ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲଗାତର ଷଷ୍ଠ ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାକୁ ପଛରେ ପକାଇଲା ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା
ଲଗାତର ତିନିଦିନ ହେଲା ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ୩ ଲକ୍ଷଠାରୁ କମ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ ୨୦ ଲକ୍ଷ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇଛି, ଯାହା ଏକ ବିଶ୍ୱ ରେକର୍ଡ
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୧୩.୩୧%କୁ ଖସିଲା
ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ୬୪ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀ ନେଲେଣି କରୋନା ଟିକା
19 MAY 2021 12:28PM by PIB Bhubaneswar
ଲଗାତର ଷଷ୍ଠ ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାକୁ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ପଛରେ ପକାଇ ଦେଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ ୩,୮୯,୮୫୧ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତର ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ୨,୧୯,୮୬,୩୬୩ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୮୬.୨୩% ଛୁଇଁଛି ।
ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାରେ ୧୦ ରାଜ୍ୟର ଅଂଶ ୭୪.୯୪% ରହିଛି ।
ଏହି ସକାରାତ୍ମକ ଧାରା ବଳବତ୍ତର ରହିଛି ଏବଂ ଲଗାତର ୩ ଦିନ ହେଲା ଦେଶରେ ୩ ଲକ୍ଷରୁ କମ ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସୁଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨,୬୭,୩୩୪ ନୂଆ ମାମଲା ପଂଜୀକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାରେ ୧୦ ରାଜ୍ୟର ଅଂଶ ୭୪.୪୬% ରହିଛି । ତାମିଲନାଡୁରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ ୩୩,୦୫୯ ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ ୩୧,୩୩୭ ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ, ଭାରତର ମୋଟ ସକି୍ରୟ ମାମଲା ଆଜି ୩୨,୨୬,୭୧୯କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ନିଟ ସକି୍ରୟ ମାମଲା ୧,୨୭,୦୪୬ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ଏହା ଏବେ ୧୨.୬୬% ରହିଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ ସକି୍ରୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୮ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୬୯.୦୨% ରହିଛି ।
ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ରେଖାଚିତ୍ର ଗତ ୧ ମାସର ସକି୍ରୟ ମାମଲାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି (ଭାରତରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଏହା ସର୍ବାଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା), ଯେବେ କି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ୧୩.୩୧%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଦେଶରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୨୦.୦୮ ଲକ୍ଷ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହା ଏକ ବିଶ୍ୱ ରେକର୍ଡ ମଧ୍ୟ ।
ଦେଶରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୩୨ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇ ସାରିଲାଣି ।
ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ରେଖାଚିତ୍ର ଭାରତର ବର୍ଦ୍ଧିତ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ତଥ୍ୟକୁ ଦର୍ଶାଉଛି । ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ ହାର ଏବେ ୭.୯୬% ରହିଛି ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅଧୀନରେ ଦେଶରେ ପରିଚାଳିତ ହୋଇଥିବା ମୋଟ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ୧୮.୫୮ କୋଟିରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପଲବ୍ଧ ପ୍ରାଥମିକ ରିପୋର୍ଟ ମୁତାବକ ୨୭,୧୦,୯୩୪ ସେସନ ଜରିଆରେ ମୋଟ ୧୮,୫୮,୦୯,୩୦୨ ଟିକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ତନ୍ମଧ୍ୟରୁ ୯୬,୭୩,୬୮୪ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ବେଳେ ୬୬,୫୯,୧୨୫ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇସାରିଛନ୍ତି । ୧,୪୫,୬୯,୬୬୯ ସମ୍ମୁଖ ଯୋଦ୍ଧା ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ବେଳେ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ସମ୍ମୁଖ ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୮୨,୩୬,୫୧୫ ରହିଛି । ୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ୬୪,୭୭,୪୪୩ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇସାରିଲେଣି । ସେହିଭଳି ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗର ୫,୮୦,୪୬,୩୩୯ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଓ ୯୩,୫୧,୦୩୬ ଜଣ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇସାରିଲେଣି । ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସ ବର୍ଗର ୫,୪୮,୧୬,୭୬୭ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇସାରିଥିବା ବେଳେ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ହିତାଧିକାରୀ ସଂଖ୍ୟା ୧,୭୯,୭୮,୭୨୪ ରହିଛି ।
HCWs
1st Dose
96,73,684
2nd Dose
66,59,125
FLWs
1st Dose
1,45,69,669
2nd Dose
82,36,515
Age Group 18-44 years
1st Dose
64,77,443
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,80,46,339
2nd Dose
93,51,036
Over 60 years
1st Dose
5,48,16,767
2nd Dose
1,79,78,724
Total
18,58,09,302

Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries Outnumber Daily New Cases for the 6th Consecutive Day
Less than 3 Lakh daily New Cases for three successive days
Highest ever 20 Lakh Tests Conducted in the last 24 hours which is a global record
Daily Positivity Rate Declines to 13.31%
More than 64 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
19 MAY 2021 12:28PM by PIB Delhi
India’s Daily Recoveries outnumber Daily New Cases for the sixth consecutive day. 3,89,851 recoveries were registered in the last 24 hours.
India’s cumulative recoveries have reached 2,19,86,363 today. The National Recovery Rate has grown further to touch 86.23%.
Ten states account for 74.94% of the new recoveries.
Continuing the positive trend, India records less than 3 lakh new cases for three consecutive days.
2,67,334 New Cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 74.46% of thenew cases in last 24 hours.Tamil Naduhas reported the highest daily new cases at 33,059, followed by Kerala with 31,337new cases.
On the other front, India’s total Active Caseload has decreased to 32,26,719today.
A net decline of 1,27,046 is witnessed in the last 24 hours.
It now comprises 12.66% of the country's total Positive Cases.
8States cumulatively account for 69.02% of India’s total Active Cases.
The graph below highlights the trajectory of active cases in the last one month.
More than 20 Lakh tests were conducted in the last 24 hours (the highest ever conducted in a single day in India), while the daily positivity rate has declined to 13.31%.
20.08 lakh tests conducted in the last 24 hours in the country is also a global record.
Over 32 Crore tests have been conducted so far across the country.
The graph below shows the increasing trajectory of tests conducted in India. The cumulative positivity rate stands at 7.96%.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has reached 18.58 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 18,58,09,302vaccine doses have been administered through 27,10,934 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 96,73,684HCWs who have taken the 1st dose and 66,59,125HCWs who have taken the 2nddose, 1,45,69,669FLWs (1stdose), 82,36,515FLWs (2nddose), 64,77,443beneficiaries under 18-44 age group (1stdose),5,80,46,339(1stdose) and 93,51,036 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years.5,48,16,7671stdose beneficiaries and 1,79,78,7242nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
96,73,684
2nd Dose
66,59,125
FLWs
1st Dose
1,45,69,669
2nd Dose
82,36,515
Age Group 18-44 years
1st Dose
64,77,443
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,80,46,339
2nd Dose
93,51,036
Over 60 years
1st Dose
5,48,16,767
2nd Dose
1,79,78,724
Total
18,58,09,302