হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব ফেস-৩গী মখাদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১ হেন্না কাপতুনা অচৌবা লেন্দমার্ক অমা লানবা ঙমখ্রে
থংননা ১১শুবা নুমিৎকি ওইনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা নৌনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাকখিবা অনৌবা কেস মশিংদগী হেনখ্রে
থংননা ৮শুবা নুমিৎকি ওইনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস লাখ ৩দগী হেন্না তানা লাকখ্রে
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ১২.৬৬%দা হন্থরকখ্রে
24 MAY 2021 11:52AM by PIB Imphal
ঙসি ভারতনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনবদা অচৌবা লেন্দমার্ক অমা লানবা ঙমখ্রে৷ লৈবাক অসিনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব ফেস-৩গী মখাদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১ হেন্না(১,০৬,২১,২৩৫) কাপখ্রে৷ লাইচৎ অসি তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা থেংননবা অমসুং লাকশিন্ননবগীদমক ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রাতিজিগী য়াম্না মরু ওইবা পিল্লর অমনি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইজ অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস-৩ স্ত্রাতিজি ২০২১গী মে ১দগী চৎনবা হৌখ্রে৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
অপুনবা
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
৪,০৮২
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮,৮৯১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৭,৭৭৭
৪
অসাম
৪,৩৩,৬১৫
৫
বিহার
১২,২৭,২৭৯
৬
চান্দিগর্হ
১৮,৬১৩
৭
ছত্তিশগর
৭,০১,৯৪৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হেভেলি
১৮,২৬৯
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৯,৮০২
১০
দিল্লি
৯,১৫,২৭৫
১১
গোৱা
৩০,৯৮৩
১২
গুজরাত
৬,৮৯,২৩৪
১৩
হরিয়ানা
৭,২০,৬৮১
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৪০,২৭২
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩৭,৫৬২
১৬
ঝার্খন্দ
৩,৬৯,৮৪৭
১৭
কর্নতাকা
১,৯৭,৬৯৩
১৮
কেরলা
৩০,৫৫৫
১৯
লদাখ
৩,৮৪৫
২০
লক্সদ্বীপ
১,৭৭০
২১
মধ্য প্রদেশ
৭,৭২,৮৭৩
২২
মহারাস্ত্র
৭,০৬,৮৫৩
২৩
মনিপুর
৯,১১০
২৪
মেঘালয়
২৩,১৪২
২৫
মিজোরাম
১০,৬৭৬
২৬
নাগালেন্দ
৭,৩৭৬
২৭
ওরিশা
৩,০৬,১৬৭
২৮
পুদুচেরী
৫,৪১১
২৯
পঞ্জাব
৩,৭০,৪১৩
৩০
রাজস্থান
১৩,১৭,০৬০
৩১
সিক্কিম
৬,৭১২
৩২
তামিল নাদু
৫৩,২১৬
৩৩
তেলঙ্গনা
৬৫৪
৩৪
ত্রিপুরা
৫৩,৯৫৭
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১০,৭০,৬৪২
৩৬
উত্তরখন্দ
২,২০,২৪৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,৯৮,৭৩৪
অপুনবা
১,০৬,২১,২৩৫
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইব ফেস-৩গী মখাদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপুনবা মশিং অদু ঙসি কোতি ১৯.৬০ হেনখ্রে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ২৮,১৬,৭২৫দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ১৯,৬০,৫১,৯৬২ কাপখ্রে৷ মসিগী মনুংদা অহানবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৯৭,৬০,৪৪৪ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৭,০৬,৮৯০, এফ.এল.দবল্যু. ১,৪৯,৯১,৩৫৭(অহানবা দোজ), এফ.এল.দবল্যু. ৮৩,৩৩,৭৭৪ (অনিশুবা দোজ), চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ১,০৬,২১,২৩৫ (অহানবা দোজ), চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৬,০৯,১১,৭৫৬ (অহানবা দোজ)অমসুং ৯৮,১৮,৩৮৪(অনিশুবা দোজ)৷ চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৬৬,৪৫,৪৫৭না অহানবা দোজ অমসুং ১,৮২,৬২,৬৬৫না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯৭,৬০,৪৪৪
অনিশুবা দোজ
৬৭,০৬,৮৯০
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৪৯,৯১,৩৫৭
অনিশুবা দোজ
৮৩,৩৩,৭৭৪
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
১,০৬,২১,২৩৫
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৬,০৯,১১,৭৫৬
অনিশুবা দোজ
৯৮,১৮,৩৮৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৫,৬৬,৪৫,৪৫৭
অনিশুবা দোজ
১,৮২,৬২,৬৬৫
অপুনবা
১৯,৬০,৫১,৯৬২
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজকি ৬৬.৩০%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
