Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister of I&B Shri Anurag Thakur to start off ‘Iconic Week’ as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
Microsite, e-books and cultural programmes: to pivot on the Spirit of Jan Bhagidari
Documentary films and show “Naye Bharat Ka Naya Safar” to be broadcast by DD Network
Film Festivals to showcase the best of Patriotic/Classic cinema
Interactive activities, quizzes and competitions across social media to target younger audience
22 AUG 2021 5:28PM by PIB Delhi
Union Ministry of Information & Broadcasting is all set to launch a gamut of activities to celebrate Azadi ka Amrit Mahotsav from 23rd to 29th August, 2021, under its Iconic Week celebrations. Hon. Union Minister of I&B Shri Anurag Thakur will start off the grand celebration that will attract participation from across the country under the overall spirit of “Jan Bhagidari and Jan Andolan'' The objective is to showcase the journey of New India and celebrate the contribution of freedom fighters including the ‘Unsung Heroes’ of the freedom struggle through massive outreach activities.
One of the key aspects of the synergistic celebration is 360 degree outreach through traditional means such as cultural programmes, nukkad natak and TV programmes as well as innovative means of digital/social media. All India Radio’s daily capsule “Azadi Ka Safar, Akashvani Ke Saath” will be reaching schools and colleges across India through collaborative efforts of Directorate of Information and Public Relations of various States and regional offices of the Ministry. A series of special programmes to be launched by AIR Network include Dharohar (speeches of freedom leaders) and Nishaan (75 landmark sites to be showcased), Aparajita (Women leaders). DD Network will be broadcasting sectoral programmes under “Naye Bharat Ka Naya Safar” and “Journey of New India” covering themes such as Diplomacy, Digital India, Legislative Reforms, etc. apart from ongoing daily special news capsules on Unsung heroes and Freedom Struggle.
Screening of Iconic Films will be a special feature of the Iconic week celebration. DD Network will showcase a series of documentaries such as “Netaji”, “Merger of princely states”, etc. Popular Indian films such as “Razi” will also be telecast. NFDC is also organizing a film festival on its OTT platform www.cinemasofindia.com screening a specially curated bouquet of films such as “Island City ”, “Crossing Bridges” etc. Other key highlights include an Online Interactive session for film students and enthusiasts by NFDC, and a webinar on “Technological Advancements in film making” by Films Division.
To add to the fervour, a series of other online film festivals such as "India@75: Voyage of Progress" and "India@75: Icons of India" will be held from 23rd to 25th August, 2021 and 26th to 28th August, 2021 respectively by the Films Division. Directorate of Film Festivals (DFF) is collaborating with the Ministry of External Affairs to screen films at various Embassies of other countries in India. NFAI will mesmerize patrons through a Live Virtual Film Poster Exhibition on Classic Cinema to be held on NFAI website from 23rd to 29th August, 2021.
The Bureau of Outreach and Communication will also reach out to the people through nukkad nataks, skits, magic shows, puppetry, folk recitals through more than 50 Integrated Communication and Outreach Programmes by ROBs and more than 1000 PRTs by Song and Drama Division across the country. Further, BOC will launch an eBook on 'Making of the Constitution’ which will be available on its website. Enthusiastic readers can also find informative and exciting books on related themes at Publication Division book galleries across India.
Young patrons can also enjoy interactive activities, quizzes and competitions across social media platforms of the Ministry, along with audiovisual glimpses of the freedom struggle and the New India.
The Iconic Week under the Azadi Ka Amrit Mahotsav will be a grand celebration by the Ministry of Information and Broadcasting which will showcase the convergence of the values and glories of the freedom struggle of the past with the aspirations and dreams of a young, new and iconic India.
