Prime Minister's Office
Prime Minister reviews availability & supply of oxygen and medicines
GoI is in regular touch with the manufacturers to enhance production of medicines & extend all help needed
Production of all drugs including Remdesivir have been ramped up significantly in the last few weeks
Supply of oxygen is now more than 3 times the supply during the peak of first wave
12 MAY 2021 9:14PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi chaired a high level meeting to review the availability & supply of oxygen & medicines.
PM was briefed that the Government is actively monitoring the supply of drugs being used in the management of Covid as well Mucormycosis. The Minister updated PM that they are in regular touch with the manufacturers to enhance production & extend all kind of help needed. PM was also informed about the current production & stock of APIs for each such drug. It was discussed that states are being provided medicines in good quantities. PM was also apprised that the production of all drugs including Remdesivir have been ramped up significantly in the last few weeks. PM said that India has a very vibrant Pharma sector and Government’s continued close coordination with them will ensure proper availability of all medicines.
PM also took stock of the situation on oxygen availability and supply in the country. It was discussed that the supply of oxygen is now more than 3 times the supply during the peak of first wave. PM was briefed about the operations of oxygen rail and sorties by IAF planes. PM was also informed about the status of procurement of Oxygen concentrators, oxygen cylinders as well as the status of PSA plants being installed across the country.
PM also remarked that states should be asked to operationalize ventilators in a time-bound manner and resolve technical & training issues with the help of the manufacturers.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অক্সিজেন আৰু ঔষধৰ সহজলভ্যতা আৰু সৰবৰাহৰ সন্দৰ্ভত পর্যালোচনা কৰিলে প্রধানমন্ত্রীয়ে
কেন্দ্রই ঔষধ উৎপাদক সংস্থাসমূহৰ সৈতে যোগাযোগ ৰাখি আহিছে আৰু সকলো ধৰণৰ সাহায্য আগবঢ়াইছে, যাতে ঔষধৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পায়
বিগত কেইবা সপ্তাহ ধৰি ৰেমডেছিভিৰকে ধৰি সকলো ঔষধৰ উৎপাদন উল্লেখযোগ্যভাবে বৃদ্ধি পাইছে
প্রথম লহৰৰ সৰ্বাধিক প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ সময়ত হোৱা অক্সিজেন সৰবৰাহৰ তুলনাত বর্তমান তিনিগুণ অধিক অক্সিজেন সৰবৰাহ কৰা হৈছে
12 MAY 2021 9:14PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আজি অক্সিজেন আৰু ঔষধৰ সহজলভ্যতা আৰু সৰবৰাহৰ সন্দৰ্ভত এক উচ্চ পর্যায়ৰ পর্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে৷
বৈঠকত প্রধানমন্ত্রীক ক’ভিড আৰু মিউকৰমাইক’ছিছৰ বাবে যিবোৰ ঔষধৰ প্রয়োজন হয়, সেইবোৰৰ সৰবৰাহ প্রসংগত অৱগত কৰা হয়৷ মন্ত্ৰালয়ে প্রধানমন্ত্রীক জনায় যে তেওঁলোকে ঔষধ উৎপাদক সংস্থাসমূহৰ সৈতে নিয়মীয়াকৈ যোগাযোগ ৰক্ষা কৰি আহিছে৷ ঔষধৰ উৎপাদন বৃদ্ধিত সকলো ধৰণৰ সহযোগিতা কৰা হৈছে। প্রধানমন্ত্রীক ঔষধৰ গুৰুত্বপূর্ণ উপাদানসমূহৰ উৎপাদন আৰু মজুত সম্পৰ্কীয় বর্তমান পৰিস্থিতি সম্পর্কে জনোৱা হয়৷ ৰাজ্যসমূহক যথেষ্ট পৰিমাণে ঔষধ প্ৰদান কৰা হৈছে। ৰেমডেছিভিৰকে ধৰি সকলো ধৰণৰ ঔষধৰ উৎপাদন বিগত সপ্তাহসমূহত উল্লেখযোগ্যভাৱে বৃদ্ধি কৰা হৈছে। প্রধানমন্ত্রীয়ে জনাই যে ঔষধ উৎপাদন উদ্যোগৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতবর্ষ যথেষ্ট শক্তিশালী আৰু সকলো ঔষধ যাতে উপযুক্তভাবে লাভ কৰিব পৰা যায়, সেয়া নিশ্চিত কৰিবলৈ চৰকাৰে সংশ্লিষ্ট সংস্থাসমূহৰ সৈতে সমন্বয় ৰক্ষা কৰি চলিছে।
প্রধানমন্ত্রীয়ে দেশত অক্সিজেনৰ সহজলভ্যতা আৰু সৰবৰাহৰ শেহতীয়া পৰিস্থিতি সম্পর্কে বুজ লয়৷ বৈঠকত জনোৱা হৈছে যে ক’ভিড মহামাৰীৰ প্রথম লহৰৰ সৰ্বাধিক প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ সময়ৰ তুলনাত বর্তমানে তিনিগুণ অধিক অক্সিজেন সৰবৰাহ কৰা হৈছে। অক্সিজেন এক্সপ্ৰেছ আৰু ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ বিমানসমূহক অক্সিজেন সৰবৰাহেৰ কামত লগোৱা হৈছে। প্রধানমন্ত্রীক অক্সিজেন কনচেনট্রেটৰ, অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ আৰু দেশজুৰি পিএছএ প্লাণ্ট স্থাপনৰ কামৰ অগ্ৰগতিৰ বিষয়েও অৱগত কৰা হৈছে।
প্রধানমন্ত্রীয়ে নির্দিষ্ট সময়ৰ ভিতৰত ভেণ্টিলেটৰক কামত লগোৱাৰ বাবে ৰাজ্যসমূহক পৰামর্শ আগবটোৱাৰ লগতে ভেণ্টিলেটৰ উৎপাদক সংস্থাসমূহৰ কাৰিকৰী তথা সকলো সমস্যাৰ সমাধান আৰু প্রশিক্ষণ সম্পৰ্কীয় দিশত সহায় কৰা হৈছে বুলি উল্লেখ কৰে৷