থংননা ১১শুবা নুমিৎকি ওইনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা নৌনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাকখিবা অনৌবা কেস মশিংদগী হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা মীওই ৩,০২,৫৪৪ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখি৷
ভারতকি ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি ২,৩৭,২৮,০১১ য়ৌখ্রে৷ নেস্নেল রিকোভরী রেতসু মখাতানা ফগৎলক্তুনা ৮৮.৬৯% য়ৌবা ঙমখ্রে৷
নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী ৭২.২৩%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
পোজিতিব দিবলপমেন্ত অমদা, হৌজিক্তি থংননা ৮শুবা নুমিৎকি ওইনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস লাখ ৩দগী হেন্না তানা লাকখ্রে৷ নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অমসুং নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদু ঙসি ৮০,২২৯দা হন্থখ্রে৷
ভারতকি ওইনা নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী লাকখিবা অনৌবা কেসশিং অমসুং ফগৎলকখিবগী কেসশিংগী ত্রাজেক্তরী অদু মখাদা উৎলি৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,২২,৩১৫ লাকখি৷
হৌখিবা পুং ২৪দা লাকখিবা অনৌবা কেসশিংগী ৮১.০৮%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷ তামিল নাদুনা খ্বাইদগী য়াম্না নোংমদা অনৌবা কেস ৩৫,৪৮৩, মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্দুনা অনৌবা কেস ২৬,৬৭২ লাকখি৷
ভারতকি এক্তিব কেসলোদ ত্রাজেক্তরী অদু মখাদা পীরি৷ ২০২১গী মে ১০দা খ্বাইদগী য়াম্না ৱাংখিবদগী এক্তিব কেসকি মশিং হন্থরকখ্রে৷
ভারতকি অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ঙসি ২৭,২০,৭১৬তা হন্থখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস মশিং পুন্না ৮৪,৬৮৩ হন্থরকখ্রে৷ হৌজিক্তি মসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১০.১৭%নি৷
ভারতকি অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী ৭১.৬২%দি রাজ্য নিপানগী ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত মশিং পুন্না ১৯,২৮,১২৭ পাংথোকখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা তেস্ত পুন্না ৩৩,০৫,৩৬,০৬৪ পাংথোকখ্রে৷ অপুনবা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ৮.০৯% ওইখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং ১২.৬৬%দা হন্থরকখ্রে৷
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা নেস্নেল মোর্তেলিতী রেত অসি ১.১৪%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মীওই ৪,৪৫৪ শিখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা শিখিবা মশিংগী ৭৯.৫২%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷ মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী ৱাংনা(১,৩২০) শিখি৷ কর্নতাকানা নোংমদা মীওই ৬২৪ শিখিদুনা মতুং ইল্লি৷
রাজ্য/য়ু.তি. ১৮না নেস্নেল এভেরেজতগী হেন্না তানা কেস ফেতেলিতী রেত লৈ(১.১৪%)৷
রাজ্য/য়ু.তি. ১৮না নেস্নেল এভেরেজতগী হেন্না ৱাংনা কেস ফেতেলিতী রেত লৈ৷

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a major landmark with more than 1 Cr vaccine doses administered for 18-44 age group under Phase-3 of Vaccination Drive
Daily Recoveries outnumber Daily New Cases for 11th consecutive days
Daily New Cased less than 3 Lakh for 8th successive day
Weekly Positivity Rate Declines to 12.66%
24 MAY 2021 11:52AM by PIB Delhi
India has crossed a significant landmark in its fight against COVID19 pandemic today. The country has administered more than 1 Cr (1,06,21,235) Vaccine Doses for 18-44 age group under Phase-3 of Vaccination Drive. Vaccination is an integral pillar of the comprehensive strategy of Government of India for containment and management of the pandemic, along with Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour. Implementation of the Liberalized and Accelerated Phase-3 Strategy of Covid-19 Vaccination has started from 1st May 2021.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
4,082
2
