ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନୂତନ ମନ୍ତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଲୋକସଭାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ସ୍ୱଗତ ବକ୍ତବ୍ୟ
ଏହା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ ଅନେକ ମହିଳା, ଏସସି ଓ ଏସଟି ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରୁଥିବା ଲୋକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ଶପଥ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି।
ଅନେକ ନୂଆ ମନ୍ତ୍ରୀ କୃଷକଙ୍କ ପିଲା ଏବଂ ଓବିସି ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରୁଛନ୍ତି : ପିଏମ୍
କିନ୍ତୁ ଏହା ଅନୁଭବ କରି ହେଉଛି ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ମହିଳା, ଏସସି, ଏସଟି ଏବଂ ଓବିସି ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ସଦସ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୁଅନ୍ତୁ, କିଛି ଲୋକ ଏହାକୁ ହଜମ କରିପାରୁ ନାହାନ୍ତି : ପିଏମ୍
19 JUL 2021 12:29PM by PIB Bhubaneshwar
ମାନନୀୟ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ମହାଶୟ,
ମୁଁ ଚିନ୍ତା କରୁଥିଲି ଆଜି ସଦନରେ ଏକ ଉତ୍ସାହର ବାତାବରଣ ରହିବ କାହିଁକି ନା ବହୁତ ବଡ଼ ମାତ୍ରାରେ ଆମର ମହିଳା ସାଂସଦ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୋଇଛନ୍ତି। ଆଜି ମୁଁ ଖୁସି ହୋଇଥାଆନ୍ତି କାରଣ ବହୁତ ବଡ଼ ମାତ୍ରାରେ ଆମର ଦଳିତ ଭାଇ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୋଇଛନ୍ତି। ଖୁସି ହୋଇ ଥାଆନ୍ତି ଆଜି ଆମର ଆଦିବାସୀ ସିଡ୍ୟୁଲ ଟ୍ରାଇବ୍ସର ସମସ୍ତ ସାଥୀ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୋଇଛନ୍ତି, ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଖୁସି ହୋଇଥାଆନ୍ତା।
ମାନନୀୟ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ମହାଶୟ,
ଚଳିତ ଥର ସଦନରେ ଆମର ସାଥୀ ସାଂସଦ ଯେଉଁମାନେ ହେଉଛନ୍ତି କୃଷକ ପରିବାରର, ଗ୍ରାମୀଣ ପରିବେଶର, ସାମାଜିକ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ ପଛୁଆ ବର୍ଗର, ଓବିସି ସମାଜରୁ ଆସିଛନ୍ତି, ବହୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ସେମାନଙ୍କୁ ମନ୍ତ୍ରୀପରିଷଦରେ ସୁଯୋଗ ମିଳିଛି, ସେମାନଙ୍କର ପରିଚୟ କରାଇବାରେ ଆନନ୍ଦ ଅନୁଭବ ହୋଇ ଥାଆନ୍ତା, ପ୍ରତି ବେଞ୍ଚରୁ, ବେଞ୍ଚକୁ ବାଡେଇ-ବାଡେଇ ତାଳିମାରି ସେମାନଙ୍କର ଗୌରବ କରାଯାଇ ଥାଆନ୍ତା। କିନ୍ତୁ ବୋଧହୁଏ ଦେଶର ଦଳିତ ମାନେ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଦେଶର ମହିଳାମାନେ ମାନେ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଦେଶର ଓବିସିମାନେ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଦେଶର କୃଷକର ପୁଅ ମନ୍ତ୍ରୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଏହି କଥା କିଛି ଲୋକମାନଙ୍କୁ ପସନ୍ଦ ହୋଇ ନାହିଁ ଆଉ ଏଥିପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ପରିଚୟ ଟିକକ ହେବାକୁ ମଧ୍ୟ ଦେଉ ନାହାଁନ୍ତି। ଆଉ ଏଥିପାଇଁ ମାନନୀୟ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ମହାଶୟ, ଏହାକୁ ମନ୍ତ୍ରୀମଣ୍ଡଳରେ ନବନିଯୁକ୍ତ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଲୋକସଭାରେ ପରିଚୟ କରାଯାଇଥିବା ଭଳି ବୁଝାଯାଉ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM Modi's introductory remarks in Lok Sabha for new ministers
It should make everyone proud that several women, several people belonging to the SC and ST community have taken oath as Ministers. Several new Ministers are children of farmers and also belong to OBC communities: PM
It seems some people cannot digest that more women, SC, ST and OBC community members are becoming Ministers: PM
19 JUL 2021 12:29PM by PIB Delhi
Hon’ble Speaker,
I thought that there would be an atmosphere of enthusiasm in the House today because a large number of our women MPs have become ministers. I am happy that our Dalit brothers and our scheduled tribe friends have become ministers in large numbers. It should make everyone happy.
Hon’ble Speaker,
It would have been a pleasure to introduce our fellow MPs in the House who are from agricultural and rural background, belong to socio-economically backward class, OBC communities, and who have been given a berth in the Council of Ministers in large numbers, and everybody would have honored them by thumping the benches. But perhaps some people cannot digest that more Dalits, women, OBC, farmers’ sons have become ministers and they do not allow their introduction. Therefore, Hon'ble Speaker, the newly appointed members of the cabinet should be considered as introduced in the Lok Sabha.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.