হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৮৪,৩৩২ লাকখি; নুমিৎ ৭০গী মতুংদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
নুমিৎ ৬৩নিগী মতুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা লাখ ১১গী মখাদা লৈখ্রে
থংননা ৩০শুবা নুমিৎকী ওইনা নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখ্রে
রিকোভরী রেত ৯৫.০৭%দা হেনগৎখ্রে
নুংতি নুমিৎ খুদিংগী পোজিতিব ওইবগী চাং ৪.৩৯% ওই, থংননা ১৯শুবা নুমিৎকী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং ১০%গী মখাদা লৈখ্রে
12 JUN 2021 11:36AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারততা অনৌবা কেস ৮৪,৩৩২ লাকখ্রে৷ হৌজিক্তি থংননা ৫শুবা নুমিৎকী ওইনা লৈবাক অসিদা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখ্রে৷ মসিগী ফিভম অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লেপ্পা-লৈতনা তারক্লি৷ লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ১০,৮০,৬৯০ ওইখ্রে৷ থংননা ১২শুবা নুমিৎকী ওইনা কেসলোদ লাখ ২০গী মখাদা লৈহনখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ৪০,৯৮১ হন্থরকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ৩.৬৮% খক্তনি৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই কয়া অমা লেপ্পা-লৈতনা ফরকপনা, থংননা ৩০শুবা নুমিৎকী ওইনা ভারততা নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবা মশিংনা হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ১,২১,৩১১ নাবা ফখি৷
নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ৩৬,৯৭৯ হেন্না নাবা ফখ্রে৷
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক শন্দোরকপা মতমদগী হৌদুনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ২,৭৯,১১,৩৮৪ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১,২১,৩১১ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে৷ মসিনা লৈবাক অসিগী রিকোভরী রেত অসি ৯৫.০৭% ওইহন্দুনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং কা-হেন্না হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৯,২০,৪৭৭ তৌখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা ভারততা তেস্ত পুন্না কোতি ৩৭.৬২(৩৭,৬২,৩২,১৬২) হেন্না তৌখ্রে৷
নাকল অমদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎলকখিবা অসিদা মরী লৈননা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু লেপ্পা-লৈতনা হন্থরকখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ৪.৯৪% ওই অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ৪.৩৯% ওইখ্রে৷ থংননা ১৯শুবা নুমিৎকী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী মশিং অসি হৌজিক্তি ১০%গী মখাদা লৈখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিন দ্রাইবকী মখাদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন মশিং অদু ঙসি কোতি ২৫রোমগী চাং য়ৌখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ৩৪,৩৩,৭৬৩ কাপখ্রে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ৩৪,৬৪,২২৮দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ২৪,৯৬,০০,৩০৪ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০০,৩৫,২৬২
অনিশুবা দোজ
৬৯,৪৭,৫৬৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬৬,৩৬,২৪৭
অনিশুবা দোজ
৮৮,১২,৫৭৪
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩,৮১,২১,৫৩১
অনিশুবা দোজ
৫,৬১,৫০৩
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৭,৪৭,০৬,৯৭৯
অনিশুবা দোজ
১,১৮,৩১,৭৭০
চহি ৬০ হেল্লবশিং
অহানবা দোজ
৬,২১,৯০,১৩০
অনিশুবা দোজ
১,৯৭,৫৬,৭৪৩
অপুনবা
২৪,৯৬,০০,৩০৪

Ministry of Health and Family Welfare
India reports 84,332 New Cases in the last 24 hours; lowest after 70 days
India's Active Caseload further declines to less than 11 lakh after 63 days
Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 30th consecutive day
Recovery Rate increases to 95.07%
Daily Positivity Rate stands at 4.39%, less than 10% positivity for 19 continuous days
12 JUN 2021 11:36AM by PIB Delhi
India has reported 84,332 Daily New Cases in the last 24 hours.The country has recorded less than 1 lakh Daily New Cases for 5 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has been witnessing a continuous fall in the active caseload.The country’s Active Caseload today stands at 10,80,690. The Caseload is maintained below 20 lakhs for twelve successive days.
A net decline of 40,981 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only3.68%of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 30th consecutive day. 1,21,311 recoveries were registered in the last 24 hours.
36,979 more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since beginning of the pandemic 2,79,11,384 people have already recovered from COVID-19 & 1,21,311 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 95.07%,which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 19,20,477 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively India has conducted over 37.62 crore (37,62,32,162) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 4.94% while the Daily Positivity rate stands at 4.39% today. It has remained less than 10% for 19 consecutive days now.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has nearly reached 25 Cr today under the Nationwide Vaccination Drive. 34,33,763 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
A total of 24,96,00,304 vaccine doses have been administered through 34,64,228 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
1,00,35,262
2nd Dose
69,47,565
FLWs
1st Dose
1,66,36,247
2nd Dose
88,12,574
Age Group 18-44 years
1st Dose
3,81,21,531
2nd Dose
5,61,503
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,47,06,979
2nd Dose
1,18,31,770
Over 60 years
1st Dose
6,21,90,130
2nd Dose
1,97,56,743
Total
24,96,00,304