Andhra Pradesh
8,891
3
Arunachal Pradesh
17,777
4
Assam
4,33,615
5
Bihar
12,27,279
6
Chandigarh
18,613
7
Chhattisgarh
7,01,945
8
Dadra & Nagar Haveli
18,269
9
Daman & Diu
19,802
10
Delhi
9,15,275
11
Goa
30,983
12
Gujarat
6,89,234
13
Haryana
7,20,681
14
Himachal Pradesh
40,272
15
Jammu & Kashmir
37,562
16
Jharkhand
3,69,847
17
Karnataka
1,97,693
18
Kerala
30,555
19
Ladakh
3,845
20
Lakshadweep
1,770
21
Madhya Pradesh
7,72,873
22
Maharashtra
7,06,853
23
Manipur
9,110
24
Meghalaya
23,142
25
Mizoram
10,676
26
Nagaland
7,376
27
Odisha
3,06,167
28
Puducherry
5,411
29
Punjab
3,70,413
30
Rajasthan
13,17,060
31
Sikkim
6,712
32
Tamil Nadu
53,216
33
Telangana
654
34
Tripura
53,957
35
Uttar Pradesh
10,70,642
36
Uttarakhand
2,20,249
37
West Bengal
1,98,734
Total
1,06,21,235
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country exceeded 19.60 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 19,60,51,962 vaccine doses have been administered through 28,16,725 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 97,60,444 HCWs who have taken the 1st dose and 67,06,890 HCWs who have taken the 2nddose, 1,49,91,357 FLWs (1stdose), 83,33,774 FLWs (2nddose), 1,06,21,235 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 6,09,11,756 (1stdose) and 98,18,384 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,66,45,457 1stdose beneficiaries and 1,82,62,665 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
97,60,444
2nd Dose
67,06,890
FLWs
1st Dose
1,49,91,357
2nd Dose
83,33,774
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,06,21,235
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,09,11,756
2nd Dose
98,18,384
Over 60 years
1st Dose
5,66,45,457
2nd Dose
1,82,62,665
Total
19,60,51,962
Ten states account for 66.30% of the total doses given so far in the country.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 11th consecutive day. 3,02,544 recoveries were registered in the last 24 hours.
India’s cumulative recoveries have reached 2,37,28,011 today. The National Recovery Rate has grown further to touch 88.69%.
Ten states account for 72.23% of the new recoveries.
In another positive development, India has recorded less than 3 lakh Daily New Cases for eight consecutive days now. The gap between Daily New Cases and Daily Recovered Cases has reduced to 80,229 today.
India’s Daily New cases and recovered cases trajectory is shown below.
2,22,315 Daily New Cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 81.08% of the new cases in last 24 hours. Tamil Nadu has reported the highest daily new cases at 35,483, followed by Maharashtra with 26,672 new cases.
India’s active caseload trajectory is shown below. Active Cases have decreased since its last peak on 10th May 2021.
India’s total Active Caseload has decreased to 27,20,716 today.
A net decline of 84,683 is witnessed in the last 24 hours. It now comprises 10.17% of the country's total Positive Cases.
8 States cumulatively account for 71.62% of India’s total Active Cases.
A total of 19,28,127 tests were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively 33,05,36,064 tests have been done so far. The Cumulative Positivity rate stands at 8.09% today. Weekly Positivity Rate has also declined to 12.66%.
The National Mortality Rate currently stands at 1.14%.
4,454 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 79.52% of the new deaths in the last 24 hours. Maharashtra saw the maximum casualties (1,320). Karnataka follows with 624 daily deaths.
18 states/UTs have a Case Fatality Rate less than the national average (1.14%)
18 states/UTs have a Case Fatality Rate more than the national average.