା ଚିତ୍ରିତ ହୋଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି
15 DEC 2021 8:25PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୟୁନେସ୍କୋର ଐତିହ୍ୟ ତାଲିକାରେ କୋଲକାତା ଦୁର୍ଗାପୂଜା ଚିତ୍ରିତ ହୋଇଥିବାରୁ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ୟୁନେସ୍କୋର ଏକ ଟୁଇଟର ଜବାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ବଡ ଗର୍ବ ଏବଂ ଆନନ୍ଦର ବିଷୟ!
ଦୁର୍ଗା ପୂଜା ଆମର ପରମ୍ପରା ଏବଂ ନୈତିକତାକୁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଆଲୋକପାତ କରେ ଏବଂ, କୋଲକାତାର ଦୁର୍ଗା ପୂଜା ଏକ ଅଭିଜ୍ଞତା ଯାହା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଖରେ ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ ।”

Prime Minister's Office
PM expresses happiness over Kolkata Durga Puja inscribed on the Intangible Heritage list by UNESCO
15 DEC 2021 8:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed happiness over Kolkata Durga Puja inscribed on the Intangible Heritage list by the UNESCO.
In response to a tweet by UNESCO, the Prime Minister said;
"A matter of great pride and joy for every Indian!
Durga Puja highlights the best of our traditions and ethos. And, Kolkata’s Durga Puja is an experience everyone must have."