প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না পুর্বঞ্চল এক্সপ্রেসৱে শঙ্গাখ্রে
সুলতানপুর দিস্ত্রীক্তকী এক্সপ্রেসৱেদা শাগৎলিবা কিলোমিতর ৩.২ শাংবা এয়রস্ত্রীপতা এয়রশোসু উবা ফংখি
“মসিগী এক্সপ্রেসৱে অসি য়ু.পি.দা লৌখিবা ৱারেপশিং ফংহনখিবগী প্রমান অমনি অমসুং মসি য়ু.পি.গী চাউথোকচবা অমসুং অঙকপনি”
“ঙসিদি, পুর্বঞ্চলগী দিমান্দ অসি নোংচুপলোমগী দিমান্দশিংগা মান্নবা মরুওইবা পীরি”
“দিকেদ অসিগী তঙাইফদবশিং ৱাখলদা থমদুনা, উত্তর প্রদেশকী য়াইফ- নুঙাইবা অমা ওইনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শাগৎলি”
“দবল ইঞ্জিন সরকার’না উত্তর প্রদেশকী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মপুং ফানা লেপ্লি”
16 NOV 2021 4:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মফম অসিদা পুর্বঞ্চল এক্সপ্রেসৱে শঙ্গাখ্রে। মহাক্না সুলতানপুর দিস্ত্রীক্তকী এক্সপ্রেসৱেদা শাগৎলিবা কিলোমিতর ৩.২ শাংবা এয়রস্ত্রীপতা এয়রশোসু উবা ফংখি।
মীতিন অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি অহুমগী মমাংদা পুর্বঞ্চল এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তম্বা মতমদা, মহাক্না নোংমদি চপ মান্নবা এক্সপ্রেসৱে অসিদা খোঙদারক্কনি হায়বা থাজখিদে। মহাক্না হায়খি “মসিগী এক্সপ্রেসৱে অসিনা য়াম্না য়াংনা হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমগীদমক লমজিংলগনি, মসিগী এক্সপ্রেসৱে অসি য়ু.পি.গী চাউখৎ থৌরাংগীদমক্নি, মসিগী এক্সপ্রেসৱে অসি অনৌবা উত্তর প্রদেশ অমা শাগৎনবগীদমক্তনি, মসিগী এক্সপ্রেসৱে অসি য়ু.পি.দা মতমগা চুনরবা খুদোংচাবশিংগী শক্তম অমনি, মসিগী এক্সপ্রেসৱে য়ু.পি.দা লৌখিবা ৱারেপশিং ফংহনখিবগী প্রমান অমনি অমসুং মসি য়ু.পি.গী চাউথোকচবা অমসুং অঙকপনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী অপুনবা চাউখৎ থৌরাংগীদমক লৈবাক অসিদা চপ মান্ননা চাউখৎমিন্নবা অমা মথৌ তাই। চহি কয়া অমা লৈবাক খরদনা চাউখৎ থৌরাংদা মাংজিল থাদুনা চৎলি অমদি খরদা য়াম্না ৱাৎনা লৈহৌরি। মসিগী মান্নদবা অসি লৈবাক অমগী ওইনা অফবা নত্তে। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী নোংপোক থংবা শরুক অমসুং অৱাং-নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা, চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা য়াবা কয়া অমা লৈরবসু, লৈবাক অসিদা পীরিবা চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবশিং ইফং ফংদ্রি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মতম শাংনা লৈঙাক পায়রম্বা মমাংগী সরকারনা, য়ু.পি.গী অপুনবা চাউখৎ থৌরাংদা পুক্নিং চংখিদে। মহাক্না হরাওবা ফোংদোকখি মদুদি নোংপোক থংবা উত্তর প্রদেশতা ঙসিদি চাউখৎ থৌরাংগী অনৌবা পন্দুপ অমা ইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং মহাক্কী তীম অমসুং য়ু.পি.গী মীয়াম্বু পুর্বঞ্চল এক্সপ্রেসৱে অসিবু লোইশিনবদা মপুং ফাহনবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না প্রোজেক্ত অসিগীদমক লম পীরকখিবা লৌমীশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না প্রোজেক্ত অসিদা য়াওরিবা ৱার্কর অমসুং ইঞ্জিনিয়রশিংবিসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা য়াইফ-নুঙাইবা অমা ওইবদা লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতী অসি চপ মান্ননা মরু