স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
দেশত প্ৰথমবাৰৰ বাবে দৈনিক সুস্থতাৰ সংখ্যাই ৪ লাখৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিছে
দৈনিক ভিত্তিত নতুনকৈ আক্রান্তৰ সংখ্যা বিগত দুদিন ধৰি একেৰাহে ৩ লাখৰ ঘৰৰ তলত
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ১,৬৩,২৩২ হ্ৰাস পাইছে
ভাৰতত মুঠ টিকাকৰণৰ সংখ্যা ১৮.৪৪ কোটি অতিক্ৰম কৰিছে
বৰ্তমান পর্যন্ত ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ৫৯ লাখৰ অধিক হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে
18 MAY 2021 1:27PM by PIB Guwahati
স্বাস্থ্য সেৱা কর্মী আৰু ক’ৰোনা যোদ্ধাসকলৰ আন্তৰিক তথা অক্লান্ত প্রচেষ্টাৰ পৰিণতি স্বৰূপে আৰু এক সাফল্য মাইলৰ খুঁটি হিচাপে ভাৰতত প্রথমবাৰৰ বাবে এদিনত ৪ লাখৰ অধিক কোভিড ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্থ হৈ উঠিছে ৪,২২৪৩৬ জন লোক।
দেশত বিগত ১৪ দিনত দৈনিক ভিত্তিত গড়ে সুস্থতাৰ সংখ্যা ৩,৫৫ হাজাৰৰ অধিক। আনহাতে, বিগত ২৪ ঘন্টাত নতুনকৈ আক্রান্ত হৈছে ২,৬৩,৫৩৩ জন লোক। দেশত একেৰাহে দুদিন ধৰি দৈনিক ভিত্তিত কোভিডত আক্রান্তৰ সংখ্যা ৩ লাখৰ তলত আছে। বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যা ১,৬৩,২৩২টা হ্ৰাস পাইছে।
দেশত আজি মুঠ সুস্থতাৰ সংখ্যা হৈছে ২,১৫,৯৬,৫১২। ৰাষ্ট্ৰীয় স্তৰত সুস্থতাৰ হাৰ আৰু বৃদ্ধি পাই হৈছে ৮৫.৬০ শতাংশ। ইয়াৰ মাজৰ ১০খন ৰাজ্যত সুস্থতাৰ হাৰ ৭৫.৭৭ শতাংশ।
ইফালে, দেশত আজি সুস্পষ্টভাৱে মুঠ ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যা হৈছে ৩৩,৫৩,৭৬৫ যি মুঠ আক্রান্তৰ ১৩.২৯ শতাংশ। দেশৰ ৮খন ৰাজ্যত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ হাৰ ৬৯.০১ শতাংশ।
দেশজুৰি টিকাকৰণ অভিযানৰ তৃতীয় পর্যায়ত আজি পর্যন্ত প্রায় ১৮.৪৪ কোটি কোভিড-১৯ টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। আজি পুৱা ৭বজা পর্যন্ত প্রাথমিক তথ্য অনুযায়ী ১৮,৪৪,৫৩,১৪৯টা টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত ৯৬,৫৯,৪৪১ জন স্বাস্থ্যকর্মীয়ে প্রথম পালি আৰু ৬৩,৫২,৩৮৯ জন কর্মীয়ে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে।
আনহাতে, ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত আগশাৰীত থকা ১,৪৫,০০,৩০৩ জন লোকে প্রথম পালি আৰু ৮২,১৭,০৭৫ জন লোকে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে। টিকাকৰণ অভিযানৰ তৃতীয় পর্যায়ত ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ৫৯,৩৯,২৯০ জন হিতাধিকাৰীয়ে প্রথম পালি লাভ কৰিছে। ইয়াৰোপৰি ৪৫-৬০ বছৰ বয়সৰ ৫,৭৬,৬৪,৬১৬ জনে প্রথম পালি আৰু ৯২,৪৩,১০৪ জনে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে। একেদৰে ৬০ বছৰৰ উৰ্দ্ধৰ ৫,৪৬,৬৪,৫৭৭ জনে প্রথম পালি আৰু ১,৭৯,১২,৩৫৪ জনে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে। দেশত বৰ্তমান পর্যন্ত ১০খন ৰাজ্যৰ টিকাকৰণৰ হাৰ ৬৬.৭০ শতাংশ।
টিকাকৰণ অভিযানৰ তৃতীয় পর্যায়ৰ সূচনাৰ সময়ৰ পৰা বৰ্তমান পর্যন্ত ৫৯,৩৯,২৯০ টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। বিগত ২৪ ঘন্টাত ৩৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ৬,৬৯,৮৮৪ জনক টিকাৰ প্রথম পালি প্ৰদান কৰা হৈছে।
সার্বিক টিকাকৰণ অভিযানৰ ১২২তম দিনত (১৭ মে’) ১৫,১০,৪১৮ টিকাৰ পালি প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত, ১২,৬৭,২০১ জন হিতাধিকাৰীয়ে প্রথম পালি আৰু ২,৪৩,২১৭জন হিতাধিকাৰীয়ে দ্বিতীয় পালি লাভ কৰিছে।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত নতুনকৈ কোভিডত আক্রান্তৰ হাৰ ৭৪.৫৪ শতাংশ। কর্ণাটকত এদিনতে সর্বাধিক ৩৮,৬০৩ জন আক্রান্ত হৈছে। আনহাতে, তামিলনাডুত আক্রান্তৰ সংখ্যা ৩৩,০৭৫।
ৰাষ্ট্ৰীয় স্তৰত কোভিডত মৃত্যুৰ হাৰ বর্তমান ১.১০ শতাংশ। বিগত ২৪ ঘন্টাত মৃত্যু হৈছে ৪,৩২৯ জন লোকৰ। ইয়াৰ ভিতৰত, ১০খন ৰাজ্যত মৃত্যুৰ হাৰ ৭৫.৯৮ শতাংশ। কেবল মহাৰাষ্ট্রতে এদিনতে মৃত্যু হৈছে ১ হাজাৰ জনৰ। আনহাতে, কর্ণাটকত মৃত্যু হৈছে ৪৭৬ জনৰ।
আন্তর্জাতিক মহলৰ পৰা লাভ কৰা কোভিড ত্রাণ সামগ্রীসমূহ দ্রুততাৰে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। বৰ্তমান পর্যন্ত পথ আৰু বিমানযোগে ১১,৩২১টা অক্সিজেন কনচেনট্রেটৰ, ১৫,৮০১টা অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ, ১৯টা অক্সিজেন জেনেৰেশ্যন প্লেন্ট, ৭,৪৭০টা ভেন্টিলেটৰ/বাইপাপ যন্ত্র আৰু ৫,৫০,০০০ হাজাৰ ৰেমডিচিভিৰ ভায়েল সৰবৰাহ কৰা হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries more than 4 Lakh in the country, for the first time
