প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়ন কন্তিঞ্জেন্তনা তোকিও ২০২০দা ঙক্নিংঙাই ওইরবা মওংদা মখোয়গী পর্ফোমেন্স উৎখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে
অনৌবা তেলেন্ত থোক্লকপা ঙম্নবা স্পোর্তশিংদা মখাতানা মিংচৎ লৈহন্নবা গ্রাসরূতশিংদগী হৌনা লেপ্পা-লৈতনা হোৎননবা হায়খ্রে
নিংথিনা ওর্গনাইস তৌরবা গেমশিং শিনবগীদমক জপানগী মীয়াম অমসুং সরকারবু থাগৎলি
08 AUG 2021 6:18PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কন্তিঞ্জেন্তনা তোকিও ২০২০দা ঙক্নিংঙাই ওইরবা মওংদা মখোয়গী পর্ফোমেন্স উৎখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎখ্রে৷ তোকিও ২০২০ লোইশিল্লমদাই অসিদা, ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শান্নরিবা শান্নরোই খুদিংমক চেম্পিয়ন ঙাক্তনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
ভারতনা লৌখ্রবা মেদেলশিং অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু তশেংনা চাওথোকচবা ফাওহল্লি অমসুং নুংঙাইহল্লি৷
মতম অসিমক্তদা, অনৌবা তেলেন্ত থোক্লক্নবগীদমক অমসুং লাক্কদৌরিবা মতমশিং অসিদা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শান্নবগী খুদোংচাবা অদু ফংদুনা স্পোর্তশিংদা মখাতানা মিংচৎ পুরক্নবা গ্রাসরূতশিংদগী হৌনা লেপ্পা-লৈতনা হোৎনবগী মতম অদু য়ৌরে৷
নিংথিনা ওর্গনাইস তৌরবা গেমশিং অসি শিনবগীদমক জপানগী মীয়াম অমসুং সরকারবুসু মহাক্না থাগৎখি৷ “অসিগুম্বা মতমশিং অসিদা অদুক্কী মতিক মাই পাক্না পাংথোক্নবা হোৎনবা অসিনা হান্নগী ফিভমদা য়াম্না লাইনা হঞ্জিনবা ঙম্মী হায়বগী অকনবা মেসেজ অমা পীখি৷ স্পোর্তস অসি মতৌ কমদৌনা শক্তি লৈবা য়ুনিফাইয়র অমা ওইরিবনো হায়বা অসিসু মসিনা উৎলি”,হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
ত্বিতশিংগী সেরিস অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখি:
“#তোকিও২০২০না লোইশিল্লমদাই অসিদা, ইন্দিয়ন কন্তিঞ্জেন্তনা ঙক্নিংঙাই ওইরবা মওংদা মখোয়গী পর্ফোমেন্স উৎখিবগীদমক ঐনা থাগৎপা পাম্মী৷ খ্বাইদগী হৈথোই-শিন্থোইরবা স্কিল, তীমৱার্ক অমসুং শান্নবদা কৎথোকপগী শক্তম অদু মখোয়না উৎখি৷ ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শান্নরিবা শান্নরোই খুদিংমক চেম্পিয়ন অমনি৷
ভারতনা লৌখ্রবা মেদেলশিং অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু তশেংনা চাওথোকচবা ফাওহল্লি অমসুং নুংঙাইহল্লি৷
মতম অসিমক্তদা, অনৌবা তেলেন্ত থোক্লক্নবগীদমক অমসুং লাক্কদৌরিবা মতমশিং অসিদা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শান্নবগী খুদোংচাবা অদু ফংদুনা স্পোর্তশিংদা মখাতানা মিংচৎ পুরক্নবা গ্রাসরূতশিংদগী হৌনা লেপ্পা-লৈতনা হোৎনবগী মতম অদু য়ৌরে৷#তোকিও২০২০
অসিগুম্না নিংতিনা ওর্গনাইস তৌরবা গেমশিং অসি শিনবগীদমক জপানগী সরকার অমসুং মীয়ামশিং মরু ওইনা তোকিওদা অখন্ননা থাগৎচরি৷
অসিগুম্বা মতমশিং অসিদা অদুক্কী মতিক মাই পাক্না পাংথোক্নবা হোৎনবা অসিনা হান্নগী ফিভমদা য়াম্না লাইনা হঞ্জিনবা ঙম্মী হায়বগী অকনবা মেসেজ অমা পীখি৷ স্পোর্তস অসি মতৌ কমদৌনা শক্তি লৈবা য়ুনিফাইয়র অমা ওইরিবনো হায়বা অসিসু মসিনা উৎলি৷#তোকিও২০২০”

Prime Minister's Office
PM Congratulates Indian contingent for their stupendous performance at Tokyo2020
Calls for keep working to further popularise sports at the grassroots so that new talent emerges
Thanks Government and people of Japan for hosting a well organised games
08 AUG 2021 6:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi congratulated the Indian contingent for their stupendous performance at the games. As Tokyo2020 draws to a close, the Prime Minister said that every athlete who represented India is a champion.
He said that the medals India has won has certainly made our nation proud and elated.
At the same time, this is the time to keep working to further popularise sports at the grassroots so that new talent emerges and gets the opportunity to represent India in the times to come.
He also thanked Government and people of Japan for hosting a well organised games. “To host it so successfully, in such times, gave out a strong message of resilience. It also demonstrated how sports is a great unifier”, said the Prime Minister.
In a series of tweets, the Prime Minster said:
“As #Tokyo2020 draws to a close, I would like to congratulate the Indian contingent for their stupendous performance at the games. They personified the best of skill, teamwork and dedication. Every athlete who represented India is a champion.
The medals India has won has certainly made our nation proud and elated.
At the same time, this is the time to keep working to further popularise sports at the grassroots so that new talent emerges and gets the opportunity to represent India in the times to come. #Tokyo2020
A special thank you to the Government and people of Japan, especially Tokyo for hosting the well-organised games.
To host it so successfully, in such times, gave out a strong message of resilience. It also demonstrated how sports is a great unifier. #Tokyo2020”