ওইরি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি ৱাখলদা থমদুনা, পুর্বঞ্চল এক্সপ্রেসৱে অসি শেমগৎপা মতমদা ফাইত্তর জেতকী অথু-অকাইগী তানবা মফমসু শেম্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্লেন অসিনা ঙংবা অসি লৈবাক অসদা দিকেদ কয়া অমা দিফেন্স ইনফ্রাস্ত্রকচরদা থওইদনা লৈখিবা মীওইশিংদমক ওইগদৌরিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নিন্দা তৌখি মদুদি গঙ্গা জী অমসুং অতৈ অতোপ্পা তুরেল অচৌবা কয়া অমা লৈরবসু চহি ৭-৮গী মমাং ফাওবদা চাউখৎ থৌরাং অমত্তা লৈরমদে। মহাক্না হায়খি ২০১৪দা, লৈবাক অসি মঙোন্দা সেবা তৌনবা পীবিরকপা মতমদগী, মহাক্না য়ু.পি.গী চাউখৎ থৌরাংশিংদা হান্না খুদোংচাবা পীখি। মহাক্না মিৎয়েং থমখি মদুদি লায়রবনা পক্কা য়ুম লৈহগদবনি, লায়রবশিং তোইলেত লৈগদবনি, নুপীশিংনা লমহাংদা অমাংবা তৌহল্লোইদবনি অমসুং মীপুম খুদিংমক ময়ুমদা ইলেক্ত্রিসিতী ফংহনগদবনি অমসুং অসিগুম্বা থবকশিং অসি মফম অসিদা পাংথোকপা অমা চংই। মমাংগী সরকারবু মরাল শীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসিগী মচাকশিং থম্নবা হোৎনবদা য়ু.পি. সরকারনা মতেং পাংবিখিদে হায়না নুঙাইতবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি “য়ু.পি. মীয়াম্না সরকারবু মথৌদাং পীরি অমসুং য়ু.পি.গী মীয়ামদা নিংথিনা তৌদবা লৌথোক্লি, চাউখৎ থৌরাংদা থিন্থবা অমসুং মতম অদুগী সরকারনা মখোয়গী ইমুংগী খক্তা খনবা অসি লৌথোক্লি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হংখি মদুদি মমাংদা য়ু.পি.দা কয়া য়াম্না মৈ মুৎখিবগে হায়বা কনানা কাওবা ঙমগনি, য়ু.পি.দা লো অমসুং ওর্দরগী ফিভম কনানা কাওবা ঙমগনি অমসুং য়ু.পি.দা মেদিকেলগী খুদোংচাবা পীবগী ফিভম কনানা কাওবা ঙমগনি। মহাক্না হায়খি য়ু.পি.দা হৌখিবা চহি মরি অমগা মখায় অসিদা নোংপোক ওইগেরা নোচুপ ওইগেরা খুঙ্গং লিশিং কয়া অমা লম্বী শেমদুনা শম্নহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীয়াম্না চোংথোরক্তুনা শরুক য়ারকপা অসিনা, য়ু.পি.গী চাউখৎ থৌরাংশিংগী মংলানশিং ঙসি উবা ফংলিবা অসিনা। অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিং শাখ্রে, এ.আই.আই.এম.এস. লাক্লে, মতমগা চুনরবা এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসন য়ু.পি.দা শারে। চয়োল খরগী মমাং মত্তদা কুশিনগরদা ইন্তরেনেস্নেল এয়রপোর্ত শঙ্গাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়কি মদুদি মসি অচুম্বনি মমাংদা য়াম্না পাক চাউরবা য়ু.পি.গী মফম অসি অমগা অমগা শম্নদে। মীয়াম্না রাজ্য অসিগী মফম কয়াদা চৎলি অদুবু লম্বী ফত্তবনা মরম ওইদুনা অৱাবা কয়া অমা থেংনরি। নোংপোক থংবা উত্তর প্রদেশকী মীওইশিংনা লখনৌ য়ৌবা হায়বা অসি থবক অমনি। “মমাংদা লৈরম্বা মুখ্য মন্ত্রীনা, চাউখৎ থৌরাং অসি য়াম্না অকক্নবা অমা ওইরম্মী। অদুবু ঙসিদি, পুর্বঞ্চলগী দিমান্দশিং অসি নোংচুপকী দিমান্দশিংগা চপ মান্ননা মরুওইবা পীরি”। মহাাক্না হায়খি এক্সপ্রেসৱে অসিনা সহরশিং শম্নরগনি অমসুং লখনৌগী চাউখৎ থৌরাংদা য়াম্না কান্নবা পীরি। মহাক্না হায়খি অফবা লম্বী অমা লৈরবা, হায়ৱে অফবা লৈরবা চাউকৎপগী খোঙজেল হেনগৎলক্কনি, থবক হেন্না ফংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিগী য়ু.পি.দা লৈরিবা দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা য়ু.পি.