Saurabh Singh

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
অজাদি কা অমিৃত মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা আই. অমসুং বি.গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অনুরগ থাকুরনা ‘আইকোনিক ৱিক’ হৌদোক্লগনি
জন ভাগিদরিগী স্পিরিত্তা হেন্না মীয়েং চংননবা : মাইক্রোসাইত, ই-বূকশিং অমসুং কল্চরেল প্রোগ্রামশিং শিল্লগনি
দি.দি. নেতৱার্কনা দোকুমেন্তরী ফিল্মশিং অমসুং শো “নয়ে ভারত কা নয়া সাফর” শন্দোক্লগনি
মরৈবাক নিংবা/ক্লাসিক্কী খ্বাইদগী ফজবা সিনেমা ফিল্ম ফেস্তিবেল্সনা উৎলগনি
নহা ওইরিবা ওদিয়েন্সশিংদা মীৎয়েং থমদুনা সোলিএল মেদিয়াগী খুৎথাংদা ইন্তরেক্তিব এক্তিবিতীশিং, ক্বুইজশিং অমসুং কম্পিতিসনশিং পাংথোক্লগনি
22 AUG 2021 5:28PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না মহাক্কী আইকোনিক ৱিক সেলেব্রেসনগী মখাদা ২০২১গী ওগস্ত ২৩দগী ২৯ ফাওবা অজাদি কা অমিৃত মহোতসব পাংথোক্নবা তোঙান তোঙানবা থবক থৌরমশিং লোঞ্চ তৌনবগী শেম-শাবা পুম্নমক লৌখ্রে৷ “জন ভাগিদারি অমসুং জন অন্দোলন”গী স্পিরিত মখাদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীওইশিংগী পুক্নিং চিংশিন্দুনা শরুক য়াহনগদৌরিবা অচৌবা সেলেব্রেসন অসি আই. অমসুং বি.গী ইকাই খুম্নরবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অনুরগ থাকুরনা হৌদোক্লগনি৷ অনৌবা ভারতকী খোঙচৎ উৎপা অমসুং অচৌবা আউত্রিচ এক্তিবিতীশিংগী খুৎথাংদা নিংতম ইহৌদা শরুক য়াখিবা ‘ময়াম্না মশক নিংথিনা খঙহৌদ্রবা অথৌবশিং’ য়াওনা নিংতম লান্মীশিংগী কন্ত্রিব্যুসন অদু ময়ামদা খঙহনবা অসিনা ওবজেক্তিব ওইরি৷
ত্রেদিস্নেল ওইবা প্রোগ্রামশিং খুদম ওইনা কল্চরেল প্রোগ্রামশিং, নুকদ নাতক অমসুং তি.ভি. প্রোগ্রামশিং, দিজিতেল/সোসিএল মেদিয়াগী ইন্নোবেতিব মিন্সশিং অসি শিজিন্নদুনা ৩৬০ দিগ্রী আউত্রিচতা পাংথোকপা অসিনা সীনর্জিস্তিক সেলেব্রেসন অসিগী মরু ওইবা এস্পেক্তশিংগী মনুংদা অমনি৷ মন্ত্রালয় অসিগী রিজনেল ওফিসশিং, তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংগী পব্লিক রিলেসনশিং অমসুং ইনফোর্মেসন দাইরেক্তোরেতকা পুন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনদুনা ওল ইন্দিয়া রেদিওগী নুংতিগী শন্দোক্লিবা অজাদি কা সাফর, অকাশৱানি কে সাথ অসি ভারত্তা লৈরিবা মহৈলোইশঙশিং অমসুং কোলেজশিং য়ৌহল্লগনি৷ ধরোহর(ফ্রীদর লিদরশিংগী স্পিচশিং) অমসুং নিশান(উৎকদৌরিবা লেন্দমার্ক সাইত ৭৫), অপরাজিতা(ৱুমেন লিদরশিং) য়াওনা অখন্নবা প্রোগ্রাম কয়ামরোম এ.আই.আর. নেতৱার্কনা লোঞ্চ তৌরগনি৷ দি.দি. নেতৱার্কনা নিংতম ইহৌদা নিংথিনা মশক খঙহৌদ্রবা অথৌবশিং অমসুং নিংতম ইহৌগী মতাংদা নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী অখন্নবা পাউশিং শন্দোক্লিবা অসিগী মথক্তা অতোপ্পা তোঙান তোঙানবা থীমশিং খুদম ওইনা হায়রবদা দিপ্লোমেসী, দিজিতেল ইন্দিয়া, লেজিস্লেতিব রিফোর্মশিং মনুং চন্দুনা “নয়ে ভারত কা নয়া সাফর” অমসুং “জর্নী ওফ ন্যু ইন্দিয়া”গী মখাদা সেক্তোরেল প্রোগ্রামশিং শন্দোরক্লগনি৷
