Prime Minister's Office
English rendering of PM Modi's introductory remarks in Lok Sabha for new ministers
It should make everyone proud that several women, several people belonging to the SC and ST community have taken oath as Ministers. Several new Ministers are children of farmers and also belong to OBC communities: PM
It seems some people cannot digest that more women, SC, ST and OBC community members are becoming Ministers: PM
19 JUL 2021 12:29PM by PIB Delhi
Hon’ble Speaker,
I thought that there would be an atmosphere of enthusiasm in the House today because a large number of our women MPs have become ministers. I am happy that our Dalit brothers and our scheduled tribe friends have become ministers in large numbers. It should make everyone happy.
Hon’ble Speaker,
It would have been a pleasure to introduce our fellow MPs in the House who are from agricultural and rural background, belong to socio-economically backward class, OBC communities, and who have been given a berth in the Council of Ministers in large numbers, and everybody would have honored them by thumping the benches. But perhaps some people cannot digest that more Dalits, women, OBC, farmers’ sons have become ministers and they do not allow their introduction. Therefore, Hon'ble Speaker, the newly appointed members of the cabinet should be considered as introduced in the Lok Sabha.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা নৌনা ৱাশক লৌখ্রবা মন্ত্রীশিং রাজ্য সভাদা মশক তাক্নবগী থমখিবা ৱারোল
এস.সি. অমসুং এস.তি. কাংলুপ্তা চনবা নুপী কয়া, মীওই কয়ানা মন্ত্রী ওইনা ৱাশক লৌখিবা অসিনা মীপুম খুদিংমক্তা চাউথোকচবা পোকহনগদবনি। নৌনা ৱাশক লৌখ্রবা মন্ত্রী কয়া লৌমীশিংগী মচাশিং ওইরি অমসুং ও.বি.সি.গী কাংলুপশিংদসু চল্লি: পি.এম.
মীওই খরানা নু্পী, এস.সি., এস.তি. অমসুং ও.বি.সি.গী কাংলুপকী মীওই কয়ানা মন্ত্রী ওইরকপা অসিদা শাউনীংবা পোক্লি: পি.এম.
19 JUL 2021 12:29PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা স্পীকর,
ঐহাক্না ঙসি হাউস্তা হরাও-নুংঙাইবগী ফীভম অমা ওইগনি হায়না খল্লুই মরমদি ঐখোয়গী মশিং য়াম্লবা নুপী এম.পি.শিংনা মন্ত্রী ওইরক্লি। ঙসি ঐখোয়গী দলিত ইচিল-ইনাওনা মশিং য়াম্না মন্ত্রী ওইরকপদা ঐহাক্না য়াম্না হরাওজৈ। ঙসি আদিৱাসী সেদ্যুল্দ ত্রাইবশিংগী ঐখোয়গী মরুপশিংনা মশিং য়াম্না মন্ত্রী ওইরকপা অসিদা নুংঙাইবা পোকচৈ, মীপুম খুদিংমকসু নুংঙাইরমগনি হায়না খল্লি।
ইকাই খুম্নরবা স্পীকর,
হন্দক্তি হাউস অসিদা লৌমীগী ইমুংদগী হৌরকপা, খুঙ্গংদগী হৌরকপা, সোসিও-ইকনোমীদা শোত্থরবা, ও.বি.সি.গী কাংলুপদগী হৌরকপা, ঐখোয়গী এম.পি. কয়ানা মশিং য়াম্না কাউন্সিল ওফ মিনিস্তর ওইবগী খুদোংচাবা ফংজখি। মখোয়বু মশক তাকপা ফংজবা অসি লাইবক ফবনি, বেঞ্চ খুদিংমক্তগী মখোয়বু বেঞ্চ থিন্দুনা ইকাই খুম্নবা উৎফম থোকপনি। অদুবু লৈবাক অসিগী দলিতশিংনা মন্ত্রী ওইরকপা, লৈবাক অসিগী নুপীশিংনা মন্ত্রী ওইরকপা, লৈবাক অসিগী ও.বি.সি.না মন্ত্রী ওইরকপা, লৈবাক অসিগী লৌমীগী মচানুপানা মন্ত্রী ওইরকপা অসি পামদবা মীওই খরা লৈরি অমসুং মরম অসিনা মখোয়বু মশক তাকচনবা খুদোংচাবা ফাওবা মখোয়না পীবীদে। মরম অসিনা ইকাই খুম্নরবা স্পীকরনা নৌনা ৱাশক লৌখ্রবা মন্ত্রী-মন্দলগী মেম্বরশিং অসিবু লোক সভাদা মশক তাক্নবা খুদোংচাবা পীনবীয়ু।