গী মীচম প্রজাবু মখোয়গী ইমুংমক্নি হায়না থবক তৌরি। অনৌবা ফেক্তরীশিংগী মওং অমা শেম্লি। মহাক্না হায়খি দিকেদ অসিগী তঙাইফদবা য়েংলগা, উত্তর প্রদেশকী য়াইফনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমুকসু উত্তর প্রদেশ সরকারবু মখোয়না কোরোনা ভেক্সিনেসন্দা মখোয়না তৌখিবা থোইদোক হেন্দোকপা থবকশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না য়ু.পি.গী প্রজাশিংবু রাজনিতীগী ওইবা লান্না শন্দোকপা পাউদা ইন্দবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা অহিং নুংথিল খায়দনা য়ু.পি.গী মাইকৈ খুদিং চাউখৎনবা হোৎনরি। লম্বী ফাওনবগা লোয়ননা, খ্বায়দগী অহানবা থবকশিং য়ু.পি. গী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা পীরি। মহাক্না হায়খি চহি অনিগী মনুংদা, য়ু.পি. সরকারনা ঙম্নমক ইমুং লাখ ৩০দা তোতি ঈশিং পীখি। অমসুং হন্দক্কী চহি অসিদা দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা ইমুং কয়া অমদা থক্ননবা ঈশিং পীনবা ৱা ঙাক্লি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Purvanchal Expressway
Also witnesses Airshow on the 3.2 km long airstrip constructed on the Expressway in Sultanpur district
“This expressway is a proof of accomplishment of resolutions in UP and this is the pride and wonder of UP"
“Today, demands of Purvanchal are given equal importance as the demands of the West”
“Keeping in mind the needs of this decade, infrastructure is being built to build a prosperous Uttar Pradesh”
“The ‘double engine government’ is fully committed for the development of Uttar Pradesh”
16 NOV 2021 4:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated Purvanchal Expressway here today. He also witnessed the Airshow on the 3.2 km long airstrip constructed on the Expressway in Sultanpur district.
Addressing the gathering, the Prime Minister said while laying the foundation stone of Purvanchal Expressway three years ago, he did not imagine that one day he would land on the same expressway. He said “this expressway will lead to a better future at a faster pace, this expressway is for UP's development, this expressway is for the building a new Uttar Pradesh, this expressway is a reflection of modern facilities in UP, this expressway is a proof of accomplishment of resolutions in UP and this is the pride and wonder of UP.”
The Prime Minister remarked that balanced development of the country is equally necessary for the overall development of the country. Some areas march ahead in development and some areas are left behind by decades. He said that this inequality is not good for any country. He said that the eastern part of India and North Eastern states, despite having so much potential for development, did not get much benefit from the development taking place in the country. The Prime Minister said the way the earlier governments ran for a long time, they did not pay attention to the overall development of UP. He expressed happiness that in Eastern Uttar Pradesh, today a new chapter of development is about to be written.
