প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
লোকসভাত নতুন মন্ত্ৰীসকললৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ পৰিচয়মূলক বক্তব্যৰ পাঠ
এছচি আৰু এছটি সমাজৰ কেইবাগৰাকীও মহিলা, লোকে মন্ত্ৰী হিচাপে শপতগ্ৰহণ কৰা কাৰ্য্যই সকলোকে গৌৰৱান্বিত কৰা উচিত। কেইবাজনো নতুন মন্ত্ৰী কৃষকৰ সন্তান আৰু অ’বিচি সমাজৰপৰা অহাঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
এছচি, এছটি আৰু অ’বিচি সমাজৰ বহু মহিলা মন্ত্ৰী হোৱা কাৰ্য্যক একাংশ লোকে সহ্য কৰিব নোৱাৰা দেখা গৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
19 JUL 2021 12:29PM by PIB Guwahati
মাননীয় অধ্যক্ষ মহোদয়,
মই ভাবো যে আজি আমাৰ বহু সংখ্যক মহিলা সাংসদ মন্ত্ৰী হোৱাত সংসদত এটা উৎসাহৰ বাতাবৰণৰ সৃষ্টি হৈছে। আজি, আমাৰ বহু সংখ্যক দলিত ভাতৃ মন্ত্ৰী হোৱাত মই সন্তোষ পাইছো। মই সুখী হৈছো যে আজি আমাৰ বহু সংখ্যক জনজাতীয় অনুসূচিত জনজাতিৰ কমৰেড মন্ত্ৰী হৈছে। ই সকলোকে সুখী কৰিছে।
মাননীয় অধ্যক্ষ মহোদয়,
সংসদত এইবাৰ আমাৰ সতীৰ্থ সাংসদসকল কৃষক পৰিয়াল, গ্ৰামীণ পৰিবেশ, আৰ্থ-সামাজিকভাৱে পাছপৰা শ্ৰেণী, অ’বিচি সমাজৰপৰা আহিছে, তেওঁলোকৰ বহুতেই মন্ত্ৰী পৰিষদত অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাৰ সুযোগ লাভ কৰিছে। প্ৰতিখন সদনতে তেওঁলোকক পৰিচয় কৰাই দি আনন্দিত হৈছো। তেওঁলোকক সদনৰ সন্মান যছা গৈছে। তথাপিতো দেশখনৰ দলিতসকল মন্ত্ৰী হোৱা, দেশখনৰ মহিলাসকল মন্ত্ৰী হোৱা, দেশখনৰ অ’বিচি মন্ত্ৰী হোৱা, দেশখনৰ কৃষকৰ সন্তান মন্ত্ৰী হোৱা কথাটোক একাংশ লোকে ভালপোৱা নাই আৰু সেয়ে তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ পৰিচয় প্ৰদানতো অনুমতি জনোৱা নাই। আৰু সেয়ে, মাননীয় অধ্যক্ষ মহোদয়, কেবিনেটৰ নৱ নিযুক্ত সদস্যসকলক লোকসভাত পৰিচয় কৰাই দিয়া হৈছে বুলি বিবেচনা কৰিব লাগে।

Prime Minister's Office
English rendering of PM Modi's introductory remarks in Lok Sabha for new ministers
It should make everyone proud that several women, several people belonging to the SC and ST community have taken oath as Ministers. Several new Ministers are children of farmers and also belong to OBC communities: PM
It seems some people cannot digest that more women, SC, ST and OBC community members are becoming Ministers: PM
19 JUL 2021 12:29PM by PIB Delhi
Hon’ble Speaker,
I thought that there would be an atmosphere of enthusiasm in the House today because a large number of our women MPs have become ministers. I am happy that our Dalit brothers and our scheduled tribe friends have become ministers in large numbers. It should make everyone happy.
Hon’ble Speaker,
It would have been a pleasure to introduce our fellow MPs in the House who are from agricultural and rural background, belong to socio-economically backward class, OBC communities, and who have been given a berth in the Council of Ministers in large numbers, and everybody would have honored them by thumping the benches. But perhaps some people cannot digest that more Dalits, women, OBC, farmers’ sons have become ministers and they do not allow their introduction. Therefore, Hon'ble Speaker, the newly appointed members of the cabinet should be considered as introduced in the Lok Sabha.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.