আইকোনিক ফিল্মশিং উৎপা অসিনা আইকোনিক ৱিক সেলেব্রেসন অসিগী অখন্নবা ফিচর অমা ওইরগনি৷ দি.দি. নেতৱার্কনা “নেতাজি”, “মর্জর ওফ প্রিন্সলী স্তেত”কুম্বা দোকুমেন্তরী ফিল্ম কয়া অমা উৎলগনি৷ “রাজি”গুম্বা মমিং লৈরবা ইন্দিয়ন ফিল্মশিংসু তেলিকাস্ত তৌ1রগনি৷ এন.এফ.দি.সি.না মহাক্কী ও.তি.তি. প্লেতফোর্মwww.cinemasofindia.comদা ফিল্ম ফেস্তিবেল অমা শিন্দুনা “আইলেন্দ সিতী”, “ক্রোসিং ব্রিজেস”কুম্বা অখন্নবা ফিল্মশিং উৎলি৷ অতোপ্পা মরু ওইনা পনবা য়াবা খরা অদুদি এন.এফ.দি.সি.না ফিল্মগী মহৈরোইশিং অমসুং পামজরিবশিংগীদমক ওনলাইন ইন্তরেক্তিব সেসন অমা পাংথোকপা, অমসুং ফিল্ম দিভিজন্না “ফিল্ম মেকিংদা তেক্নোলোজিকেল এদভান্সমেন্তশিং দরকার ওইরিবা” অদুগী মতাংদা ৱেবিনার অমা শিনবা অসিনি৷
প্রোগ্রামশিং অসি হেন্না মপুং ফাহন্নবা, "ইন্দিয়া@৭৫: ভোয়েজ ওফ প্রোগ্রেস" অমসুং "ইন্দিয়া@৭৫: আইকোন ওফ ইন্দিয়া"গুম্বা অতোপ্পা ওনলাইন ফিল্ম ফেস্তিবেল কয়ামরোম ফিল্ম দিভিজন্না ২০২১গী ওগস্ত ২৩দগী ২৫ ফাওবা অমসুং ২০২১গী ওগস্ত ২৬তগী ২৮ ফাওবদা মথংশিৎনা পাংথোক্লগনি৷ ভারত্তা লৈরিবা অতোপ্পা লৈবাকশিংগী তোঙান তোঙানবা এম্বেসীশিংদা ফিল্মশিং উৎননবা দাইরেক্তোরেত ওফ ফিল্ম ফেস্তিবেল্স(দি.এফ.এফ.)না এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নরি৷ ২০২১গী ওগস্ত ২৩দগী ২৯ ফাওবা এন.এফ.এ.আই. ৱেবসাইত্তা ক্লাসিক সিনেমাগী মতাংদা পাংথোক্কদৌরিবা লাইব ভর্চুএল ফিল্ম পোস্তর একজিবিসন অসিগী খুৎথাংদা এন.এফ.এ.আই.না মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লগনি৷
লৈবাক অসিদা লৈরিবা সোঙ্গ অমসুং দ্রমা দিভিজননা পি.আর.তি. ১০০০ হেন্না শিজিন্নদুনা অমসুং আর.ও.বি.শিংনা ইন্তিগ্রেতেদ কম্ম্যুনিকেসন অমসুং আউত্রিচ প্রোগ্রাম ৫০ হেন্না শিজিন্নদুনা আউত্রিচ অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী ব্যুরো অদু নুকদ নাতকশিং, স্তিতশিং, মেজিক শোশিং, পপ্পিত্রী, ফোল্ক রিসাইতেলগী খুৎথাংদা মীয়ামশিংদা য়ৌহল্লগনি৷ মখাতানা, বি.ও.সি.না ‘কন্সতিত্যুসন শেম্বগী মতাংদা’ ইবূক অমা লোঞ্চ তৌরগনি অমসুং মদু মহাক্কী ৱেবসাইত্তা ফংহল্লগনি৷ পাববু পামজরিবা মীওইশিংনা ভারত্তা লৈরিবা পব্লিকেসন দিভিজন বূক গেরলীশিংদা মরী লৈনবা থীমশিংগী মতাংদা নুংঙাইবা লাইরিকশিং অমসুং খঙনিংবশিংসু খঙবা ঙম্লগনি৷
নিংতম ইহৌ অমসুং অনৌবা ভারতকী ওদিওভিজুএল গ্লিল্পশিং অসিগা লোইননা নহাশিংনা মন্ত্রালয় অসিগী সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা ইন্তরেক্তিব এক্তিবিতীশিং, ক্বুইজশিং অমসুং কম্পিতিসনশিং শরুক য়াবা য়ারগনি৷
অজাদি কা অমিৃত মহোতসবকী মখাদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না শিল্লগা চাওনা পাংথোক্কদৌরিবা আইকোনিক ৱিক অসিনা অনৌবা অমসুং আইকোনিক ওইবা ভারত অমা ওইনবগী অনিংবশিং অমসুং মংলানশিং অদুগা লোইননা হৌখিবা মতমদা থোকখিবা নিংতম ইহৌগী ভেল্যুশিং অমসুং মিংচৎশিংগী অপুনবা শক্তম অদু উৎলগনি৷
We are geared up!
Ministry of I&B is all set to celebrate 🇮🇳#AmritMahotsav 23-29th August.
We’ve got a host of activities & programs lined up for you! Watch this space if you love films, books, quizzes and more!
It begins tomorrow!https://t.co/xORoyAzLla pic.twitter.com/iNLckhwxIR
— Anurag Thakur (@ianuragthakur) August 22, 2021