Less than 3 Lakh daily New Cases consecutively for two days
Decline of 1,63,232 in Active Caseload in the last 24 hours
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 18.44 Crore
More than 59 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
18 MAY 2021 1:27PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, with the dedication and tireless effort of all the healthcare and frontline workers, India has recorded daily recoveries of more than 4 lakh COVID patients in a single day for the first time.
4,22,436 recoveries were registered in the last 24 hours.
Average Daily Recovery of more than 3,55,944 cases has been recorded in the last 14 days. The graph below depicts the Daily Recoveries in the last 14 days.
2,63,533 new cases were registered in the last 24 hours.
The daily new COVID cases being registered in India are now less than 3 Lakhs consecutively for the second day. A net decline of 1,63,232 cases is recorded in the active caseload in the last 24 hours.
India’s daily new cases trajectory and recovered cases is depicted below since 13th March 2021.
India’s cumulative recoveries have reached 2,15,96,512 today. The National Recovery Rate has grown further to touch 85.60%.
Ten states account for 75.77% of the new recoveries.
On the other front, India’s total Active Caseload has decreased to 33,53,765 today. It now comprises 13.29% of the country's total Positive Cases.
8 States cumulatively account for 69.01% of India’s total Active Cases.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has reached nearly 18.44 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 18,44,53,149 vaccine doses have been administered through 26,87,638sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 96,59,441 HCWs who have taken the 1st dose and 66,52,389 HCWs who have taken the 2nddose, 1,45,00,303 FLWs (1stdose), 82,17,075 FLWs (2nddose), 59,39,290 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 5,76,64,616 (1stdose) and 92,43,104 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,46,64,577 1stdose beneficiaries and 1,79,12,354 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
96,59,441
2nd Dose
66,52,389
FLWs
1st Dose
1,45,00,303
2nd Dose
82,17,075
Age Group 18-44 years
1st Dose
59,39,290
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,76,64,616
2nd Dose
92,43,104
Over 60 years
1st Dose
5,46,64,577
2nd Dose
1,79,12,354
Total
18,44,53,149
Ten states account for 66.70% of the cumulative doses given so far in the country.
6,69,884 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 59,39,290 across 36 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive.
As on Day-122 of the vaccination drive (17th May, 2021), 15,10,418 vaccine doses were given. Across 14,447sessions, 12,67,201 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,43,217 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Ten States reported 74.54% of the new cases in last 24 hours. Karnataka has reported the highest daily new cases at 38,603, followed by Tamil Nadu with 33,075 new cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.10%.
4,329 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 75.98% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (1000). Karnataka follows with 476 daily deaths.
In addition, the foreign aid of relief materials continues to be swiftly cleared, apportioned and sent to States/UTs to combat COVID-19. Cumulatively, 11,321 Oxygen Concentrators; 15,801 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 7,470 ventilators/Bi PAP; ~5.5 L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, so far.