কেবিনেট
কম্পিটিশ্যন কমিচন অৱ ইণ্ডিয়া (CCI) আৰু এডমিনিষ্ট্ৰেটিভ কাউন্সিল ফৰ ইকনমিক ডিফেন্স অৱ ব্ৰাজিল (CADE) ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
20 APR 2021 3:46PM by PIB Guwahati
আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে কম্পিটিশ্যন কমিচন অৱ ইণ্ডিয়া (CCI) আৰু এডমিনিষ্ট্ৰেটিভ কাউন্সিল ফৰ ইকনমিক ডিফেন্স অৱ ব্ৰাজিল (CADE) ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি (MOU) ত অনুমোদন জনালে।
কম্পিটিশ্যন এক্ট, ২০০২ ৰ ১৮ নং অনুচ্ছেদে চিচিআইক ইয়াৰ দায়িত্ব সম্পাদন বা আইনখনৰ অধীনত ইয়াৰ কাম-কাজ ৰূপায়ণৰ উদ্দেশ্যৰে যিকোনো বিদেশী ৰাষ্ট্ৰৰ কোনো সংস্থাৰ সৈতে চুক্তি বা বুজাবুজি কৰাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰিছে।
সেই অনুসাৰে, চিচিআই এ নিম্ন উল্লেখিত ছয় বুজাবুজিৰ চুক্তিত মিলিত হয়ঃ
1. ফেডাৰেল ট্ৰেড কমিচন (FTC) আৰু ন্যায় বিভাগ (DOJ), আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ
2. ডাইৰেক্টৰ জেনেৰেল কম্পিটিশ্যন, ইউৰোপিয়ান ইউনিয়ন
3. ফেডাৰেল এন্টিমন’পলি ছাৰ্ভিচ, ৰাছিয়া
4. অষ্ট্ৰেলিয়ান কম্পিটিশ্যন আৰু কনজুমাৰ কমিচন আৰু
5. কম্পিটিশ্যন ব্যুৰ’, কানাডা আৰু
6. ব্ৰিকছ কম্পিটিশ্যন অথৰিটি।
সাম্প্ৰতিক প্ৰস্তাৱটো চিচিআই আৰু চিএডিই ৰ মাজত একে বুজাবুজিৰ চুক্তি স্বাক্ষৰিতৰে সম্পৰ্কীয়।

Cabinet
MoU between Competition Commission of India (CCI) and Administrative Council for Economic Defense of Brazil (CADE)
20 APR 2021 3:46PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the Memorandum of Understanding (MOU) between Competition Commission of India (CCI) and Administrative Council for Economic Defense of Brazil (CADE).
Section 18 of the Competition Act, 2002 permits CCI to enter into any Memorandum or arrangement with any agency of any foreign country for the purpose of discharging its duties or performing its functions under the Act.
Accordingly, CCI has entered into the following six MoUs:
1. Federal Trade Commission (FTC) and Department of Justice (DOJ), USA
2. Director General Competition, European Union
3. Federal Antimonopoly Service, Russia
4. Australian Competition and Consumer Commission and
5. Competition Bureau, Canada and
6. BRICS Competition Authorities.
The present proposal relates to signing of a similar MOU between CCI and CADE.