The Prime Minister lauded the Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, his team and the people of UP on the completion of Purvanchal Expressway. He also thanked the farmers whose land was acquired for this project. He lauded the workers and the engineers who were involved in the project.
The Prime Minister remarked that security of the country is equally important as the prosperity of the country. He said that keeping that in mind, emergency landing provision for fighter jets is made while constructing the Purvanchal Expressway. He said that the roar of these planes will be for those who ignored the defense infrastructure in the country for decades.
The Prime Minister lamented that in spite of such a large area blessed with the Ganga ji and other rivers, there was no development till 7-8 years ago. He said in 2014, when the country gave him an opportunity to serve the country, he gave priority to the development of UP. He envisioned that the poor should get pucca houses, the poor should have toilets, women should not have to defecate in the open and everyone should have electricity in their homes and many such works are needed to be done here. Criticizing the previous Government, the Prime Minister said he was deeply pained that the then UP government did not support him in providing these amenities. He said that “the people of UP will hold the government accountable and remove it for the unfair treatment of the people of UP, discrimination done in development and the way only the interest of their family was being served by the then government.”
The Prime Minister asked who can forget how many power cuts used to happen in UP earlier, who can forget what was the law and order condition in UP and who can forget what was the condition of medical facilities in UP. He said in the last four and a half years in UP, whether in the East or the West, thousands of villages have been connected by new roads and thousands of kilometers of new roads have been built.
The Prime Minister said with the active participation of the people, the dream of development of UP is now visible. New medical colleges are being built, AIIMS is coming up, modern educational institutions are being built in UP. Just a few weeks ago the international airport in Kushinagar was inaugurated.
The Prime Minister said it was also a fact that parts of a vast state like UP were earlier cut off from each other to a great extent. People used to go to different parts of the state but they were troubled due to lack of connectivity. For the people of East Uttar Pradesh, even reaching Lucknow was quite a task. “For previous Chief Ministers, development was limited to where they had their homes. But today, the demands of Purvanchal are given equal importance as the demands of the West” the Prime Minister stressed. He said that this expressway will connect those cities with immense aspiration and huge potential for development with Lucknow. He said where the good road leads, good highways reach, there the pace of development increases, job creation happens faster.
The Prime Minister noted that for industrial development of Uttar Pradesh, excellent connectivity is necessary, every corner of UP needs to be connected. He said as expressways are getting ready in UP, the work of the industrial corridor has also started. Very soon new industries will start coming up around Purvanchal Expressway. In the coming days, in the cities situated along these expressways, work on products related to food processing, milk, cold storage, storage of fruits and vegetables, cereal, animal husbandry and other agricultural products are going to increase rapidly. He said skilled manpower is essential to the industrialization of UP. So work has also been started to train the manpower. ITI and other training institutes and medical institutes will also be established in these cities.
He said that the Defense Corridor being built in UP is also going to bring new employment opportunities here. He said these infrastructure works in UP, will give new heights to the economy in the future.
The Prime Minister said even if a person builds a house, he first worries about the roads, examines the soil, and considers other aspects. But in UP, we have seen a long period of such governments who showed dreams of industrialization without worrying about connectivity. The result was that due to lack of necessary facilities, many factories located here were locked. In these circumstances, it was also unfortunate that both Delhi and Lucknow were dominated by the dynasties. For years and years, this partnership of family members kept crushing the aspirations of UP.
The Prime Minister said today the double engine government in UP is working considering the common people of UP as their family. An environment is being created for new factories. He said keeping in mind the needs of this decade, infrastructure is being built to build a prosperous Uttar Pradesh.
The Prime Minister also lauded the Government of Uttar Pradesh for its excellent work done for Corona Vaccination. He lauded the people of UP for not allowing any political propaganda against the vaccine made in India to propagate.
The Prime Minister said the government is working day and night for the all-round development of UP. Along with connectivity, top priority is also being given to infrastructure in UP. He said in just 2 years, the UP government has almost provided piped drinking water connection to 30 lakh rural families. And this year the double engine government is fully committed to provide piped drinking water to lakhs of sisters at their homes. He said it is our duty to be engaged in nation building with the spirit of service, we will do the same.